Seuraa meitä somessa:

Puijo Wolleylle jo seitsemäs voitto viidennessä erässä - LP-Vampulalla tärkeät kotipisteet

19.02.2023

Naisten Mestaruusliigan viikko päättyi Hämeenlinnan Lentopallokerhon vierasvoittoon Orivedellä sekä LP-Vampulan, Puijo Wolleyn sekä JymyVolleyn kotivoittoihin. Puijo Wolley kaatoi kärkipelissä LP Kangasalan 3-2, Hämeenlinna jatkoi vahvaa nousuvirettään puhtaalla vierasvoitolla OrPosta, JymyVolley piristi taisteluaan karsintojen välttämiseksi voitollaan LligaPlokista ja LP-Vampula otti todella tärkeän voiton Arctic Volleysta pudotuspelipaikkajahdissa.

Hämeenlinna haki mukaansa kolme pistettä

OrPo-Hämeenlinna 0-3 (21-25,15-25,21-25)

Hämeenlinnalla oli Orivedellä varsin helppo iltapuhde. OrPon peli kaatui ensisijaisesti omiin virheisiin. Daria Butkevych oli tehokas, mutta oli ainoa yli 10 pisteen saalistaja kotijoukkueessa. Hämeenlinna pelasi vähillä virheillä ja se riitti tänään pitkälle.

Adeola Owokoniran, Hämeenlinna:

- Hieno tunne. Oli meille tärkeä voitto. Joukkue on löytänyt itsensä.

Daria Butkevych, OrPo:

- Olen nyt toistamiseen täällä, vaikka hävisimme. Nyt pitää muuttaa paljon, peli oli sen verran huono. Kaikki on kuitenkin mahdollista. Pystymme voittamaan kenet tahansa, kun pelaamme tasollamme.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Tämä on kuin viime vuonna. Teemme kovasti töitä. Pelaajat ovat nuoria ja tarvitsevat aikaa tulla hyviksi. Yksi asia on, että Adeola ja Jenny pelaavat hyvin sekä olemme löytäneet balanssin. Torjuntamme toimii, koska harjoittelemme sitä vähintään 15 min joka kerralla.

Andrea Carasi, OrPo:

- Meillä on myös nuori joukkue, mutta pitää pelata paremmin lentopalloa. Hämeenlinna hyökkäsi tehokkaammin. Jos kokonaispiteet ovat +5, ei voi voittaa.

OrPo - Hämeenlinna 0-3
21–25, 15–25, 21–25
Koti:Butkevych 15/+6, Mursula 9/+2, Kuusela 6/+4
Vieras:Owokoniran 15/+8, Mosser 14/+5, Klimovich 6/+6

Ässät: 5-4
Syöttövirheet: 10-5
Torjunnat: 3-9
Hyökkäys%: 32-41

Joukkueiden MVP:t
Adeola Owokoniran, Hämeenlinna
Daria Butkevych, OrPo

PROlibero
Tuuli Tuominen, Hämeenlinna

Yleisöä: 392

Ottelutilasto

LP-Vampulalta onnistui kaikki

LP-Vampula Huittinen tarrasi tiukemmin kiinni siihen oljenkorteen, joka sillä on vielä olemassa pudotuspelipaikkaan nähden. Kotijoukkue voitti sunnuntain ottelussa rovaniemeläiset vieraansa eli Arctic Volleyn suoraan kolmessa erässä 3–0 pistein 25–17, 25–17, 25–19.

LP-Vampula sai jobin postia viikko sitten, kun molemmat hakkurit Teija Vuorenmaa ja Selma Räsänen siirtyivät sairastuvalle. Heidän paikkansa otti Julia Seikkula, joka on joutunut seuraamaan suurimman osan kautta kentän laidalta. Ja hyvin Seikkula paikkansa täyttikin. Ensimmäisessä kokonaisessa ottelussaan hän kirjasi tehot 9/+7 ja syötti yhden ässän. Torjuntoja hän napsi kolme.

