Putket poksahtelivat poikki Kuopiossa - Puijo löi LP Viestin

30.12.2021

Puijo Wolley juhlisti torstaina vuoden viimeistä peliään oikein mahtavasti nousemalla kahden erän tappioasemasta seurahistorian ensimmäiseen voittonsa LP Viestistä. Aiemmissa seitsemässä liigakohtaamisessa se oli saanut yhden erän salolaisilta, joiden peräti 15 pelin liigavoittoputki katkesi samalla. Samalla Puijo Wolley nousi liigassa kuudenneksi ohi LiigaPlokin.

Vuoden viimeiseen peliin aloitukseen Puijolta passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, yleispelaajat Hilkka Hujanen sekä Emilia Kääntä, keskitorjujat Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen, liberona Petra Sahlberg.

LP Viesti saapui Kuopioon ilman hakkuri Andrikopoulouta, hänen tilallaan aloitti Elena Becheva, passarina Viktoriia Tuchasvili, laidoissa Jessica Kosonen ja Linnea Kuusela, keskellä Anna Czakan ja Kaisa Nyman, liberona Netta Laaksonen.

LP Viesti aloitti pelin pirteästi syöttöruudussa ja oli tehokas puolustuksissa ja hyökkäyksissä. Kotijoukkueen peli takkusi erän alussa kaikilla osa-alueilla, mutta etenkin hyökkäyspuolella oli vaikeaa. Vastaanotto petrasi erän edetessä, mutta puolustuksessa ja hyökkäyksessä ei päästy omalle tasolle. Viesti otti tuplavaihdolla kentälle passariksi Irina Mäkisen ja hakkuriksi ensimmäisen liigahistorian 2007 syntyneet pelaajan, Selma Nikkasen liigadebyytissään. Puijolta Sanni Määttä hakkurin paikalle. Puijon naiset sai eroa kurottua kiinni hyvillä suorituksilla, mutta se oli paisunut erän alkupuolella liian isoksi ja LP Viesti 16-25 erävoittoon.

Toiseen erään samat aloituskuusikot kuin ensimmäisessä. Puijon naiset olivat selvästi valmiimpia tähän erään ja molemmin puolin nähtiin hyvää lentopalloa. Erän lopussa Puijon naisilla oli 3 pisteen johto 21-18 tilanteessa, mutta LP Viesti näytti kovuutensa ja hoiti erän lopun nimiinsä 22-25 Puijon hyökkäysvirheiden avittamana.

Pitkän erätauon jälkeen aloitukseen samat kuusikot. LP Viesti aloitti erän hyvin ja Czakan teki tuhojaan syöttöruudussa vieden vieraat muutaman pisteen karkumatkalle. Puijon naiset saivat kurottua eron umpeen erän puoleen väliin mennessä ja kiihdyttivät vain erän loppua kohden hyvällä pelillä. Erävoitto kotijoukkueelle 25-21.

Neljänteen erään ei muutoksia. LP Viesti aloitti tutusti agressiivisesti, eikä Puijo saanut hyökkäyksiä kuolemaan. Kotijoukkueelle muutama virhe ja viesti sai lyhyillä syötöillään tehtyä pari ässää ja johti jo useammalla pisteellä erää. Puijolta tuplavaihdolla Anni Toivonen passariksi ja Sanni Määttä hakkuriksi. Puijo sai kirittyä eroa muutaman pisteen kiinni. Tuplavaihto takaisin ja muutaman vaihtopallopelaamisen jälkeen Puijo kuroi eroa taas kiinni hyvällä pelillä. Erän lopussa oli Puijon vuoro viedä erää ja Bakerin syöttövuorolla ja hyvillä puolustuksilla Puijon naiset hoitivat itselleen johtoaseman. Viesti tuli vielä mutta ei saanut Puijon hurmosta pysäytettyä. Kotijoukkue vei erän 25-23.

Viidenteen erään samoilla kuusikoilla. Tällä kertaa oli Puijon vuoro aloittaa terävästi, Bakerin syöttövuoro oli tuhoisa LP Viestin vaastaanotolle ja Puijo puolusti ja hyökkäsi tehokkaasti jatkopalloista. Viesti sai tasoitettua peliä erän edetessä, mutta ei päässyt missään vaiheessa erää niskan päälle. Puijo vei ansaitusti erän ja otti voiton 3-2.

