Seuraa meitä somessa:

Puijo Wolley liigakärkeen voitolla Hämeenlinnasta - LP Viesti ja LiigaPloki voittoihin

02.11.2022

Naisten liigakeskiviikko nosti Puijo Wolleyn liigakärkeen, kun se voitti Hämeenlinnassa Lentopallokerhon 3-2. Toisessa illan viisieräisessä LP Viesti löi OrPon ja kolmannessa pelissä LiigaPloki otti 3-0 -vierasvoiton Arctic Volleysta.

Huima viisieräinen Puijo Wolleylle Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon meno naisten Mestaruusliigassa muistuttaa erehdyttävästi kyytiä Linnanmäen puisessa vuoristoradassa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ylä- ja alamäkiä riittää enemmän kuin heikkohermoinen sietää. Keskiviikkoillan kahden ja puolen tunnin lentopallonäytelmä kotiareenalla Kuopion Puijo Wolleyta vastaan päättyi lopulta vieraiden voittoon, erin 2-3. Eräpisteet 26-28, 25-19, 25-23, 18-25, 11-15.

Ottelun kupletin juoni tiivistyi avauserään. Puijo karkasi ratkaisevan tuntuisesti, mutta Kerho nousi rinnalle ja ohi passari Jenna Ylivainion seitsemän pisteen syöttöputkella. Juoneen kuului luonnollisesti se, että Puijo nousi jatkopalloilla erävoittoon, pistein 28-26.

Jatkossa eriä voitettiin tasatahtiin. Ratkaisevassa viidennessä erässä Puijon eurokentillä marinoitunut passari, ukrainalainen Oksana Rusnachenko johti orkesteriaan laadukkaasti. Erä Puijolle 15-11 ja joukkue lähti kotimatkalleen Pohjois-Savoon 3-2 -voitto matkaeväänään.

Puijon kapteenin Hilkka Hujasen johdolla joukkueen vastaanottopeli toimi laadukkaasti läpi ottelun. Positiivisia vastaanottoja kirjattiin joukkueelle peräti puolet kaikista vastaanotoista. Lentopallokerhon laadukkaiden vastaanottojen osuus jäi 35 prosenttiin.

Puijo Wolleyn riveissä pelaa yksi naisten Liigan mielenkiintoisimmista pelaajista. Kotimaansa Venezuelan liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kolme kertaa valittu yleispelaaja/hakkuri Johelins Belisario takoi Hämeenlinnassa palloa lattiaan 25 hyökkäyspisteen edestä ja kuorrutti iltansa kolmella hurjalla hyppyaloitusässällä.

Kotijoukkueen riveissä edukseen esiintyi vasta 17-vuotias Ella Peltomaa. Vastuuta päävalmentaja Giovanni Torchiolta saanut suurlupaus syötti kaksi ässää ja osoitti verkolla ulottuvuuttaan ja lahjakkuuttaan.

Johelins Belisario, Puijo Wolley:

- Meillä on joukkueessa loistava tunnelma, se siivittää meitä hyviin suorituksiin. Tiesimme, että illan ottelusta tulee haastava, koska Hämeenlinna on hyvä joukkue. Meidän energia ja taistelutahto riittivät loppuun asti, siinä syy voittoomme.

Pekka Seppänen, päävalmentaja, Puijo Wolley:

- Laadukas ottelu mielestäni, me pelasimme kahdessa ekassa erässä kauden parasta lentopalloa. Pitkän tauon jälkeen aloimme saada Lentopallokerhon hyökkäyspeliä kuriin. Ylpeä olen joukkueestani, tänään ja koko alkukauden osalta. Perustekemisemme on tällä hetkellä laadukasta.

Helena Elbaek, Lentopallokerho:

- Meillä on hurjasti potentiaalia, mutta se täytyy vain kaivaa esiin. Tänään teimme liikaa virheitä ratkaisuhetkillä ja se mielestäni käänsi ottelun Puijolle. Onnittelut heille kovasta vierasvoitosta.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Muutimme hiukan passipeliämme tähän otteluun ja minusta muutokset toimivat hyvin. Hyökkäsimme ihan hyvillä tehoilla. 2-3 tappio tuntuu tietysti kurjalta, koska hävisimme muutaman ratkaisupisteen turhan helposti. Jatkossa pitää kenties miettiä kokoonpanomuutoksia.