Arctic Volley aloitti erät hyvin ja johti ensimmäistä jo 5–7, mutta Ella Aallon kahdella perättäisellä ässäsyötöllä Vampula siirtyi johtoon eikä sen jälkeen luovuttanut piikkipaikkaansa vieraille. ArVo teki virheitä ja Vampula kiitti. Vampula pelasi rauhallisesti ja jokainen pelaaja täytti paikkansa erinomaisesti.

Toisessa erässä Vampula säilytti hyvän peli-ilmeensä ja kun vastaanotto toimi hyvin, samoin torjuntapeli, Vampula vei kaksi ensimmäistä erää pistein 25–17.

Kolmannessa erässä Vampula otti heti kuskin paikan ja johti erää jo 14–6, kunnes onni oli ArVon puolella ja Vampula sortui virheisiin. ArVo tuli jo kahden pisteen päähän tilanteessa 18–16, kun se sai lahjana pari ässäsyöttöä. Vampula ei tästä herpaantunut, vaan piti kiinni johtoasemastaan ja vei erän pistein 25–19 ja arvokkaat kolme sarjapistettä.

Ottelun parhaana palkittiin Arctic Volleysta libero Taylor Horsfall ja kotijoukkueesta Kristiana Petrova. Petrova oli loistavalla pelipäällä ja nakutti tehot 18/+12.

Taylor Horsfall ei selitellyt tappiota pitkällä matkalla ja edellispäivän ottelulla LP Viestiä vastaan.

–Halusimme tästä voittoa, mutta meidän pitää olla parempia seuraavissa kolmessa kotiottelussa, sanoi Taylor Horsfall.

–Olen onnellinen saamistamme kolmesta pisteestä. Olen ylpeä joukkueestamme, onnistuimme tänään hyvin. Meillä on tulossa tiukka viikko, mutta taistelemme jokaisesta pisteestä. Pelaamme voittaaksemme, sanoi LP-Vampulan kapteeni Kristiana Petrova.

–Joukkueemme on nyt paljon vahvempi kuin kauden alussa. Tunnemme toisemme ja teemme lujasti töitä yhdessä.

Ruutu+-kanavan haastattelijan Jussi Poutalan kysymykseen mikä on parasta Suomessa, Petrova vastasi napakasti.

–Ei ainakaan lumi. Olen enemmänkin kesäihminen. Ihmiset täällä ovat mukavia, sanoi Kristiana Petrova.

Arctic Volleyn päävalmentaja Avo Keel oli mietteliäs 2,5 viikon ottelutauon vuoksi.

–Ajatukset ovat vähän sekaisin. Suht surkea ilta oli, kun emme saaneet yhdessäkään erässä 20 pinnaa. Se näyttä koko pelin luonteen. Virheiden sävyttämä ilta. Tammikuussa pelasimme suht kunnollista peliä, mutta pelitauon jälkeen se on nyt tällaista, sanoi Avo Keel.

–Meillä ei ole mennyt kaikki hyvin. Tauon jälkeen näissä kahdessa pelissä ei oikein mikään onnistunut. Olimme kuin hammasharja, niin yksipuolisia kuin olla voi. Meillä on selkä seinää vasten, emme kestäneet paineita. Nyt on vielä kovemmat paikat edessä ja jos me tätä rataa menemme, olemme vaikeuksissa, sanoi Keel.

LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos oli tyytyväinen voitosta, mutta totesi, että jokainen voitto on yhtä tärkeää mestaruusliigassa.

–Meillä on viisi pistettä matkaa seitsemänteen sijaan ja yksi kahdeksanteen, joten jokainen piste on tärkeä. Me etenemme kauden loppuun ottelu ottelulta. Emme mieti sitä mitä Arctic tekee, vaan meidän on oltava se paras versio meistä tällä kaudella. Meidän on keskityttävä tuleviin peleihin henkisesti, ja tehtävä oma työ kunnolla. Sen jälkeen katsomme mitä se tuo tullessaan. Taistelemme loppuun asti, sanoi Ziga Kos.

