Seuraa meitä somessa:

Riento voitokas Rovaniemellä - Etta voittoputkessa

16.11.2014

Riento haki täyden pisteputken vaikeuksissa olevasta Team Lakkapäästä, Sampo rutisti viisieräisen voiton Pielavedellä ja Etta pidensi perättäisten voittojensa sarjan jo viiteen.

Sampo rutisti kotivoiton

Pielaveden Sampo (5-8) rutisti monien käänteiden jälkeen kotivoiton Savon vierailullaan toisen viisieräisen hävinneestä Korson Vedosta (5-8) erin 3-2 (23-25, 25-20, 25-18, 21-25, 15-13).

Peli oli vuoristorataa. Ensimmäinen erää vei Korson Veto, vaikka Sampo oli lopussa lähellä voittoa, ratkaisevat pallot epäonnistuivat. Toisaalta Veto päästi Sammon peliin mukaan joko helpoilla virheillä tai syötöillä.

Toinen erä kääntyi 14 pisteen kohdilla Sammolle. Kolmas erä oli Sammon hallintaa.

Neljännessä erässä Sammolla oli mahdollisuus viedä peli, mutta Korso sai mahdollisuuden ja käytti sen hyväkseen. Korso vei erän vaikka oli välillä jo sillassa.

Viidennen erän vei Sampo lopulta tiukantaistelun jälkeen Toni Mäkituvan laitettua viimeisen pallon lattiaan toisesta kosketuksesta.

Jukka Tuovinen Sampon päävalmentaja:

- Tänään olin tyytyväinen saamiimme kahteen pisteeseen. Korso on sitkeä joukkue. Peli oli taisteluvoitto, töitä joutui tekemään paljon. Timo Leikas sai pelata koko pelin (-5p), sillä epävarmuutta joukkueessa on ollut, lisäksi kuusikko on elänyt. Joukkuetta kasataan edelleen. Luottamusta pelissä on puolin ja toisin.

Petri Sainio KoVen päävalmentaja:

- Päästimme Sammon mukaan peliin vaikka hallitsimme peliä. Herrera saatiin välillä hyvin pois pelistä. Paremmalla onnella olisimme voineet tänään tehdä ihmeen. Toivottavasti tuloksesta ei tule tapa. Pelin on säilyttävä omalla tasolla, sillä Sampo on haastava vastus.

Ottelutilasto

Riento haki pisteet Rovaniemeltä

Kärsivällisyyteen pelitaktiikkansa perustanut Riento (2-8) haki täyden pistepotin Rovaniemeltä Team Lakkapäältä (3-6) erin 1-3 (23-25, 25-20, 22-25, 23-25). Voitto oli joensuulaisten kauden toinen.

Kotonaan Riennon voittotili on vielä avaamatta, seuraava tilaisuus tulee ensi lauantaina Loimun tehdessä matkan Joensuuhun.

Joni Savimäki, Riento:

- Saimme suorien virheiden määrää pudotettua ja vastaanottoa parannettua pelin edetessä. Alkukausi on ollut vaikea, mutta pudotuspelit ovat yhä tavoitteena.

Raphael Möllers, Team Lakkapää:

- Meillä oli jälleen ongelmia erien aluissa ja niiden päättämisessä. Pelaamme hyvin erien keskiosat, mutta emme hyödynnä paikkojamme tarpeeksi vahvasti.

Jani Säisä, Riennon päävalmentaja:

- Tiesimme Lakkapään vastaanoton vahvuuden, emmekä yrittäneetkään rikkoa sitä riskisyötöllä vaan pelasimme kärsivällisesti. Torjunnalla saimme vastustajan hyökkäykset hyvin vaimennettua, etenkin nelospaikan torjunta toimi kuten toivoinkin.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää päävalmentaja:

- Vaisu esitys. Ratkaisupaikoissa liikaa virheitä, palattiin alkukauden tapaan pelata. Nuorten passarien pelisuoritukset vaihtelevat vielä liikaa pelin aikanakin.

Ottelutilasto

Ettan voittoputki piteni viiteen

Etta (7-3) otti viidennen perättäisen voittonsa ja nousi liigassa neljänneksi kaadettuaan sunnuntaina lun jälkeen peliään parantaneen LiigaSärkät (1-8) 1-3 (10-25, 18-25, 25-21, 19-25). Samalla Ettan vierassaldo nousi komeisiin lukemiin 4-1.

Etta hyökkäsi isäntiä paremmilla tehoilla (41%-56%). Ville Sorvoja (21/+13) oli illan tehokkain kotijoukkueen parhaan pistemiehen oltua Srdjan Nadazdin (18/+10).

Ensimmäinen erä alkoi ETTA:lle heti voitollisena. Palloja tuli LiigaSärkkien kenttään, puolustus ei toiminut. Erä päättyi murskatappioon 10-25.

Toisessa erässä peli oli tasaisempaa, mutta myös siinä Ettan torjunta huippuluokkaa. LiigaSärkkien torjunta varsinkaan takakentällä ei toiminut. Erä päättyi 18-25. Kolmannen erän LiigaSärkät kuitenkin voitti 25-21.

Alku oli tasainen; osin nähtiin hienoa peliä pallon pysyessä pitkään ilmassa myös vaikeissa tilanteissa. Niinpä pelattiin neljäskin erä. LiigaSärkät avasi pelin aluksi johtaen ja puolustaen rajusti. Erä kuitenkin päättyi 19-25 ja Etta voitti näin pelin numeroin 3-1.

Ettan kapteeni Anssi Hakala kommentoi peliä näin:

- Yksi erä oli Herran hallussa, mutta kolmea erää hallitsimme me.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa kiitteli pelaajiaan ja heistä eritoten Ville Sorvojaa.

- Tämä olikin viides voitto putkeen, hän sanoi.

LiigaSärkkien kapteeni Ville Mäkinen kommentoi, että peliin ei oikein päästy mukaan ja oma torjunta petti.

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo onnitteli Ettaa voitosta. Hän oli sitä mieltä, että peli oli hänen joukkueensa puolelta johdonmukainen eikä virheitä juurikaan ollut.

LähiTapiolan pisteet:
3 Srdjan Nadazdin Särkät
2 Mikko Keski-Sipilä Särkät
1 Anssi Hakala Etta

Ottelutilasto

Kuvat:
Eemeli Kiukkonen, Sampo- KoVe

  Takaisin