Puijo Wolley jatkoi Pölkyn vierastuskaa ja nousi liigakärkeen

17.12.2022

Puijo Wolley nousi 3-1- voitollaan Pölkky Kuusamosta naisten Mestaruusliigan kärkipaikalle ja jatkoi kuusamolaisten vieraspelien tuskaa. LP-Vampulan ja LiigaPlokin pelin ratkeaminen vasta viidennessä erässä ei ollut yllätys, sillä ottelu oli lopulta hävinneen LP-Vampulan jo kauden kahdeksas ja voittaneen LiigaPlokin yhdeksäs viisieräinen!

Puijo Wolley päätti vuoden 2022 maukkaaseen voittoon Pölkky Kuusamosta

Avauskokoonpanot:
Pölkky: Kylmäaho, Runnels, McKenzie, Yli-Sissala, DeBell, Azevedo ja Häkkinen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku, Help (L) ja Koskenkorva (L)

Ottelu alkoi räväkästi: Pitkiä palloja ei pahemmin nähty, vaan molemmat joukkueet lähtivät matsiin täysillä. Puijo otti pisteen kaulan, jonka Pölkky otti pallo pallon perään kiinni, mutta ottelun aloittaneen Oksana Rusnachenkon toisella syöttövuorolla Puijo paineli 12-8 johtoon. Pari ottelua huilannut Ella Autere teki loistokkaan paluun torjumalla kaksi peräkkäistä palloa. Pölkky ei hämääntynyt, vaan tehtaili pisteitä tilanteeseen 13-12 asti, jolloin Puijon Pekka Seppänen otti aikalisän. Sen jälkeen Cara McKenzie syöttikin verkkoon. Ciara DeBellin syöttövuorolla Pölkky tuli tasoihin 16 pisteen kohdalla DeBellin ässällä ja Julia Azevedon hyökkäyksellä, mutta Sarah Schmid hyökkäsi Puijon pisteen edelle. Tilanteessa 19-17 Pölkylle tuplavaihto, kentälle Oona Rasinperä ja Joanna Kallinen. Tilanteeksi 19-18 ja vaihto takaisin. Tasoissa oltiin 20:ssa pisteessä Puijon Hilkka Hujasen hyökättyä antenniin. 21-20 Breana Runnels vaihtuu Juulia Jäppiseen. Azevedon hyökkäyksellä 21-21 ja Puijon Autereen torjunnalla 22-21. Pitkän pallorallin jälkeen Tokoku hyökkäsi Puijon kahden pisteen johtoon 23-21. Seuraavaksi Azevedon ja DeBellin hyökkäyksillä 23-23. Erän viimeiset kaksi pistettä Puijolle Emilia Käännän hyökkäyksillä.

Toinen erä alkoi laadukkaana Käännän kahdella hyökkäyspisteellä ja yhdellä torjunnalla tilanteeseen 5-2. Kallinen ja Rasinperä Pölkyn kentälle. Puijon virheillä Pölkky pääsi tasoihin kuudessa pisteessä. Puijo pyrki taas karkuun, Hujasen ässällä ja Käännän hyökkäyksellä 11-8 ja Pölkky aikalisälle. Ella Autereen syöttövuorolla ero kasvoi 13-9:än ja Pölkky seuraavalle aikalisälle. Pölkky alkoi kiriä, 13-11 taululle Azevedon hienolla torjunnalla ja 13-12 McKenzien ässällä. Puijon vuoro ottaa aikalisä, jonka jälkeen Pölkylle syöttövirhe. Puijo lähti karkumatkalle. Hieno palloralli päättyi 19-13 Hujasen kurottamalla tippauksella. Putken katkaisi Runnelsin vahva hyökkäys keskeltä. 20-16 -tilanteessa Puijo aikalisälle. Puijo teki muutamia virheitä Pölkyn laariin ja pian tilanne oli 20-18. Hujasen hyökkäyksellä tilanteeseen 22-19. Seuraava piste Puijolle Pölkyn sähläyksellä ja sitä seuraava Pölkylle Puijon sählingillä. Eräpalloon Puijo pääsi käsiksi Pölkyn epäonnistumisella ja erän sinetöi 25-20 Hujanen ässällään.

Pölkky palasi pitkältä erätauolta uudella draivilla. Puijo antoi neljä pistettä melko helposti, mistä kapteeni Hujanen ärsyyntyi. Hän hyökkäsi pisteen ja syötti ässän. Tilanteeksi 2-5 Puijon sekoilulla ja 2-6 DeBellin hyökkäyksellä. Puijo aikalisälle. Pistetilanne lipsahti 2-8:an asti, mutta tuolloin Autere onnistui torjunnassaan ja siirtyi syöttämään. Ottelun tuohon asti pisin palloralli oli koko ajan Pölkyn käsissä, mutta Puijo puolusti suunnattoman sitkeästi. Lopulta kuitenkin piste Pölkylle ja lukuihin 7-11. Ottelussa nähtiin nyt melko paljon virheitä. Tilanteeseen 13-18 McKenzien tippauksella keskeltä ja 13-19 Azevedon hyökkäyksellä kakkosesta. Puijo rimpuili mukana, teki vaihtoja ja pääsi tasoihin 20:ssa pisteessä Rusnachenkon päättäväisellä vastapallon tapolla. Taistelu oli tiukkaa ja Pölkyn Runnels päätti sen kahteen nelospaikan hyökkäykseensä vasta jatkopalloilla 25-27.

