Seuraa meitä somessa:

Puijo Wolley vei kärkikamppailun - LP Viestille ja JymyVolleylle kauden ensimmäiset täydet pistesaaliin

06.11.2022

Naisten Mestaruusliigan kärkikamppailu nähtiin Kuopiossa, jossa alkukauden sensaatioksi noussut Puijo Wolley nappasi 3-1 -voiton LP Kangasalasta. LP Viestin 3-0 -kotivoitto Arctic Volleysta oli sen ensimmäinen puhas voitto tällä kaudella ja JymyVolleyn 3-1 -kotivoitto LiigaPlokista sen kauden ensimmäinen kolmen sarjapisteen saalis.

Kärkitaistossa käänteitä - Puijo Wolley vei pisteet ja otti paalupaikan

Kuopiossa juhlitiin sarjakärkeen nousua, kun Puijo Wolley löi kärkikamppailussa LP Kangasalan 3-1 (25-21, 25-22, 11-25, 25-20). Kotijoukkueelle tuli yksi ”ohierä” kolmannessa, mutta se nousi sen jälkeen takaisin tasolleen vieden neljännen ja pelin nimiinsä. Johelins Belisarion polven loukkaantuminen loi kuitenkin varjoa puijolaisleiriin.

Avauskokoonpanot:
LP Kangasala: Heikkiniemi, Rekola, Riikilä, Jalonen, Laukkanen, Joki ja Sievänen (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Belisario, Rusnachenko ja Koskenkorva (L)

Ennen ottelua palkittiin Puijo Wolleyn lokakuun Mestaruusliigan tähdistöpelaajat Sarah Schmid ja Oksana Rusnachenko.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, eikä kahta pistettä suurempia eroja tahtonut muodostua. LP Kangasalan libero Tiiamari Sieväseltä nähtiin muutamia todella näyttäviä pelastuksia varmoilta vaikuttaneista Puijon pisteistä. Kun kentälliset olivat kiertäneet kerran läpi, Kangasala venytti kaulan Roosa Heikkiniemen toisella syöttövuorolla kolmeen pisteeseen 11-14, mutta Puijo pysyi tuntumalla ja tasoissa oltiin 16:ssa pisteessä. Syöttövaihdolla Sarah Schmidin korvanneen Minna Uusi-Illikaisen syöttövuoro päättyi lukuihin 21-19. Puijon verkolla loistivat erityisesti keskipelaaja Ella Autere torjunnoillaan ja Johelins Belisario tapoillaan. Erän loppuluvuiksi Emilia Käännän jujun ja LP Kangasalan etukentän pienen sähläyksen myötä 25-21.

Toiseen erään LP Kangasala vaihtoi passariksi Nea Luntamon. Erä alkoi jälleen tasatahtisesti, mutta Puijo onnistui nyt repimään eroa hieman aiemmin - Sarah Schmidin syöttövuoron jälkeen pisteet olivat 9-6. Puijon Belisario loukkaantui tilanteessa 12-8 jääden pitelemään polveaan, mutta poistui onneksi kentältä omin jaloin. Kentälle vaihdettiin Minna Uusi-Illikainen. Puijo oli tehnyt kotiläksynsä ja onnistui kiertämään Kangasalan torjuntaa jujuttamalla ja lyömällä viistoon sekä vastustajan yläkäsiin. Kangasalan taistelutahto ei kuitenkaan loppunut joukkue hiipi takaa tilanteeseen 22-21. Loppunumeroiksi Sarah Schmidin ja Emilia Käännän takomilla pisteillä 25-22.

Pitkällä erätauolla LP Kangasala oli nauttinut vahvempaa käärmekeittoa. Tilanteeksi hetkessä 0-4 ja Puijo aikalisälle. Emmi Riikilän syöttöputki saatiin poikki kuudennella yrityksellä ja Puijo kavensi 3-6:een. Kangasalan torjunta oli nyt paremmin kartalla kuin kahdessa aiemmassa erässä, eikä Puijo yrityksistään huolimatta päässyt niskan päälle, eikä edes rinnalle. Tilanteessa 9-16 toinen aikalisä, mutta se ei tuonut toivottua tulosta. Kangasala rallatteli menemään, eikä Puijolta onnistunut oikein miköön. Pelaavan seitsikon myllääminen uuteen uskoon ei sekään helpottanut ja Kangasala vei erän näytöstyyliin 11-25.

