Riento maisteli voiton makeutta

25.02.2015

Liiga-Riento (11. 5-26, 18 pist) nappasi kotivoiton ja kauden viidennen täyden pistepotin keskiviikkona, kun se kukisti Joensuussa Team Lakkapään (10. 8-22, 25 pist) neljän tiukan erän jälkeen 3-1 (29-27, 20-25, 31-29, 25-23).

Riento palasi näin voittojen makuun viiden tappiopelin jälkeen. Voitto oli Riennolle kauden toinen rovaniemeläisistä, kun se kukisti Team Lakkapään edellisessä kohtaamisessa vieraissa marraskuun puolivälissä. Keskimmäisessä kohtaamisessa Team Lakkapää vei voiton Joensuussa tammikuun alussa.

Tasaisessa ottelussa voitonavaimia tarjoiltiin vuoronperään molemmille joukkueille. Kotijoukkue oli erityisesti erien lopussa nälkäisempi, ja kuittasi näin täyden pistepotin.

Ottelu näytti menevän viidenteen erään, kun vieraat hallitsivat peliä neljännessä erässä johtaen vielä 16-20. Riento onnistui kuitenkin saamaan vielä hyökkäyspelinsä kuntoon, ja pystyi murtamaan Lakkapään vahvasti pelanneen torjunnan oikealla hetkellä

Voittonsa ansiosta Riennon ero sarjataulukon viimeisenä olevaan Särkät Volleyhen kasvoi yhdeksään pisteeseen. Liigassa yhdenneksitoista sijoittunut joukkue saa kotiedun liigakarsintoihin, viimeiseksi sijoittuneen aloittaessa karsinnan ykkössarjan voittajaa vastaan vieraissa.

-  Vähän jäi harmittamaan ensimmäinen ja kolmas erä, joissa meillä oli omat paikkamme ratkaista erä itsellemme, tuumi vieraiden valmentaja Normunds Veinbergs taiston tauottua.

- Viime viikonlopun vieraspelien jälkeen päätettiin että taistellaan täysillä sarjan loppuun saakka, iloitsi Riento luotsi Jani Säisä kehuen joukkueen asennetta.