Pukkipaitojen puolustuspeli tylsytti TUTO Volleyn hyökkäykset

06.11.2022

VaLePa pelasi vapautuneesti sunnuntain ainoassa miesten liigapelissä kotikentällään ja otti 3-0 -voiton vierailleesta TUTO Volleysta.

Selvästi ex-valepalaisten Tatu Vuorenmaan, Matias Tihumäen, Risto Ruoholan ja Antti Karttusen paluu entiseen kotisaliin kiinnosti yleisöä, sillä paikalla oli komeasti 578 katsojaa. Oman lisänsä toi Mikko Rauva Mouhijärven Mallista, urheiluseurojen yhteistyön myötä Mallin junioreita oli paikalla 35 junioria ja 11 aikuista. VaLePa pelasi tänään erinomaisen vastaanotto- ja hyökkäyspelin. Hyvän vastaanoton myötä VaLePan hyökkäys pysyi tehokkaana ja joukkueen onnistunut puolustuspeli söi tehoja TUTO Volleyn hyökkäykseltä. Eetu Pennaselle liigaottelu oli uran 400:s.

Lue Pennasen haastattelu täältä

VaLePa Sastamala Tampere – TUTO Volley 3-0 (25-20, 25-16, 25-21)

Aloituskoonpanot
Esko, Karjarinta. Savonsalmi, Allik, Mäkinen, Vuori, Pennanen L
Lankinen, Vuorenmaa, Keskinen, Karttunen, Groffier, Tihumäki, Ruohola L

VaLePa pelasi ensimmäisessä erässä varsin vapautuneesti ja pelaajat pääsivät ajoittain nauttimaan näyttävistä hyökkäyskuvioista. TUTO Volley ei oikein löytänyt tehoa hyökkäyksiin ja VaLePa puolusti Eetu Pennasen johdolla hyvin. Loppuerän pisteistä Jacob Ekman hyökkäsi 23-18 ja syötti perään ässän. Karli Allikin torjunta Matias Tihumäestä päätti erän.

Toinen erä oli vielä näyttävämpää VaLePa-hallintaa. Ensimmäisessä erässä Tino Vuori oli vielä kipsissä, mutta vapautui toisessa erässä päättämään hyökkäyksiä peräti 62%:n teholla. Sakari Mäkinen oli vielä tyrmäävämpi 72%:n teholla. Isossa roolissa oli myös Karli Allik, joka syötti kaksi todella kovaa ässää ja kaikkiaan 8 kertaa erässä ilman virheitä.

Pitkän erätauon jälkeen VaLePa eteni 5-2 johtoon. Valmentajavelho Olli Kuoksa otti heti aikalisän. Tämän jälkeen TUTO Volley sai otetta pelistä ja onnistui myös puolustuspelissä. Antti Karttusen nelospaikan hyökkäyksellä 9-8 johtoon. Seuraavaksi Vuoren rajarikko ja Tuomas Siirilän onnekas ässä. Karttusen ja Tihumäen hyökkäyksillä TUTO Volley eteni 13-9 johtoon. Vuoren hyökkäyksellä kotijoukkue sai syötön. Mikko Esko syötti ässän ja haki seuraavassa komeasti puolustuspallon, jonka Mäkinen päätti komealla viistohyökkäyksellä. VaLePa meni Mäkisen kutospaikan hyökkäyksellä johtoon 15-14 ja sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Allik torjui ja hyökkäsi ja Mäkinen syötti ässän, tilanne 18-14. Tino Vuori sai kunnian päättää pelin kakkospaikan hyökkäyksellä.

VaLePalla on tasapainoinen ryhmä. Vastaanotto toimii, hyökkäys toimii laidoista ja keskeltä ja puolustuspeli on hyvää. TUTO Volley ei oikein löytänyt parasta taisteluvirettä. Keskipelaaja Roope Keskinen oli joukkueen tehokkain.

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”. Palkinnon sai Karli Allik hurjasta ässäsyötöstä toisessa erässä.

Akseli Lankinen:

- Oltiin kyllä perässä oikeastaan joka osa-alueelle. Takaisin treenisalille ja parantamaan omia juttuja. On meillä ollut mahdollisuuksia voittaa eriä enemmän alkukaudesta ja pitää vain opetella pikkuhiljaa myös voittamaan.

Jakob Ekman:

- Hienoa voittaa 3-0, pelasimme hyvin ja syötimme hyvin. Lisäksi onnistuimme hyökkäyksessä. Meillä on on hyvä joukkue ja joukkueella on hauskaa pelata yhdessä.

Olli Kuoksa:

- Oli aika kova vastus tänään. VaLePa on marinoitunut kovissa peleissä ja se rutiini näkyy kentällä. Meillä on hyvin samantyyppinen runko on kuin aikaisemminkin, joukkueen tavoitteet ovat pudotuspeleissä ja pyrimme voittamaan niin paljon pelejä kuin mahdollista.

Janne Kangaskokko:

- Suhteellisen tasapainoinen peli ja fokus pysyi tämän päivän pelissä. Ensimmäisen erän jälkeen paransimme syöttämistä. Tavoitteena oli pitää oma taso läpi ottelun, ja onnistuimme siinä. Torstain ottelussa on iso haaste, huomenna palautuspäivä ja tiistaina valmistaudutaan jo Modenaa varten.

TUTO Volley Akseli Lankinen
Otteluisäntä Sata-Henkilöstö Oy:n Eeva Sakari sekä Helmi ja Väinö Yski palkitsivat MVP:t