Neljäs erä alkoi hivenen rikkonaisesti syöttövirheillö ja muulla sähellyksellä. Kumpikaan joukkue ei esittönyt aivan tiukinta osaamistaan, mutta taso parani hieman ja erää mentiin tasatahtisesti. Puijo alkoi kuitenkin uudestaan tehdä virheitä ja Kangasala oli hieman niskan päällä. Tilanteen ollessa 9-12 syöttämään pääsi jälleen edellisen erän alussa Puijoa kurittanut Riikilä. Tällä kertaa syöttöjä nähtiin vain pari ja Puijo lähti takaa-ajoon. Tasoihin päästiin 17 pisteen kohdalla ja tässä vaiheessa molemmat joukkueet olivat päässeet likimain omalle tasolleen ja taistelu oli tiukkaa. Tilanteen ollessa tasoissa 20-20 syöttämään pääsi Hilkka Hujanen, eikä poistunut syöttöruudusta loppuottelun aikana. Puijon 23. pisteen teki häikäisevällä yhden naisen torjunnalla verkon keskeltä Ella Autere. Lopputulos siis 25-20

Emmi Riikilä, LP Kangasala:

- Tuntui, että tänään kaveri oli vain valmiimpi ja niillö oli selvemmät sävelet ja me vain säädettiin menemään. Kolmannessa erässä päästiin mukaan peliin, mutta neljäs lipsahti käsistä.

Ella Autere, Puijo Wolley:

- Kaikki hoiti tänään hommansa ja sillä kairattiin voitto tänään.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Oli sekavaa. Mitä tasaisempi tilanne oli, niin sitä enemmän meillä oli kiire, eikö päästy vetämään täysiä palloon.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Viikon sisään kolmas kova peli ja samoilla höyryillä jatkettiin. Tänään tuli esiin meidän vahvuutemme, eli ollaan joukkue isolla J:llä.

Puijo Wolley - LP Kangasala 3-1
25–21, 25–22, 11–25, 25–20
Koti:Kääntä 15/+5, Autere 13/+8, Hujanen 10/+1
Vieras:Joki 10/+4, Pöllänen 9/+2, Riikilä 9/+1

Ässät: 4-3
Syöttövirheet: 8-7
Torjunnat: 13-6
Hyökkäys%: 33-33

Joukkueiden MVP:t
Puijo Wolley Ella Autere
LP Kangasala Emmi Riikilä

PROlibero
Milka Koskenkorva Puijo Wolley

Yleisöä: 320

Ottelutilasto

Kuvat: Juha Leskinen

LP Viesti nappasi kauden ensimmäisen 3-0 -voiton

LP Viesti pelasi koko joukkueella hienon voiton Arctic Volleysta sunnuntaina Salohallissa. Kauden ensimmäinen 3-0-voitto tuli selvin numeroin 25-15, 25-17, 25-17.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Jantunen, Lindgren, Ternava, Haatainen, Boom, Mäkinen, Laaksonen
ArVo: Tasala, Rantanen, Mäkikyrö, Vander Meer, Bruin, Neciporuka, Horsfall

LP Viesti pelasi upean ensimmäisen erän passari Irina Mäkisen johdolla. Loistavan passipelin lisäksi Mäkisen pahojen aloitussyöttöjen turvin kotijoukkue pääsi hyökkäämään helpoista paikoista ja ero kasvoi tilanteesta 20-14 tilanteeksi 24-14. LP Viestin Arita Ternava oli erän tehokkain tehtyään 8/+6.Toisessa erässä salolaiset pelasivat jälleen vahvasti koko joukkueen ollessa plussalla 12 pisteen verran (ArVo +3). Mäkinen ruokki hyökkääjiä tasaisesti ja erityisesti keskipelaaja Nea Haataisen kanssa ajatus kulki kuin unelma. Tasatilanteessa oltiin vielä 7-7, mutta sen jälkeen Jenni Jantusen syöttövuorolla eroa syntyi. Johto oli parhaimmillaan 18-11 ja 19-13, mutta niin vain ArVon kiri alkoi purra ja tilanteessa 20-18 Tomi Lemminkäinen otti aikalisän. Se auttoi ja erä suhteellisen selvästi 25-19.

