Puijo Wolley nousi pudotuspelipaikalle helpolla voitolla

06.01.2021

Puijo Wolley otti jo toisen voittonsa vuoteen 2021, kun JymyVolleyn niukkaa kaatoa seurasi loppiaisena Kuortaneen nuorten maajoukkuetyttöjen selkeä opetustapahtuma erin 3-0 (25-9, 26-24, 25-14). Samalla Puijo Wolley nousi kahdeksanneksi eli kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Ottelun kulku

Ensimmäiseen erään Puijo lähti vahvalla syöttöpelillä, joka tuottikin tulosta. Kuortaneen nuoret eivät saaneet palloa kunnolla ylös, ja sortuivat harvoista paikoista hyökkäysvirheisiin. Puijon hyökkäyspeli oli vahvaa ja nopeasti erä viimeisteltiin loppuun 25-8 lukemin. Erän tehonaisena 6+5 tehnyt Pihla Pohjola.

Toiseen erään Kuortaneen tytöt olivat lämmenneet, ja aloittivat erän huomattavasti paremmin. Vastaanoton parannuttua Kuortane pääsi parempiin hyökkäyspaikkoihin, ja kotijoukkueen torjunnan ollessa huolimaton, sai Kuortane taottua pisteitä Puijon kenttään. Nuoret tytöt puolustivat palloja peliin hyvin, mutta sortuivat useisiin hyökkäysvirheisiin. Puijon vastaanotto toimi kohtalaisen hyvin, mutta joukkue ei päässyt hyökkäyspelissä ensimmäisen erän tehoihin. Alusta loppuun asti tiukka erä päättyi 26-24 kotijoukkueelle. Vaikka hyökkäyksessä Kuortane sai tapettua paremmin palloa, teki se kuitenkin 14 virhettä erään.

Kolmanteen erään Puijo lisäsi taas kovuutta hyökkäyspeliin, mikä vaikeutti Kuortaneen pelinrakentelua ja Puijo pääsi erässä heti alusta asti turvalliseen johtoasemaan. Vastaanotto petrasi ja passari pääsi levittämään peliä paremmin, Erä pakettiin 25-14 lukemin.

Kotijoukkue teki jokaisessa erässä pieniä vaihtoja, ja kaikki saivat pientä tuntumaa pelihommiin. Tärkeät 3 pistettä plakkariin. Ratkaisevaa oli tänään kovuus ja kokemus, syöttö oli kotijoukkueella selvästi tehokkaampaa ja joukkue tappoi hyökkäyspäässä palloa paremmin tehoin ja hyvin vähillä virheillä. Kuortaneen joukkue on potentiaalinen ja hyvällä harjoittelulla varmasti saadaan tulevia tähtiä liigakentille, eniten haasteita nuorisolla riittää vastaanotossa ja hyökkäysvirheiden karsimisessa. Oma torjuntapeli jäi tänään heikoksi, liikaa huolimattomuutta, johon varmasti puututaan tulevissa harjoituksissa, kun vastukset taas kovenee.

Otteluisäntä Savonia palkitsi kotijoukkueen parhaana hyvä ottelun pelanneen Jooa Hännisen ja vierailta palkittiin Neea-Maria Joki.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Jukka Lehtonen, Puijo Wolleyn päävalmentaja

- Tiesin, että Kuortane osaa pelata hyvin. Ensimmäinen erä meni siihen, että sali ei ollut tuttu ja oltiin matkustettu. Se, että vastassa oli liigajoukkue, oli ehkä vaikuttanut hermostuneisuuteen pelin alussa. Toinen erä oli tosin hyvän näköistä tekemistä. Väillä emme olleet löytää aukkoja, mistä torjunnasta mennään läpi, samoin puolustus toimi heillä tosi hyvin. Lisäksi rohkeaa hyökkäämistä, mitä tarvitaan. Kun pelaajat varttuu, näyttää erittäin hyvältä.

Nikolas Buser, Kuortaneen päävalmentaja

- Näytimme puolitoista erää sitä pelaamista, johon pystymme. Varsinkaan ensimmäinen erä ei ollut tyypillistä pelaamistamme. Toisessa erässä aloitimme pelin uudestaan, pelasimme parempaa peliä ja osoitimme potentiaaliamme. Onnittelut voittonsa ansainneelle Puijolle, on kuitenkin mukava viedä kotiin puolitoista onnistunutta erää.

Jooa Hänninen, Puijo Wolley

- Ensimmäisen erän syöttä oli kova ja painava. Peli oli hyvää ja oltiin tilanteen päällä koko ajan.

Neea-Maria Joki, Kuortane

- Peli ei ollut parasta pelaamistamme, emmekä päässeet tasollemme varsinkaan ensimmäisessä erässä. Toinen erä lohduttaa mieltä, pelasimme hyvin ja erävoittokin oli lähellä. Kolmannessa emme enää pysyneet pelissä mukana.

Ottelun tilastonostoja

* Kuortaneen joukkue lienee kaikkien aikojen nuorin Mestaruusliigassa pelannut joukkue: 2002 syntynyt Liisa Rinta-Tassi oli joukkueen ainoa täysi-ikäinen. 8 pelaajaa on syntynyt 2004, kolme 2005 ja Iina-Reetta Kaikkonen ensimmäisenä liigaa pelanneena 2006 syntyneenä.
* Pihla Pohjola syötti kuusi ässäsyöttöä syötettyään 39:ään aiempaan liigapeliinsä yhteensä 12
* Ottelussa nähtiin kolmeen erään peräti 22 ässäsyöttöä
* Kuortane teki peräti 24 suoraa hyökkäysvirhettä, Puijo vain viisi.

Puijo Wolley - Kuortane 3-0 (25-9, 26-24, 25-14)
Puijo: J.Hänninen 10/+7, Kääntä 9/+6, Pohjola 8/+4
Kuortane: Joki 10/+1, Peltomaa 7/+5, Pöllänen 6/-4
Ässät 11-4, syöttövirheet 11-6, torjunnat 1-3, hyökkäys% 37-26, vastaanotto% 42-30