Hämeenlinna - Puijo Wolley 2-3
26–28, 25–19, 25–23, 18–25, 11–15
Koti:Elbaek 22/+17, Owokoniran 22/+15, Mosser 19/+11
Vieras:Belisario 29/+15, Hujanen 19/+11, Kääntä 17/+8

Ässät: 7-8
Syöttövirheet: 10-11
Torjunnat: 20-9
Hyökkäys%: 30-41

Joukkueiden MVP:t
Lentopallokerho Helena Elbaek
Puijo Wolley Johelins Belisario

PROlibero
Milka Koskenkorva, Puijo Wolley

Yleisöä: 511

Ottelutilasto

Kuvat: Tomi VesaharjuLP Viesti voittoon viisieräisessä

LP Viestin ja OrPon välisestä ottelusta odotettiin tasaista ja kahden ensimmäisen erän jälkeen tilanne näytti tosiaan tasaiselta: ensimmäisen erän kotijoukkue vei selvästi 25-16 ja toisen vierailijat 15-25. Loppujen lopuksi viidenteen erään mentiin ja sen kotijoukkue väänsi väkisin itselleen. Pitkä, 2,5-tuntinen ottelu näin LP Viestille erin 3-2 (25-16, 15-25, 28-30, 25-14, 15-13).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Jantunen, Lindgren, Ternava, Puhach, Boom, Mäkinen, Laaksonen
OrPo: Kaukoranta, Boricheva, Viljanen, Butkevych, Aronen, Vehmanen, Putkisaari

Ensimmäinen erä ei tilastojen valossa noussut tasoltaan kovinkaan korkeaksi: esimerkiksi LP Viestin vastaanottoprosentti oli vaivaiset 17% ja joukkue oli plussalla vain kahden pisteen verran! Salolaisten voitto kulminoitui vierasjoukkueen suuren virhemäärän lisäksi LP Viestin Saana Lindgrenin pinnoihin 8/+7. Erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun OrPon passari Taija Kaukoranta väänsi nilkkansa.

Toiseen erään OrPo sai hyvän alun Siiri Vehmasen syöttövuorolla. Valmennus päästi irti myös Linnea Kuuselan, joka sytytti joukkueensa mukaan peliin. OrPon hakkuri Daria Butkevych paukutti palloa armottomasti. Orpon hyökkäysprosentti parani ensimmäisestä erästä 12% -> 67% eikä salolaisilla tuntunut onnistuvan mikään.Kolmas erä näytti olevan pisteissä ensimmäisen kaltainen: LP Viesti johti erää parhaimmillaan 19-13. Erän loppua kohden nähtiin tiukkoja taistelupalloja, kun molemmat joukkueet halusivat ottaa erän itselleen. LP Viestillä oli vaikeuksia torjua OrPon nelospaikan hyökkäyksiä ja OrPo hivuttautui piste pisteeltä tasoihin 22-22. Erän viimeinen piste tuli Vehmasen onnekkaalla verkon kautta pudonneella syötöllä.

Neljännessä erässä LP Viesti lähti karkumatkalle heti alusta pitäen tällä kertaa johtonsa. Koko joukkueen saldo oli +9 OrPon -3:a vastaan. OrPon peliä rasittivat viisi syöttövirhettä, kolme vastaanottovirhettä ja kuusi hyökkäysvirhettä.

Viidennessä erässä nähtiin tiukkaa taistelua ja johtoasema vaihteli joukkueelta toiselle. OrPo johti jo 6-9, mutta 11 pinnan jälkeen LP Viesti pääsi kahden pisteen karkumatkalle, joka piti loppuun asti.


Emilia Putkisaari, OrPo:

- Aika sekavat tunteet tällä hetkellä. Kaksijakoista peliä ainakin meillä, välillä hyvää ja välillä huonoa. Yritettiin parhaamme ja taisteltiin, mutta viides erä kääntyi nyt näin. Viesti puolusti hyvin, tilastoissa ero selittyy osin myös meidän huonolla neljännellä erällä.

Siiri Vehmanen, OrPo:

- Paikoittain meidän torjunta-puolustuspelaaminen toimii tosi hyvin, mutta meidän huonoissa erissä se saattaa myös olla syyllinen.

Andrea Carasi, OrPo:

- Olen melkein tyytyväinen, kahden tappiopelin jälkeen tämä oli ihan hyvä. Harmittaa tuomarivirheet, ei ole mahdollista tehdä kolmea virhettä peräkkäin. Jos emme tee tyhmiä virheitä, voimme voittaa. Uskoisin, että Taija Kaukorannan loukkaantuminen ei ole vakava, vaikken lääkäri olekaan. Nyt on vain vaikea harjoitella, kun on vain yksi passari.

Saana Lindgren, LP Viesti:

- Tänään oli parempi lataus ja olin myös katsonut lauantain pelin jälkeen omia suorituksia ja onnistuin mielestäni parantamaan siitä. Irinan passipeli menee päivä päivältä paremmaksi, ja hän on tosi rohkeasti pyörittänyt peliä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Voittoon tyytyväinen, aikamoinen peli. Huomasi, että oli kaksi nuorta joukkuetta vastakkain. Kovin pitkään ei pelattu molemmat joukkueet hyvin. Ensimmäisessä erässä ei pelattu hyvin vaikka voitettiin. Toinen erä meni myös huonosti. Kolme viimeistä erää meni ihan hyvällä tasolla, vaikka kolmas erä menetettiinkin. Toisaalta kuitenkin ylpeä joukkueesta, että noustiin 2-1 -tappioasemasta voittoon. Saanalta tasainen esitys ja Nealta hyvä sisääntulo peliin. Irinalta hyvää passipeliä ja voi sanoa, että hän on pelannut meille kolme voittoa tällä kaudella.