Teija Vuorenmaasta Kos totesi, että hän loukkaantui viikko sitten ennen Jymy-peliä. Lauantaina hän jo harjoitteli, mutta tarvitsee vielä vähän aikaa palatakseen kentälle. Selma Räsänen oli myös sivussa, mutta osallistuu treeneihin jo lähipäivinä.

Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa


LP-Vampula - Arctic Volley 3-0
25–17, 25–17, 25–19
Koti:Petrova 18/+12, Jarman 10/+5, Seikkula 9/+7
Vieras:Mäkikyrö 14/+7, Vander Mee 10/+4, Neciporuka 5/-6

Ässät: 4-6
Syöttövirheet: 8-9
Torjunnat: 10-5
Hyökkäys%: 41-29

Joukkueiden MVP:t
Taylor Horsfall ArVo
Kristiana Petrova LP-Vampula

PROlibero
Maria Naasko, LP-Vampula

Yleisöä: 418

Ottelutilasto

Puijo vahvempi kärkipään taistossa

Puijo Wolley - LP Kangasala 3-2 (20-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-5)

Aloitukset:
Heikkiniemi, Rekola, Pöllänen, Pyhäjärvi, Joki, Luntamo ja Sievänen (L)
Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku jaKoskenkorva (L)

Ottelun alussa Puijon passari Oksana Rusnachenko esitteli parasta syöttöosaamistaan - LP Kangasala ei saanut rakenneltua kunnollisia hyökkäyksiä. Vierasjoukkue kävi tasoissa viiden pisteen kohdalla, mutta keltapaidat dominoivat peliä runsaslukuisen yleisön riemuksi. Puijo pysyi tiiviisti muutaman pisteen johdossa, mutta tilanne 13-8 riitti Arttu Keräselle - Kangasala aikalisälle. Iida Pöllänen katkoikin heti Sarah Schmidin syöttöputken, mutta syötti itse seuraavan pisteen verkkoon: 14-9. Ottelun toistaiseksi pisimmän pallorallin päätti Kangasalan Viivi Pyhäjärven viistohyökkäys, luvuiksi 16-13 ja Pekka Seppänen kokosi vuorostaan Puijon aikalisälle. Pyhäjärvi syötti tuokion päästä joukkueet tasoihin 17-17 ja Reina Tokokun hyökkäys torjuttiin Puijon kenttään: Puijo aikalisälle. Erän loppu olikin selvästi LP Kangasalan. Vierasjoukkueen toimesta syötettiin ässiä, torjuttiin tehokkaasti ja puolustettiin sitkeästi. Loppuluvuiksi 20-25.

Toisen erän alkuun pisteitä tehtiin tasaiseen tahtiin. Reina Tokoku hyökkäsi hieman onnekkaasti Puijon 5-3 johtoon. Puijo pysyi selvästikin edellä kunnes Kangasala torjui Hujasen rauhassa rakennellun nelospaikan hyökkäyksen tilanteeksi 10-10. Tilanteessa 15-13 kentälle marssitettiin Venla Huoman syöttämään Ella Autereen tilalle. Puijolle nopeasti kaksi pistettä ja Kangasala aikalisälle. Seuraavan pisteen myötä passarivaihto, eli Emmi Jalonen Luntamon tilalle. Huomanin vaihtuessa Autereeseen pisteet olivat 19-14. Erän lopulla Puijo sai useampia eräpalloja, mutta loppuluvuiksi 25-22 naulasi Hilkka Hujanen viistohyökkäyksellään.

Pitkän erätauon jälkeen kentän kuningatteret olivat pukeutuneet keltamustiin. Puijo pysyi melko selvässä johdossa 17:ään pisteeseen asti, mutta tuolloin Kangasala onnistui tasoittamaan tilanteen. Puijo käväisi vielä 21-20- ja 22-21 -johdossa, mutta erä oli lopulta Kangasalan heiniä, loppuluvuiksi 23-25.

