Puijo Wolleylle ensimmäinen kotitappio Hämeenlinnan toimesta - Matsumoto johti OrPon voittoon

08.01.2023

Hämeenlinnan Lentopallokerho oli lauantaina ensimmäinen joukkue, joka pystyi kaatamaan sarjakärki Puijo Wolleyn tällä kaudella sen kotikentällä - niukasti 3-2. OrPo puolestaan voitti vierailleen LP Viestin uuden passarina Piper Matsumoton ja 20 pistettä tehneen Linnea Kuuselan johdolla.

Lentiskerho tuotti Puijo Wolleylle kauden ensimmäisen niukan kotitappion

Avauskokoonpanot:
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Madsen, Klimovich, Mosser, Elbaek, Owokoniran, Lehto ja Tuominen (L)
Puijo Wolley: Autere, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Uusi-Illikainen, Tokoku sekä Help ja Koskenkorva (L)

Ensimmäinen erä käynnistyi melko kevyillä hyökkäyksillä ja muutamilla virheillä. Ella Autere onnistui rikkomaan Lentiskerhon vastaanottoa syöttämällä vitoskulmaan. Owokoniran vaihtoon ja tilalle Kerttu Kilpinen. Syöttöputki katkesi tilanteeseen 6-2 ja Kerho aloitti nousun. Mosserin syöttövuorolla rinnalle ja ohi; Puijo aikalisälle tilanteessa 7-8. Tilanteessa 8-10 syöttämään pääsi Puijon Minna Uusi-Illikainen, mutta Madsenin upea viistohyökkäys lopetti vuoron alkuunsa. Pisteen 10-11 Puijolle taiteili Reina Tokoku hienolla jujullaan. Puijo tasoihin 13-12 johtoon Rusnachenkon kahdella ässällä. 14-12 tilanteessa oli Kerhon Giovanni Torchion vuoro ottaa aikalisä. Rusnachenkolle vielä yksi ässä tilille, mutta syöttöputki poikki tilanteeseen 16-13. Kerho otti pari hienoa torjuntaa keskeltä Elbaekin ja Klimovichin toimesta, muttei päässyt johtoon. Erän loppu sujui Puijolta kevyesti. 21-18 tilanteessa Lehto vaihtui Ylivainioon ja 23-19 Torchio piti aikalisän. Reina Tokokun hyökkäys ykköspaikalta ja Rusnachenkon torjunta sinetöivät erän tilanteeseen 25-19.

Ensimmäisessä erässä pitkän putken syöttänyt Mosser pääsi tositoimiin tilanteessa 2-4. Tällä kertaa hänen vuoronsa jäi kahteen syöttöön. Kerho kävi jo neljän pisteen etumatkalla, mutta Puijo halusi kiriä. Hämeenlinnalaisten ote oli selvästi terävämpi kuin ensimmäisessä erässä. 8-11 -tilanteessa syöttämään pääsi Kerhon ässätykki Ylivainio, mutta ässät jäivät yhteen ja syötöt yhteensä kahteen. Tilanteessa 9-14 Pekka Seppänen kokosi joukkonsa aikalisälle Mosserin ässäsyötön jälkeen. Se puri ja Kääntä löi pallon torjunnan sormista leveäksi. Puijon kiri puri kuitenkin tahmeahkosti, Sarah Schmidin syöttövuoron jälkeen tilanne 14-19. Rusnachenko puolestaan onnistui syötössä paremmin ja tilanteessa 17-20 Kerho aikalisälle. Ottelun pisin palloralli päättyi Kerhon hyökkäyspisteeseen, jota seurasi toinen, 18-22. Tilanteessa 20-23 syöttämään Moona Tarkiainen vaihdosta, mutta Lentopallokerho onnistui jälleen hyökkäyksessä. Toisen erän päätösnumeroiksi jäivät 22-25.

Kolmas erä alkoi tiukoilla palloralleilla ja kuumilla tunteilla. Pisteitä tehtiin vuorotellen ja paikoin pelissä oli enemmän intoa ja tunnetta kuin taitoa. Oksana Rusnachenkon syöttövuorolla Puijo sai viimein hyökkäyspisteen, mutta hän syötti seuraavan leveäksi. Lentiskerho puolestaan piristi ilmettään Elbaekin syöttövuorolla, jonka jälkeen lukemat olivat 11-12. Tasoissa käytiin 14:n pisteen kohdalla, mutta Kerho repi kaulaa Klimovichin hyökkäyksellä ja Ylivainion korvanneen Lehdon ässällä. Tilanteessa 17-15 syöttämään Mosser ja Hujasen hyökkäysvirheen jälkeen Puijo aikalisälle. Mosser syötteli pisteiksi 16-19, jonka jälkeen ruudun omi Rusnachenko. Muutamasta hienosta onnistumisesta huolimatta Puijon hyökkäyspeli jäi hieman pehmeäksi. Reina Tokoku pääsi syöttämään tilanteessa 21-23 ja Puijon peli loksahti yhtäkkiä täysin kohdalleen. Erä päättyi lukemiin 25-23.