LP Viesti - OrPo 3-2
25–16, 15–25, 28–30, 25–14, 15–13
Koti:Lindgren 25/+17, Ternava 15/+4, Haatainen 12/+9
Vieras:Butkevych 30/+20, Kuusela 11/+8, Viljanen 8/-3

Ässät: 9-8
Syöttövirheet: 13-17
Torjunnat: 11-15
Hyökkäys%: 38-36

Joukkueiden MVP:t
Saana Lindgren, LP Viesti
Daria Butkevych, OrPo

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä:

Ottelutilasto

Kuvat: Markus Moisio

LiigaPlokille ensimmäinen kolmen erän peli tälle kaudelle ja pisteet mukaan

Arctic Volley – LiigaPloki 0-3 (21-25, 20-25, 22-25)

Koko kauden pitkiä pelejä pelannut LiigaPloki pääsi tänään pelaamaan isommalla kokoonpanolla, kun pelkästään yksi puuttui joukosta. Arctic Volleyllä oli vielä Kara Inskip, Megan Vander Meer ja Roosa Rautio sivussa, vaikkakin kaksi ensimmäistä olivat kokoonpanossa.

LiigaPloki lähti hallitsemaan peliä, kun Kristin Lux löi tilanteeksi 9-12. ArVo kuitenkin sisuuntui ja teki neljä pistettä putkeen, kun Anni Pohjanen löi keskeltä pallon kenttään ja tilanteeksi 13-12 ja pakotti LiigaPlokin aikalisään. Tämän jälkeen ero oli yhtä pistettä, kunnes LiigaPloki vaihtoi kentälle Yefremenko-Napalkova kaksikon. Kaksikko tekikin erän loppuun LiigaPlokin viisi pistettä kuudesta Silja Kanasen lyödessä viimeisen pisteen kenttään. 21-25 LiigaPlokille.

LiigaPloki aloitti myös vahvasti toista erää, kunnes ArVon passari Neea Tasala pääsi syöttöruutuun. Kaksi ässää ja Miia-Maria Mäkikyrölle vastapalloksi nousseen syötön jälkeen ArVo nousi johtoon ja Paula Neciporukan pisteen jälkeen LiigaPloki otti ensimmäisen aikalisänsä. Aikalisän jälkeen oli LiigaPlokin vuoro omalle syöttöputkelleen. Yefremenko ja Hollingsworth löivät palloa Santasportin kenttään ja ArVo otti aikalisän tappiotilanteessa 15-16. LiigaPloki ei tämän jälkeen luovuttanut johtoaan ja Kristin Lux päätti erän LiigaPlokille 20-25.

Pitkällä tauolla ArVo vaihtoi Noora Kallisen kolmanneksi yleispelaajaksi ja Nelli Rantanen siirtyi keskelle. Tasaisen kolmannen erän puoleen väliin asti Arctic Volley pysyi mukana LiigaPlokin virheillä. Kun LiigaPloki karsi omat virheensä, näkyi se tuloksessa. Tilanteessa 10-17 Veera Raveala vaihdettiin kentälle. Vaihto piristi hieman ArVon peliä, mutta Arctic Volley aloitti kirinsä liian myöhään. Miia-Maria Mäkikyrö näytti, miksi hänet valittiin parhaaksi pelaajaksi tänään. Se ei kuitenkaan auttanut, kun Dariana Hollingsworth löi pallon kenttään ja erä LiigaPlokille 22-25 ja samalla koko ottelu LiigaPlokille 3-0.

Miia-Maria Mäkikyrö, Arctic Volley:

- Vaikea peli. Ollut paljon loukkaantumisia, hyvin pelattiin välillä, mutta sitten välillä se unohtui.

Olena Napalkova, LiigaPloki:

- Peli oli vaikea meille, koska moni on ollut kipeänä ennen peliä. Yritettiin pelata rohkeasti.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Tappio, joten tietenkin ollaan pettyneitä. Pisteitä tarvitaan. Paine ei helpotu ennen kun pisteitä tulee. Loukkaantumisia on, mutta se on urheilua. OrPo peli on cup-peli, joten tuplasti tärkeä peli. Yritetään kahden päivän aikana saada peliä paremmaksi.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Erittäin onnellinen, että pelattiin kolmen erän peli ja voitettiin. Ennen peliä puhutut asiat sujuivat. Pisteet jakautuivat tasaisesti johon ollaan tyytyväisiä.

Arctic Volley - LiigaPloki 0-3
21–25, 20–25, 22–25
Koti:Mäkikyrö 13/+8, Bruin 8/+6, Neciporuka 8/+5
Vieras:Yefremenko 14/+10, Hollingswo 12/+4, Lux 12/+1

Ässät: 6-8
Syöttövirheet: 6-7
Torjunnat: 8-9
Hyökkäys%: 33-43

Joukkueiden MVP:t
ArVo Miia-Maria Mäkikyrö
LiigaPloki Olena Napalkova

PROlibero
Taylor Horsfall, Arctic Volley

Yleisöä: 179

Ottelutilasto

Kuvat: Marko Junttila

  Takaisin