Neloserässä Kangasala pääsi jo pari pinnaa johtoon, kunnes Puijo tuli tasoihin kahdeksan pisteen kohdalla. Reina Tokokun syöttövuoro päättyi lopulta 9-9 -tasatilanteeseen. Erä jatkui tuosta äärimmäisen tiukkana taistona, jossa pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Kangasala pääsi 13-11 -keulille, jolloin Pekka Seppänen kokosi joukkonsa aikalisälle. Tuon jälkeen Hujanen pysähtyi Kangasalan torjuntaan, mutta seuraavalla pallolla Puijo onnistui riistämään syöttövuoron itselleen. Kangasala teki erän lopusta jännittävän, mutta Puijo oli lopulta vahvempi ilman jatkopalloja 25-23.

Kangasala aloitti pätkäerän nappaamalla pari pistettä tililleen. Tuolloin Puijo heräsi ja naputteli Oksana Rusnachenkon syöttövuorolla putkeen viisi pistettä, joka riitti Keräselle: Kangasalan aikalisä. Vieraat eivät onnistuneet piristämään ilmettään ja seuraava aikalisä tilanteessa 8-3. Ottelun pääsi päättämään Venla Huoman hienolla syöttöputkellaan. Loppuluvut ratkaisuerässö 15-5.

Puijo Wolley - LP Kangasala 3-2
20–25, 25–22, 23–25, 25–23, 15–5
Koti:Tokoku 22/+13, Hujanen 13/+0, Kääntä 12/+4
Vieras:Pöllänen 20/+10, Pyhäjärvi 17/+6, Joki 14/+5

Ässät: 5-9
Syöttövirheet: 11-14
Torjunnat: 9-16
Hyökkäys%: 34-27

Joukkueiden MVP:t
Reina Tokoku, Puijo Wolley
Iida Pöllänen, LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Yleisöä: 400

Ottelutilasto

JymyVolley vihdoinkin voiton makuun

JymyVolleyn pitkä kuiva kausi päättyi sunnuntai-iltana, kun kotijoukkue voitti 330 katsojan silmien alla LiigaPlokin erin 3-1 (22-25, 25-16, 25-12, 25-23).

Vieraat olivat matkassa ilman hakkuriaan Anna Yefremenkoa, kun taas ässätilastojen kärkikastiin liigassa kuuluva kotijoukkueen Ada Peura paranteli vielä kentän laidalla viikko sitten loukkaantunutta peukaloaan.

Kotijoukkue aloitti ensimmäisen erän vahvasti, ja johti jo luvuin 18-12. Siinä kun vieraat löysivät torjunnan, sortui kotijoukkue syöttövirheisiin. Erä kääntyi lopulta vieraille. Toisessa erässä myös kotijoukkueen torjunnat alkoivat tuoda tulosta, ja kun onnikin oli vielä matkassa, oli erä kotijoukkueen.

Kolmannessa erässä kotiyleisössä huokailtiin jo, että miten voikaan kaikki onnistua. Viisi ässäsyöttöä, ja muutenkin varmat ja vahvat syötöt avittivat kotijoukkueen voittoon. Neljänteen erään vieraat kokosivat itsensä epäonnisen kolmannen erän jäljiltä, ja mahdollistivat yleisölle jännitysnäytelmän erän loppuun saakka. JymyVolley johti jo pistein 17-9, mutta vieraat kuroivat piste pisteeltä etumatkaa kiinni. Lopussa kotijoukkue oli vahvempi ja varmisti kolmen pisteen jäämisen Nurmoon.

Olena Napalkova

- Tänään meillä oli hieman ongelmia. Ennen ottelua yksi pelaajista alkoi voida huonosti ja siitä syystä olimme tänään hieman hukassa emmekä pelanneet kovin hyvin. En osaa sanoa, mikä ratkaisi ottelun. Itse ajattelin pelin aikana vain hyviä asioita, koska minun täytyy pelata hyvin.

