Puijo Wolley parempi Rovaniemellä - LP Kangasala sinnitteli voittoon viidessä LiigaPlokista

08.10.2023

Puijo Wolley haki lauantaina voiton Rovaniemeltä Arctic Volleysta erin 3-1 ja samaan aikaan LP Kangasala sekä LiigaPloki väänsivät pistejaon kotijoukkueen 3-2 -voiton myötä Kangasalla.

Puijo Wolley otti kauden avausvoiton Rovaniemellä

Arctic Volley joutui antautumaan kotonaan vierailleelle Puijo Wolleylle erin 0–3 (18-25, 15-25, 25-27).

420 katsojaa täyttivät Santasportin lehterit, kun Arctic Volley kohtasi Puijo Wolleyn kauden ensimmäisessä ottelussa Santasportilla. Ottelun alussa Arctic Volleyn juniorit olivat juniorikauden avajaisissa esillä ja kenttä täyttyikin ArVon arvokkaista junnupelaajista.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue aloitti vahvasti ja pakotti Puijo Wolleyn reagoimaan nopeasti, kun Pekka Seppänen näytti aikalisän merkkiä tilanteessa 5-2. Aikalisän jälkeen kuopiolaiset innostuivat ja onnistuivat. Yhdeksään palloon viisi torjuntaa Ella Autereen ja Venla Huomanin johdolla ja tilanteeksi 11-16. Tästä Puijo ei enää hellittänyt ja erä kuopiolaisille latvialaisen Magija Dambrethen hyökkäyksellä kuopiolaisille.

Toisessa erässä Puijo Wolley jatkoi ensimmäisen erän vahvaa tekemistä. Ensimmäinen erä oli tiukkaa noin puoleen väliin asti. Johto vaihtui tiheään tahtiin, kunnes Emilia Kääntä tuli syöttämään kuuden syötön putkeen sisältyi muutama ässä ja muiden pelaajien tulitukea hyökkäysten päätössä. Erä lopulta selvästi 15-25 savolaisille.

Pitkän tauon ja pullakahvien jälkeen nähtiin uudelleenherännyt ArVo. Sarah Glynnin torjunnalla ja Roosa Raution ässällä Arctic Volley aloitti takaa-ajon. Erän johdossa ollut joukkue vaihtui usein ja tiheään tahtiin. Lopulta Puijo otti muutaman pisteen eron passari Liina Rädyn johdolla. Lopulta Taija Tikan ässällä Puijo voitti ottelun 3-0.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley:

- Oli astetta parempi peli verrattuna viime viikonloppuun. Syöttö toimi hyvin ja sitä on treenattu hyvin.

Eveliina Smolander, Arctic Volley:

- Oli mukava pelata kotiyleisön edessä. Harmi, että hyvästä kannustuksesta huolimatta hävittiin 3-0. Kolmanteen erään saimme aggressiivisuutta peliin.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Peli näytti alkukauden ottelulta. Oli epämääräisiä palloja molemmilla. Kokonaisuudessa olimme hieman vastustajaa tarkempia. Torjuntoja ja puolustuksia tuli hyvin. Hyökkäys oli riittävän hyvää. Viimeiseen erään teimme viisi suoraa hyökkäysvirhettä, mutta tiukka vääntö tuo hyvää oppia jatkoon.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley:

- Hermostunut ottelu oli. Kahdessa ensimmäisessä erässä tuli sellaisia virheitä, joita ei saa tulla. Pitää valmistautua paremmin jatkossa. Kolmannessa erässä omakin peli toimi jo paljon paremmin. Seuraavaan peliin pitää panostaa pelin alkuun tehokkaammin.

Täydet viisi erää Kangasalla - kotijoukkue pinnisti voittoon

LP Kangasala ja LiigaPloki väänsivät koko rahan edestä lauantai-iltana Pitkäjärvellä, kun pistepotti jaettiin lopulta 2-1 erävoittojen asetuttua Kangasalan voittolukemiin 3-2. (25-21, 16-25, 24-26, 25-20, 15-13). Ottelua Pitkäjärven lehtereillä seurasi 317 katsojaa.

Ottelun avauserä kulki tasatahtia piste-eron vaihdellessa maksimissaan muutamissa pisteissä. Lopulta LP onnistui lyömään tahtia kovemmin erän päättyessä kangasalalaisten eduksi neljän pisteen erolla 25-21.

Toisessa erässä oli sisuuntuneen vierasjoukkueen vuoro laittaa isompaa vaihdetta silmään ja erän puolen välin ylityttyä oli ero revennyt jo 10-18. "Come backiä" ei toisessa erässä nähty ja erävoitto kirjattiin pihtiputaalaisille eduksi lukemin 16-25. Tilanne pitkällä erätauolla 1-1.

Pitkältä erätauolta palattiin tähän asti tasaisimpaan erään. Pisteitä lyötiin tasatahtia aina ratkaisupalloille asti, jossa pihtiputaalaiset pystyivät nousemaan eräpallotilanteeseen 22-24. Tämän LP vielä selvitti tuoden tilanteen tasan 24, mutta erävoitto ja samalla yksi sarjapiste lipuivat tässä kohtaa Plokin laariin pihtiputaalaisten napattua pisteistä kaksi seuraavaa - erä 24-26.

Enempää ei LP Kangastalta kuitenkaan antanut. Kotijoukkue nousi kahden tappiollisen erän jälkeen kahteen voittoisaan erään (25-20 & 15-13) ottaen kauden avausvoiton kotisalissa heti ensimmäisessä kotiottelussa.

Netta Hyttinen, LiigaPloki

Aloitettiin ensimmäisen pelin tapaan heikosti eikä oltu täysillä mukana. Parannettiin ja kaksi seuraavaa erää olivat hyviä. Lähellä oli, että oltaisiin voitu ottaa enemmänkin pisteitä mukaamme, mutta Kangasala pelasi myös hyvin.

Iina Andrikopoulou, LP Kangasala

Todella haastava peli ja ajatukset ympäriinsä. Lähdettiin hyvin. Vähän jäätiin vajaaksi ratkaisuhetkillä joissakin erissä, mutta saa viimeisessä erässä oltiin hyvin mukana alusta asti. Pääasia, että riitti voittoon.

LiigaPloki valmentaja Kim Buchwald:

Tälläiset ottelut voivat mennä miten vain - joskus häviät, joskus voitat. Numeroiden valossa pelasimme todella hyvin - ainut mitä parantaisin on syöttöpelimme. Hyvä peli, hyvä tunnelma - Kangasala teki lopussa vain kaksi pistettä enemmän. Jos keskimäärin kaikki pelit ovat tälläisiä - meillä on edessämme todella hauska kausi.

LP Kangasala valmentaja, Arttu Keränen:

Aika hyvä syöttö-vastaanottotaistelu pelistä tuli ja molemmat joukkueet saivat penkiltä hyviä vaihtoja kentälle. Meillä esimerkiksi Neea tuli neljännessä erässä hienosti mukaan ja hyökkäsi kovilla tehoilla. Hyvä peli - keskiviikkona jatketaan Nurmossa.