Seuraa meitä somessa:

Riennolle jatkosoppareita ja valmennustiimiin uudistusta

20.05.2014

Liiga-Riento solmi kahden vuoden jatkosopimuksen hakkuri Ville Louhelan kanssa. Viime kaudella Ville päätyi Rientoon 13. miehenä vasta loppukesästä ratkenneen opiskelupaikan myötä.

Villen tulo oli joukkueelle kuitenkin kullanarvoinen, kun joukkueen 1-hakkuriksi kaavailtu Bojan Gluvajic kärsi kaudella pitkään polvikivuista. Ville hyödynsi näyttöpaikkansa ja oli useassa ottelussa isossa roolissa.

Ensi kauden osalta valmentaja Jani Säisä kaavailee Villelle vielä isompaa roolia ”Villen saaminen viime kaudella Joensuuhun ja peliuran jatkuminen täällä on todella hieno asia. Tykkään viedä nuoria pelaajia eteenpäin ja Ville on juuri sellainen eteenpäin pyrkivä, urheilullinen valmennettava kuin pelaajalta toivonkin. Se, että pääsemme nyt jatkamaan yhdessä siitä mihin viime kaudella päädyttiin on tärkeätä, koska molemmat tiedämme nyt mitä lähteä erityisesti kehittämään. Villellä on ehdottomasti mahdollisuuksia nousta kotimaiseen hakkurieliittiin”, Säisä jatkaa lopuksi.

Ville itse kertoo sopparin synnystä seuraavaa ” Riennossa minut sai jatkamaan viime kaudella hyvin toiminut organisaatio ja sen vahva halu kehittyä. Viime kauden talousahdingosta selviäminen osoitti seuralta vahvuutta ja haluan olla mukana nostamassa joukkuetta ja taustoja uudelle tasolle. Oletan myös ensi kaudella vastuuni kasvavan ja halulla otan tämän haasteen vastaan”.

Vaikka joukkue on vielä rakennusvaiheessa ja virallisia tavoitteita ei ole joukkueelle asetettu niin Ville uskoo mahdollisuuksiin menestyä ” Joukkueelta odotan runkosarjassa vähintään sijalla nousua ja play-off tunnelmaan pääsyä. Henkilökohtaisesti olen asettanut myös tavoitteita, mutta niistä en halua puhua näin julkisesti.”

Riennolla on nyt kasassa neljä pelaajasopimusta, kun Villen lisäksi joukkueessa jatkavat aiemmilla sopimuksilla kapteeni Miikka Räsänen, Teemu Saarinen ja passari Tuomas Tikka.

Uusimman pelaajasopimuksen lisäksi Riento esittelee valmentajistoaan. Riennon päävalmentajana 2+2 sopimustaan toista kautta jatkavan Jani Säisän tukena toimii myös tulevalla kaudella fysiikkavalmentaja Reima Venhe. Kaudella 2012-2013 kesken kauden Riennon mukaan tullut fysiikkavalmentaja on aloittanut jo joukkueen kanssa tulevaan kauteen valmistautumisen. Reiman yleisurheilutausta kolmiloikan ja pituushypyn parissa näkyy myös joukkueen harjoittelussa, kun joukkue on nähty punttisalin lisäksi yleisurheilukentän harjoituksissa. Valmentaja Säisä kertoo fysiikkaharjoittelusta hieman lisää ” Itsellä ei tietotaito kaikkeen tietenkään riitä, joten Reiman monipuoliset kesätreenit ovat pelaajien kehittämiseen tärkeitä. Läpi vuoden tehty suunnitelmallinen harjoittelu näkyy joka jätkässä ja hyvin sujuneella yhteistyöllä olemme pystyneet pitämään pelaajien kokonaiskuormituksen balanssissa. Reimahan on nykyisen lentopallomaajoukkueen fysiikkavalmentaja Tuomas Sallisen entinen valmennettava, joten olemme saaneet lisävinkkejä myös tuon yhteyden kautta”.

Uutena kasvona valmennustiimiin liittyy Rautavaaralta lähtöisin oleva Janne Korkalainen. Kari Rissasen paikalle 2-valmentajaksi tuleva Janne omaa varsin pitkän lentopallotaustan. Nykyisin Joensuussa asuva Janne on pelannut itse 1-sarjatasolla mm. Rautavaaran Raikussa ja Kontiolahden Iskussa. Kari Rissanen jatkaa hommia seuran taustajoukoissa.

Liiga-Riento jatkaa neuvotteluja viime kauden runkopelaajien kanssa ja kartoittaa samalla uusia vahvistuksia, jotka sopivat samalla joukkueen nuoreen ikärakenteeseen. Sopimusuutisia päästäneen julkistamaan pian.

  Takaisin