Neljättä erää käytiin tasaväkisinä 4:än pisteeseen asti, mutta Pölkky repäisi 4-7:ään. 7-9 -pisteen Puijolle teki Autere hienolla äärimmilleen viivästetyllä hyökkäyksellä. Peli tasoihin Käännän hyökkäyksellä 9:ssä pisteessä ja Pölkky aikalisälle. Puijo ohi Hujasen ässällä ja tilanteeseen 11-9 Autereen torjunnalla. Pölkky pääsi tasoihin 12:ssa pisteessä, jolloin Schmid törmäsi torjuntaan, mutta paikkasi virheensä torjumalla itse luvuiksi 13-12. Puijon tuoreen hakkurin Reina Tokokun syöttövuoro venähti ja pisteen 17-12 hän teki omalla hienolla hyökkäyksellään ykköspaikalta. Pölkky sai syöttöputken poikki vasta tilanteessa 21-13. Moona Tarkiainen pääsi vielä lopuksi kentälle syöttämään ja ässä kehiin. Ottelu päättyi Puijon Autereen torjuntaan ja erän numeroiksi 25-14.

LP-Vampula erikoistunut viisieräisiin, nyt kotiin jäi yksi piste LiigaPlokilta

LP-Vampula Huittinen haluaa taistella sarjapisteistä loppuun asti. Huittisissa nähtiin lauantai-iltana jälleen viisieräinen liigapeli, joka päättyi vieraiden eli Pihtiputaan LiigaPlokin voittoon 2–3 (18–25, 25–20, 21–25, 32–30, 9–15).

LP-Vampula pelasi nyt kahdeksannen viisieräisen ottelun liigan syyskaudella. Kuudesta kotijoukkueelle on jäänyt kaksi pistettä, mutta nyt kertyi pistepussiin vain yksi piste, kuten Salostakin.

LiigaPloki vei ensimmäistä erää miten tahtoi ja Vampula sortui lukemattomiin virheisiin. Erityisesti Ploki napsi torjunnan takaa pisteen toisensa jälkeen. Erässä nähtiin myös hienoja suorituksia, joista näyttävin oli Plokin liberon Emilia Joensalon hieno haku kentän ulkopuolelle jo tavoittamattomiin karanneesta pallosta. Joensalo palkittiinkin ansaitusti ottelun Proliberona.

Toinen erä lähti tasaisesti liikkeelle, mutta Vampula otti kuskin paikan 9–8 tilanteessa eikä siitä sen jälkeen luopunut. Vampula sai pelinsä paremmin kuosiin kuin ensimmäisessä erässä.

Kolmas erä oli jällleen Plokin heiniä, mutta neljäs oli varsinainen trilleri. Plokilla oli ainakin neljä ottelupalloa, mutta Vampulakin halusi tästä ottelusta pisteitä ja venytti erän jopa yhdeksänteen katkaisupalloon, joka lopulta tuotti tulosta. Jatkopalloja tarvittiin jopa seitsemän Vampulalle ja viisi Plokille ennen kuin erä päättyi.

Viides erä ratkesi jo tilanteen 5–5 jälkeen, jolloin Vampula ei enää saanut Plokin etumatkaa kiinni.

Ottelun parhaina palkittiin LiigaPlokista yleispelaaja Kristin Lux ja LP-Vampulasta keskipelaaja Vanessa Jarman. Jarmanin ja passari Lotta Kukkosen yhteispeli toimi erinomaisesti.

Kristin Lux oli tyytyväinen voittoon, sillä hekin ovat pelanneet jo yhdeksän viisieräistä ottelua, joista useammasta joukkueelle jäänyt vain yksi piste. Nyt taistelu kesti loppuun asti ja kotimatkalle lähti mukaan kaksi sarjapistettä.

–Olen erityisen tyytyväinen neljännestä erästä, jonka pystyimme kääntämään voitoksi. Vastustaja oli kuitenkin parempi viidennessä erässä, sanoi Vanessa Jarman.

LiigaPlokilla on takanaan viiden tappion putki, mutta nyt heltisi Huittisista jo toinen perättäinen viisieräisen ottelun voitto.

–Olen tyytyväinen voittoon, sillä näissä viisieräisissä mahdollisuudet ovat 50–50 neljännen erän jälkeen. On hienoa, että saimme käännettyä ottelun meille, mutta jotain pitää tehdä, jotta näistä viisieräisistä vältyttäisiin. Meidän pitää saada tasaisuutta peliimme, sanoi LiigaPlokin päävalmentaja Kim Buchwald.

Buchwald ei osannut sanoa, tuleeko joukkueeseen vahvistuksia joulutauolla. Se nähdään sitten.

–Jos löydät keinon, miten välttyä viisieräisistä otteluista, kerro se minullekin, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos kollegalleen.

–Tämä oli kuuden päivän sisällä kolmas ottelumme ja kaikki ovat olleet viisieräisiä. Bensa oli lopussa emmekä voineet edes harjoitella normaalisti. Sunnuntain jälkeen oli vaikea päästä harjoittelemaan, kun olimme voittaneet ison ottelun. Voin vain onnitella pelaajiamme, että he jaksoivat taistella neljännessä erässä ja veivät tämän ottelun viidenteen erään. Tämä ei ollut ihanteellinen peli meiltä, teimme paljon virheitä eikä kommunikaatio toiminut pelaajien välillä. Tärkeää oli kuitenkin saada se yksikin sarjapiste, sanoi Ziga Kos.

Joukkueilla on nyt joulutauko ja sekä pelaajat että valmentajat lähtevät viettämään joulua perheidensä pariin. LP-Vampulalla on seuraava ottelu 4. tammikuuta, jolloin he matkustavat Kuusamoon kohtaamaan jälleen Kuusamon Pölkyn.