Riikka Lehtosen kaikkien aikojen suomalaisuraa juhlistettiin kotikylällä

24.02.2022

Keskiviikon naisten liigan huomio keskittyi viimeksi liigassa 1999 pelanneesseen Riiikka Lehtoseen, jonka suomalaisittain ainutlaatuista uraa juhlistettiin hänen kasvattajaseuransa LP Kangsalan toimesta. Kentällä LP Kangasala, LP-Vampula ja LP Viesti juhlivat voittoa.

LP Viesti uusi pikaisesti voittonsa LiigaPlokista

LiigaPloki - LP Viesti 1-3 (21-25, 25-21, 16-25, 19-25)

LiigaPloki ja LP Viesti kohtasivat toisen kerran kolmen vuorokauden aikana. LiigaPloki taisteli hyvällä peli-ilmeellä, mutta kahden tasaisen erän jälkeen LP Viesti sai otetta peliin Viktoriia Tuchasvilin tullessa passarin tontille. Ensimmäinen erä ratkesi 21-21 tasatilanteesta vierasjoukkueelle. Salolaisten hakkuri Iina Andrikopoulou oli pitelemätön tehden erään 8 pistettä kovilla hyökkäystehoilla.

Toisessa erässä kotijoukkue oli kuskin paikalla, vaikka LP Viesti tuli erän lopulla pisteen päähän. LiigaPlokin parhaana palkittu Silvia Pertens jatkoi vahvaa pelaamistaan ja teki toisen erään tehot 7 (+5). LiigaPloki teki erään peräti 7 syöttövirhettä, joka tasoitti erän tapahtumia. Kun ensimmäisen erän hahmo Iina Andrikopoulou jäi ilman hyökkäyspisteitä, erävoitto jäi vahvasti pelanneelle LiigaPlokille.

LP Viesti vaihtoi kolmanteen erään passariksi kokeneen Tuchasvilin. Vaihto auttoi ja ottelu sai uuden käänteen kun hyökkäyspeliin tuli enemmän monipuolisuutta. LP Viesti vei erää alusta asti, eikä sen voittajasta jäänyt epäselvyyttä,

Neljäs erä toisti samaa kaavaa. LiigaPloki nousi vielä tilanteesta 13-24 Roosa Päykkösen kolmen ässän avulla tilanteeseen 19-24, mutta pitemmälle kiri ei kuitenkaan riittänyt.

Päävalmentaja Arto Oinas, LiigaPloki

- Tämän päivän pelin painopiste oli parantaa hyökkäyspeliä maanantaisesta. Ajoittain se alkoikin olla sitä. Uskallettiin olla rohkeita. Kahdessa viimeisessä erässä ruvettiin turhaan kikkailemaan. Tuollaista joukkuetta vastaan pitää uskaltaa pelata rohkeasti. Torjuntapeliin en ole tyytyväinen. Meillä on ongelmia torjuntapeliin sijoittautumisessa. Silja Kanasen
vastaanottopeliin olen tyytyväinen, vaikka hän oli vastustajan syöttöjen kohteena. Hyvästä vastaanotosta huolimatta keskipelaamisessa on vielä tekemistä.

Päävalmentaja, Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Kaksijakoinen peli. Kaksi ensimmäistä erää oli meille tosi vaikeita. LiigaPloki pelasi vähillä hyökkäysvirheillä. Kaksi viimeistä erää oli meiltä aika lailla kovaa pelaamista. Torjuntaa saatiin paremmaksi ja puolustuspelimme parani selvästi. Joukkuehenki nousi hyvien puolustusten seurauksena ja tulimme laajalla rintamalla. Odotin juuri tällaista peliä maanantain pelin perusteella. Todella epävarmaa tuomarityöskentelyä. Oli järkevää vaihtaa Viktoriia Tuchashvili passariksi rauhoittamaan peliä.