LP Viesti jatkoi kolmannessa erässä varmaa pelaamistaan ja sai hyvän syötön turvin ArVon pelin vaikeuksiin. Saana Lindgren oli tulessa, käsittämättömät 11/+10 yhteen erään! ArVon Nelli Rantanen nostatti oman joukkueensa taistelutahtoa syöttämällä kolme ässää ja LP Viestin seitsemän pisteen johto kaventui neljään. Ottelu päättyi hienon ottelun pelanneen Haataisen takapateriin ja kauden ensimmäinen 3-0 voitto kotiin.

Nelli Rantanen, ArVo:

- Eilinen peli ei painanut. Enemmänkin oli tunnepuolen hommia, pelimme näytti vaisulta. Viime Viesti-pelissä löysimme aseet voittoon. Tänään meidän hyökkäys oli mitä oli ja vastustajalla oli parempi. Meidän pitää saada tappoja enemmän ja prosenttia ylöspäin. Kotijoukkue oli tosi vahva ja sai meidät ongelmiin. Viestin passari onnistui tänään hyvin.Arita Ternava, Viesti:

- Olen ihan tyytyväinen, mielestäni henkilökohtaisesti tähän mennessä kauden paras peli. Irina pelasi meille hyökkääjille hyviä paikkoja. Pelattiin viimeksi Rovaniemellä tosi huonosti ja nyt oli meidän paikka näyttää. Hyvillä mielin Kuopioon, hyvä treeniviikko vaan alle.

Avo Keel, ArVo:

- Jos on kaksinkertainen ero tilastoissa niin ei ole paljon selittämistä. Henkilökohtainen mittakaava on se, että jos saa alle 20 pinnaa, niin on saatu lunta tupaan. Meillä oli korvien väli tosi hidas tänään, ei oltu valmiina ja oltiin epävarmoja. Syy oli myös toisella puolella verkkoa, ei voi selitellä. Taylor oli hyvä verrattuna toisiin, jotka onnistuivat silloin tällöin. LP Viestillä koko joukkue oli täynnä onnistujia.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Selkeästi meidän kauden paras esitys. Ollaan aiemmissa peleissä pelattu yksittäisiä eriä tällä tasolla, nyt koko peli. Nimenomaan koko joukkue pelasi hyvin, ei ollut yhtään epäonnistujaa. Hyökkäyspeli oli vahvaa ja tasaista koko pelin, kertoo Irinan onnistumisesta. Pallo myös kuoli joka paikasta, oli ihan sama kenelle passasi. Saatiin myös puolustuksia tänään paljon.


LP Viesti - Arctic Volley 3-0
25–15, 25–19, 25–17
Koti:Lindgren 18/+12, Ternava 16/+10, Haatainen 13/+9
Vieras:Vander Meer 10/+6, Rantanen 8/+7, Bruin 8/+7

Ässät: 6-7
Syöttövirheet: 10-5
Torjunnat: 6-5
Hyökkäys%: 56-28

Joukkueiden MVP:t
LP Viesti Arita Ternava
Arctic Volley Taylor Horsfall

PROlibero
Netta Laaksonen LP Viesti

Yleisöä: 653

Ottelutilasto

Kuvat: Markus Moisio

JymyVolleylle kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto

JymyVolley pelasi kauden parasta peliään kotona sunnuntai-iltana ja nappasi makean kolmen pisteen voiton LiigaPlokista erin 3-1 (25-19,26-24, 27-29, 25-21).

Kahdeksantoista kertaa liigauransa aikana toisensa kohdanneiden joukkueiden voitot ovat nyt tasan 9-9.

Ensimmäisessä erässä vieraat vielä lämmittelivät, ja kotijoukkue vei sen selvästi huolimatta siitä, että myös virheitä tehtiin vastustajaa enemmän.

Toiseen erään vieraat saivat torjuntapelinsä kuntoon, ja myös vastaanotto onnistui kotijoukkuetta paremmin. Emännät sortuivat myös syöttövirheisiin, ja erää tahkottiin aina lisäpisteille saakka tasatahtiin. Kotijoukkue oli onnekkaampi ja vei erän nimiinsä.

Kolmannessa erässä vieraat saivat jo neljän pisteen kaulan, kun huikean ottelun pelannut Riikka Valkonen (26/+12) astui syöttöruutuun, ja sai LiigaPlokin vastaanoton sekaisin. Valkonen kiri kotijoukkueen tasoihin, ja aloitti tasatahtia edenneen loppuerän. Erää paukutettiin aina tilanteeseen 27-29 ennen kuin voittaja oli selvillä.

