Seuraa meitä somessa:

Putkille jatkoa miesten liigan sunnuntai-illassa

15.12.2019

Hurrikaanin ja Akaa-Volleyn voittoputket saivat jatkoa sunnuntaina, samoin kuin Team Lakkapään tappio sellainen. Loimu puolestaan kairasi Tiikereistä voiton viidessä erässä Raisiossa.

Hurrikaanin kotitaika pitää

Hurrikaani-Loimaa otti kauden yhdennentoista kotivoittonsa sunnuntaina yhtä monesta ottelustaan. Samalla voitto oli loimaalaisten yhdestoista perättäinen liigassakin. Vantaa Ducks kaatui suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-23, 29-27, 25-18).

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Kotivoitto on iso juttu. Ja se, että likimain kaikki sai pelata. Koko kauden kouluarvosana on kiitettävä. Me saalistettiin kova pistemäärä syksyn osalta. Meillä on rutiinitaso kasvanut valtavasti kauden aikana. Saadaan voittoja peruspelillä, kuten tänäänkin.

Juho Rajala, Ducks:

- Tänään oltiin kahdessa ensimmmäisessä erässä lähellä erävoittoa, mutta Hurrikaani onnistui erien lopuilla. Tänään nuoret pelaajat saivat pelata, kun kokoonpano on loukkaantumisten takia kutistunut. Erityisesti Aleksander Rastamo pelasi erinomaisesti keskellä, vaikkei ole sitä paikkaa koskaan pelannut.

Ruudun huippuhetket

Juuso Riponiemen pelikuvat

 

LähiTapiolan pisteet
3 Mäntylä Hurrikaani
2 Mäkinen Hurrikaani
1 Kutinlahti Hurrikaani

PROlibero
Jesse Mäntylä Hurrikaani

Ottelutilasto

Akaa-Volley heräili ja voitti Rovaniemellä

Kahta tasaista erää seurasi kaksi selkeästi vieraiden erää, kun Team Lakkapää joutui tunnustamaan vierailleen Akaa-Volleyn paremmakseen sunnuntaina kotikentällään 1-3 (25-23, 21-25, 11-25, 18-25).

Lakkapäälle tappio oli 11:s perättäinen liigassa. Viimeksi se on voittanut 26. lokakuuta, kun Ducks kaatui 3-0. Se on myös kauden ainoa voitto tähän mennessä. Akaa Volley puolestaan voitti 11:nnen kerran perättäin.Sen edellinen tappio on 23. lokakuuta Hurrikaanille.

Illan erikoisuus nähtiin kolmannessa erässä, jossa Mart Naaberin syöttövuorolla vieraat karkasivat heti 13-0 -johtoon. Toinen tilastoerikoisuus oli Panu Pitkäsen 10 torjuntaa, joka on kauden liigaennätys entisen oltua Mikko Suomalaisen (Hurrikaani) seitsemän.

Urpo Sivula, Akaa-Volley

- Tarkoitus oli kierrättää miehiä. Aina ei lähde, miten pitää. Vaihdosta tulleet miehet olivat valmiita taistelemaan kolme pistettä. Pelasimme riittävällä tasolla tänään. Ei ollut parasta lentopalloa tänään. Vastustaja ei pelannut hyvää peliä tänään. Isoin ero joukkueiden välillä on itseluottamuksessa.

Oliver Lüütsepp, Akaa-Volley

- Olin aika varma, että voitamme täällä. Pelimme on hyvässä kuosissa. Lankinen ja Simula pelaavat todella hyvää peliä. Aloitimme eri miehistöllä tänään. Vaihtojen jälkeen koko joukkue sai lisää itseluottamusta. Harmi, että emme saaneet pelattua koko peliä miehistöllä, jolla aloitimme.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Samaa kaavaa mentiin kuin aiemminkin. Kaksi hyvää erää. Kolmannessa vastustaja pelasi todella hyvin. Emme saaneet kuolemaan palloa millään. Hyökkäsimme vastustajan käsiin aivan liikaa. Selkäranka katkeaa aivan liian helpolla tällä hetkellä. Joulutauolla katsotaan, saammeko rosteriin lisää miehiä. Lemola alkaa olla pelikunnossa. Hänet saamme lähiaikoina peliin mukaan.