Jos edellisen erän alun taso ei päätä huimannut, neljännessö nähtiin tiukempaa peliä. Kerho oli aavistuksen kovempi ja repäisi eron 6-11:en. Kerho pysyi selvästi keulilla, eikä Puijo meinannut millään päästä kolmea pistettä lähemmäs. Edellisen erän loppuun syöttänyt Tokoku pääsi aloittamaan tilanteessa 15-18, mutta tällä kertaa Puijon lento ei edennyt. 16-20 ja Puijo aikalisälle. Lentiskerho esitti lopun erän aikana parasta peliään etenkin torjunnassa, eikä Puijolla ollut pahemmin sanansijaa. Erän loppuluvut ansaitusti vieraille 18-25.

Lentiskerho otti ratkaisuerään lentävän lähdön: Sofia Lehto syötti pari ässää, peli kulki ja luvuiksi 2-5. Erän suunnan kääntäminen ei ottanut Puijolta onnistuakseen, vaan Lentiskerho pelasi selvästi tarkempaa ja tehokkaampaa peliä. Puijo kuitenkin heräsi taistelemaan ja yhtäkkiä hyökkäykset saatiinkin putoamaan Kerhon kenttään. 12-13 -tilanteessa Rusnachenkon syöttö lipsahti pitkäksi, josta Kerho sai ottelupallon. Owokoniran ei epäröinyt vaan tappoi pallon ja lopetti erän tilanteeseen 12-15.

OrPolle makea voitto LP Viestistä 3-1

OrPo-LP Viesti 3-1(18-25,25-22,25-14,25-22)

OrPo kiipesi taas sarjataulukon kolmoseksi. Ensimmäisen erän jälkeen OrPo paransi peliä ja vielä edelleen kolmannessa. LP Viesti tuli peliin vahvasti. Jokaisen erän ratkaisivat pienet virheet ja niitä tuli OrPolle vain ensimmäisessä, mutta Viestille kolmessa seuraavassa.

Pitkiä kovia taistelupalloja ja kokonaisuutena hyvää pelaamista molemmilta. OrPon pelissä oli poikkeuksellista, että yleispelaajat tekivät kovimmat pistemäärät. Yleisö ei hienosti ottelussa mukana ja joukkue kiittää hyvästä kannustuksesta.

Saana Lindgren, LP Viesti:

- Voittoa tultiin hakemaan. Pitkä tauko näkyi otteissa. Torjunta-puolustus sakkasi, ehkä siinä oli se ero. Jokainen peli on tärkeä ja kaikkiin valmistaudutaan hyvin.

Linnea Kuusela, OrPo:

- Jännitti ja tuli lisää latausta, kun vanha joukkue oli vastassa. Keskiviikkona saatiin huono peli alta pois ja tähän lähdettiin hyvällä fiiliksellä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Samoilla aseilla lähdettiin kuin kaikkiin muihinkin peleihin. OrPo lopetti ekan erän jälkeen virheiden tekemisen ja me ei pystytty enää siihen. Olimme pehmeitä huonon vastaanoton jälkeisissä hyökkäyksissä. Vastaanotto oli kyllä hyvää.

- OrPo hyökkäsi vahvasti ja me oltiin liikaa Saanan varassa. Toisessa ja neljännessä erässä taisteltiin erävoitoista. Ehdottomasti parempi joukkue voitti. Joulutauko oli liian pitkä ja se näkyi tämän viikon harjoittelussa ja nyt pelissä.

Andrea Carasi, OrPo:

- Aloimme pelata ensimmäisen erän jälkeen, meiltä löytyi sen jälkeen joukkueellinen taistelijoita. Olimme hyviä breakpointeissa. Hämeenlinnan peli oli kuin huono harjoitus ja nyt pelattiin. Linnean peli ei ollut yllätys, Piperin kanssa pystytään pelaamaan nopeampaa peliä. Hieno peli häneltä, jopa paras koskaan. Kaikki tietävät jo miten Dasha (hakkuri Butkevych) hyökkää, hän pääsi peliin paremmin tänään alun jälkeen mukaan.

OrPo - LP Viesti 3-1
18–25, 25–22, 25–14, 25–22
Koti:Kuusela 20/+18, Aronen 15/+3, Butkevych 12/+5
Vieras:Lindgren 21/+10, Boom 13/+1, Puhach 6/+2