Kim Buchwald:

- Täytyy miettiä, mitä todella tapahtui, olen todella pettynyt. Me tiesimme, että JymyVolley on hyvä joukkue, ja tänään se nähtiin. En aio syyttää tappiosta kapteenia (Yefremenko), joka voi huonosti ennen ottelua, eikä pystynyt pelaamaan. Hän on totta kai tärkeä pelaaja meille, mutta se ei ole syy pelata näin huonosti kolmea viimeistä erää. Ensimmäinen eräkään ei ollut hyvä, me varastimme erävoiton, emme olisi ansainneet voittoa. Olen pettynyt, ettemme pystyneet pelaamaan keskittyneemmin. Sanon me, koska on huonoa valmennusta ja huonoa pelaamista. Joskus hyvä valmennus voi viedä voittoon, joskus hyvä pelaaminen, mutta jos kumpikin on huonoa, häviämme.

- Olisi helppo sanoa, että Annan puuttuminen vaikuttaisi. Totta kai me kaipasimme häntä, mutta lentopallo on joukkueurheilua, eikä yhden pelaajan puuttuminen saisi vaikuttaa näin paljon. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan paremmin yhdessä, vaikka yksi puuttuu. Hän on hyvä pelaaja, mutta meillä on monia muitakin hyviä pelaajia.

- Tänään mikään ei toiminut. Hyökkäys ei toiminut, passipeli ei toiminut, mikään osa-alue ei ollut tänään hyvällä tasolla. Jos ei onnistu millään osa-alueella, tapahtuu näin.

Ivana Radonjic

- Olen todella iloinen joukkueen puolesta, että voitimme tänään ja taistelimme hienosti. Vastapuolella oli vaikeuksia, kun kokoonpano ei ollut heidän vakionsa. Pelasimme tänään paremmin kuin mitä yleensä pelaamme, keskityimme pelaamiseen ja valmentajan luomaan taktiikkaan. Se auttoi meitä tänään paljon. Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto myös tulevien ottelujen kannalta. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, kun annamme sataprosenttisesti kaikkemme pelissä. Meillä ei ole mitään hävittävää. Oma otteluni oli ok, olin niin iloinen omista syötöistäni, koska ne ovat parantuneet siitä, kun tulin tänne. Olen niin iloinen joukkueen voitosta, ja se on nyt kaikkein tärkeintä.

Aleksi Mutka:

- Kyllä voitto tuntuu hyvältä. Eniten olen tyytyväinen siihen, että yleensä 1-1 erissä meidän tasomme on tippunut, vaikka tilanne ei ole ollut selvä kummankaan joukkueen osalta. Tämä oli ensimmäinen peli, jossa meillä pysyi taso lähes koko pelin hyvänä. Ensimmäisessä erässä oli monta hyvää paikkaa, jota ei hyödynnetty, mutta jotka vastustaja hyödynsi. Ei voi olla kuin tyytyväinen siihen, millä asenteella tänään pelattiin. Pelaajat noudattivat tarkkuutta esimerkiksi syötössä, joka oli tänään yksi tärkeimpiä osa-alueita voittoon.

- Viimeisessä erässä meillä oli hyvä johto (17-9), mutta etenkin naisten lentopallossa johdot kaventuvat nopeasti, jos osuu muutamia epäonnistumisia. Pisteet menee suuntaan tai toiseen samalla tapaa kuin mitä tapahtui erien alussa meille. Mitä se antaa niin pikkasen enemmän aikaa reagoida, kun on hyvässä johdossa.

- Virheitä tuli, mutta toisaalta virheiden määrä oli nyt pienempi kuin keskimäärin. Toki se saisi olla pienempi, mutta kun joudutaan pelaamaan riskirajoilla, näkyy se joissain peleissä isompina virhemäärinä.


JymyVolley - LiigaPloki 3-1
22–25, 25–16, 25–12, 25–23
Koti:Radonjic 16/+9, Valkonen 15/+2, Hyttinen 15/+10
Vieras:Lux 15/-2, Hollingswo 13/+3, Piippo 9/+2

Ässät: 9-5
Syöttövirheet: 14-13
Torjunnat: 11-7
Hyökkäys%: 41-35

Joukkueiden MVP:t
Lena Napalkova, LiigaPloki
Ivana Radonjic, JymyVolley

PROlibero
Laura Penttilä, JymyVolley

Yleisöä: 330

Ottelutilasto

  Takaisin