Neljänteen erään kotijoukkue lähti rohkeasti ja johti jo 21-14, kun vieraat saivat otteesta kiinni ja lähtivät kuromaan etumatkaa kiinni. Lopulta eroa saatiin neljä pistettä, ja JymyVolley sai kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa.

Riikka Valkonen sai ottelun aikana ylimääräiset aplodit ylitettyään sadan liigapisteen rajan kauden aikana.

Riikka Valkonen:

- Voitto maistuu tänään hyvältä. Ottelu ratkesi siihen, että meillä oli kokonaisvaltaisemmin kuusi pelaajaa kentällä tänään, ja moni pelaaja onnistui hyvin. Kyllähän sinne virheitä mahtui mukaan, mutta hienosti pystyttiin pitämään pää koko ajan ylhäällä ja katsomaan eteenpäin. Tyhmät virheet on niitä, joita lähdetään karsimaan. Edessä on raskas kolmen ottelun rupeama, mutta tätä varten on treenattu ja nämä ovat niitä parhaita hetkiä, joista pelaajat nauttivat. Kahden viikon ottelutauon aikana on palauduttu alkusyksystä ja treenattu kovaa, Aleksi tekee hyvää työtä päävalmentajana.

Aleksi Mutka:

- Voitto maistui hyvältä, mutta se ei ollut mikään itsestäänselvyys. Tiesimme jo etukäteen, että LiigaPlokilla on paljon hyökkäysvoimaa, ja on pakko pelata rohkeasti, jos haluamme ottaa pisteitä. Tilastoissa näkyy, että tehtiin hyvää duunia koko ottelu, mutta pitkälti se on momentum-peliä. Kolmas erä oli tarjolla rohkeammalle joukkueelle, ja Ploki oli sitä. Me uskalsimme pelata rohkeasti neljännen erän ja voitimme sen.

- Vastustaja osaa pelata, heillä on ulottuvat ja taitavat pelaajat, jotka pistivät meidät koville. Voitto vaati täyttä tekemistä. Kolmen pisteen voitto antaa tosi hyvät eväät jatkoon. Tärkeintä oli se, että pystyimme pelaamaan hyvää lentopalloa myös 20 pisteen jälkeen ja voittamaan eriä ja pelin. Se on korvien välille kaikkein tärkeintä, että pystytään saamaan kolmen pisteen voittoja.

Anna Yefremenko.

- Tänään me yritimme pelata joukkueena mahdollisimman hyvin, mutta teimme typeriä virheitä ja menetimme niillä ottelun. Ei ole mitään merkitystä sillä, miten yksittäisen pelaajan ottelu meni, koska tänään me hävisimme nimenomaan joukkueena.

Kim Buchwald:

- Joskus sitä istuu ottelun jälkeen ja sanoo että emme pelanneet hyvin, emme onnistuneet hyökkäyksissä tai vastaanotoissa. Tänään vastustaja pakotti meidät pelaamaan tällaista peliä, onnittelut heille hyvästä pelistä. Vastustajalla lähes kaikki onnistui tänään paremmin. Me olimme jäljessä hyökkäyksissä, passeissa, emme saaneet mitään osa-aluetta onnistumaan. Me kyllä taistelimme, mutta vastustaja teki hyökkäyksistä vaikeita. Luulen, että tämä oli heikoin esitys, mitä meillä on tällä kaudella, eikä se vähennä lainkaan Nurmon voiton arvoa. He pelasivat tänään todella hyvin. Kun heillä oli tiukka tilanne, he onnistuivat löytämään ratkaisuja ja käyttämään hyväkseen meidän torjuntaamme, ja löytämään paikkoja, joihin me emme yltäneet.


JymyVolley - LiigaPloki 3-1
25–19, 26–24, 27–29, 25–21
Koti:Valkonen 26/+12, Hyttinen 17/+8, Niemi 11/+6
Vieras:Lux 19/+13, Yefremenko 14/+5, Tyynismaa 8/+6

Ässät: 12-5
Syöttövirheet: 15-12
Torjunnat: 5-13
Hyökkäys%: 42-34

Joukkueiden MVP:t
Riikka Valkonen, JymyVolley
Kristin Lux, LiigaPloki

PROlibero
Laura Penttilä JymyVolley

Yleisöä: 364

Ottelutilasto

Kuvat: Jani Kantokoski

  Takaisin