Parhaat pelaajat
Team Lakkapää, Ryan Manoogian
Akaa-Volley, Akseli Lankinen

LähiTapiolan pisteet
3 Lankinen Akaa
2 Pitkänen Akaa
1 Mikkonen Akaa

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Ottelutilasto

Loimu selätti Tiikerit niukasti

Raisiossa iskettiin Loimun jouluottelu sunnuntaina, kun Joulupukin lisäksi vieraaksi saapui Kokkolan Tiikerit. Nämä joukkueet ovat muodostaneet kolmeen kastiin jakautuneen Mestaruusliigan sarjataulukon keskimmäisen osion, joten jaossa oli joulumielen lisäksi tavallista tärkeämpiä sarjapisteitä. Ottelusta muodostui odotusten mukaisesti tasainen ja hyvätasoinen vääntö. Loimu vei nimiinsä kaksi ensimmäistä erää ja Tiikerit kaksi seuraavaa. Ratkaiseva viideskin erä eteni illan käsikirjoituksen mukaisesti tasaisesti, kunnes jatkopalloilla Loimun torjunta löysi kahdesti peräkkäin Jiri Hännisen hyökkäyksen eteen ja ottelu päättyi kotijoukkueen ja -yleisön juhliin. Joukkueet kohtaavat toistamiseen vielä ennen joulujuhliin keskittymistä, kun Loimu matkustaa keskiviikkona Kokkolaan.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Tamir Hershko, joka teki 24 pistettä. Windson Ferreira tuki häntä hyvin 20 pisteellä. Myös keskitorjujat Trent O’Dea ja Blake Leeson olivat kelvollisella pelipäällä. Loimulaisittain ottelun positiivista antia oli myös pitkään kentiltä sivussa olleen passari Joel Laakson palaaminen tositoimiin muutaman syöttövaihdon verran. Tiikereiden tukipilareista Jiri Hänninen ei yltänyt parhaiden päiviensä tasoon ja pisteitä syntyi 16. Vieraiden paras pistemies oli pisteen enemmän tehnyt Rami Rekomaa.

Rami Rekomaa:

- Tänään kyllä kulki keskipeli hyvin Anton Välimaan kanssa. Ihan varmaan omat ennätyspisteet.

Mikko Keskisipilä:

- Kaksi ensimmäistä erää Loimu pelasi hyvin. Ei mekään itse asiassa siinä alussa kovin huonosti pelattu. Vastaanotto oli riittävä ja oma syöttökin oli kohtuullinen, mutta verkolla hävittiin rumasti. Pitkän tauon jälkeen päästiin paremmin peliin käsiksi ja saatiin omaa hyökkäystehoa nostettua. Kokonaisuutena todella tasainen vääntö. Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan.

Tomi Saarinen:

Eilen otettiin hyvä lämpö Tampereella ja tänään pelattiin aika hikinen peli. Torjunta-puolustuspelaaminen oli taas ihan paikallaan, mutta liian paljon tehtiin suoria hyökkäysvirheitä.

Kasper Vuorinen:

Niin kuin sarataulukko näyttää niin siinä vierekkäin me ollaan. Tasainen vääntö. Meillä on jonkun verran työstettävää siinä vielä että miten me kohdataan vaikeuksia. Pitkästä aikaa oikeastaan meidän kaksi päähyökkääjää tekivät pisteitä.

LähiTapiolan pisteet

3 Ferreira Loimu
2 Hershko Loimu
1 Rekomaa Tiiikerit

PROlibero
Niklas Breilin, Tiikerit

Ottelutilasto

  Takaisin