Pelin alku oli kotijoukkueelta heikko ja LP Viesti rallatteli helppoon erävoittoon, sen jälkeen Puijon naiset sisuuntuivat ja alkoivat näyttää paremmin osaamistaan. Toisessa erässäkin niskan päällä ollut kotijoukkue kaatui vain erän lopussa omiin virheisiin ja LP Viestin vahvaan torjuntaan. Pitkän erätauon jälkeen kentälle asteli vieläkin päättäväisemmin kotijoukkue ja parantuneet syöttöpelin ansiosta se vei erän nimiinsä. Neljäs erä näytti jo kääntyneen LP Viestille, onnistuneen tuplavaihdon ja kovan voitontahdon avulla kotijoukkue käänsi sen kuitenkin voitoksi erän loppumetreillä. Viidennessä erässä ei LP Viesti enää pystynyt vastaamaan riittävän hyvin Puijon naisten hurmokseen ja erä päättyi kotijoukkueen voitontansseihin ja taas historiallinen voitto ja tärkeät 2 pistettä nostivat Puijon jo kuudenneksi sarjataulukossa. Kotijoukkueen parhaana palkittiin libero Petra Sahlberg ja LP Viestin parhaana palkittiin passari Viktoriia Tuchashvili.

Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti

- Haluan onnitella Puojo Wolleytä, he pelasivat todella hyvin tänään onnistuen sekä puolustus- että hyökkäyspelaamisessa.

Petra Sahlberg, Puijo Wolley

- Peli näytti alun jälkeen ihan hyvältä. Tykkään siitä että kentällä saa tehdä töitä, kun tulee paljon pallokosketuksia pysyy itsekin hyvin pelissä mukana. Erityisen hienolta tuntuu pärjätä tuollaista joukkuetta vastaan. Kahden hävityn erän jälkeen halusimme enemmän voittaa peli.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Onnittelut Puijo Wolleylle hyvästä pelistä ja voitosta. Oman joukkueen pelistä harmittaa kolmas ja neljäs erä, jotka olivat aika hyvin meidän hallussa: Viiden-kuuden pisteen johdossa erien puolen välin paikkeilla päästettiin kummassakin erässä vastustaja peliin mukaan. Varsinkin puolustuspelin asenteessa hävisimme tänään, se oli kotijoukkueella paljon parempaa. Tilastoissa ei sinänsä ole paljoa moittimista, mutta teimme todella paljon virheitä jotka ei täällä paperissa näy. Tänään parempi jokkue voitti. Jos oltaisiin oltu koko ajan häviöllä ei harmittaisi niin paljoa kuin nyt.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Iloiset fiilikset! Niin kuin kävi ilmi ei ole voitettu Viestiä koko seurahistorian aikana. Joukkue on vaikea voittaa, vaikka heillä olisi vaikea päivä. Viestin rutiinitaso on niin korkea, että joukkueena joutuu onnistumaan tosi hyvin, että pystyy pärjäämään heitä vastaan. Ensimmäinen ja toinen erä oli virheiden sävyttämää, emmekä pystyneet ottamaan vastustajan pitkästä bussimatkasta hyötyä irti. Pitkällä erätauolla käytiin läpi taktiiikkaa: Kun on hyvä hyökkäyspaikka niin pitää mennä lujaa, ja kun on sellainen paikka että pitää pelata joukkueelle niin pelataan joukkueelle. Tänään onnistui puolustus ja puolustuksen jälkeiset hyökkäykset hyvin. Tekninen osaaminen on mennyt eteenpäin.

(Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa)

Puijo Wolley - LP Viesti

3-2 (16-25, 22-25, 25-21, 25-23, 15-11)
Koti:Kääntä 22/+11,Calkins 20/+5,Hujanen 19/+9
Vieras:Czakan 20/+16,Becheva 20/+10,Kosonen 15/+6
Ässät 4-8, syöttövirheet 12-6, torjunnat 11-16, hyökkäys% 40-36, vastaanotto% 48-51