Silja Kananen, LiigaPloki

- Maanantain peliin verrattuna tänään pelissämme oli enemmän tahtoa mukana. Pallo nousi hyvin. Suurimmat ongelmat olivat tänään hyökkäyspelissä, kuten maanantainakin.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti -

Meillä oli kova työ saada nuo erät itsellemme. Plokin syöttö oli tosikova. Onneksi minun ei tarvinnut niitä nostaa. Kovempi peli kuin edellinen kohtaamisemme maanantaina Salossa.

LP Kangasala juhli Riikkaa helpolla voitolla

Suomen kaikkien aikojen parasta naislentopalloilija Riikka Lehtosta juhlittiin paidan jäädyttämisen merkeissä LP Kangasalan ja Wowon kohtaamisen yhteydessä Kangasalla keskiviikkona.Riikan upeaa uraa muisteltiin ennen ottelua toisen kangasalalaisen lentopallosuuruuden Ismo Tahvanaisen tyylikkäästi isännöimällä tunteellisella seremonialla. Lopulta Riikan paita paljastettiin Pitkäjärven salin katossa ja tämän jälkeen kukaan ei enää Kangasalan joukkueessa naisten merstaruussarjaa pelaa numerolla 9.

Itse ottelu sisälsi kolme hyvin samantyyppistä erää joissa kotijoukkue oli koko ajan hivenen niskan päällä, ja varsinkin erien ratkaisuhetket olivat Kangaslan rutinoituneen joukkueen osalta sen verran terävämpiä että kotijoukkue vei ottelun suoraan kolmessa erässä eräluvuin 25-21, 25-15 ja 25-19.

Saana Lindgren, Wovo ;

- Oma peli kulki tänään ihan hyvin, mutta tappio tietysti harmittaa. Ei vaan pidetty kiinni tarpeeksi sovituista
asioista ja Kangasalan tasoinen joukkue hyödynsi sen.

Katja Kylmäaho, Kangasala :

- Oli hieno olla mukana Riikan suuressa päivässä ja muutankin hienoa kun sai taas pelata yleisön edessä.
Parannettiin loppua kohden kyllä huomattavasti.

Teemu Mäkikyrö, Wovo ;

- Hyvä startti , helppoja virheitä pelin edetessä liikaa.Kaksi viimesitä erää ei vaan riittänyt Kangasalan tasoista joukkuetta vastaan.
Playoff paikka taisi nyt karata, kuitenkin tärkeä 9. sija ja suora sarjapaikka on selkeä tavoite runkosarjan loppuun.

Arttu Keränen, Kangasala :

- Alun sinänsä upea seremonia taisi vähän hyydyttää molempia joukkueita alussa, sen jälkeen ihan tyydyttävä suoritus ottaen huomioon sairastelujen takia varsin rikkonaisen valmistautumisen koko joukkueen osalta.Heikkiniemen Roosan peliin olen erityisen tyytyväinen, syöttö ja vastaanotto oli hyvällä tasolla.

LP-Vampula haki tärkeät pisteet vaisulta Puijolta

Aloituksessa Puijolla passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, yleispelaajat Hilkka Hujanen sekä Emilia Kääntä, keskitorjujat Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen ja libero Petra Sahlberg.

LP-Vampulalla aloituksessa passari Elvita Dolotova, hakkuri Julia Seikkula, laidoissa Cassidy Baird ja Kristiana Petrova, keskellä Laura Laukkanen ja Emilia Tyynismaa, liberona Mia-Maria Jokinen.

Pelin ensimmäinen erä oli molemmin puolin hakemista, hyökkäyspelaaminen oli pehmeää ja puolustuksia tuli runsaasti. Puijo sortui sekä syöttö- että hyökkäysruudussa runsaaseen virheilyyn. Erän edetessä LP Vampula sai horjutettua paremmin Puijon vastaanottoa syötöillään ja hyökkäsi tehokkaammin hyvän vastaanoton mahdollistamana. Vieraat erävoittoon 22-25 lukemin.

Toiseen erään samat kuusikot. LP Vampula lähti viemään erää Puijon virheiden avustamana. Erä eteni vahvasti vieraiden komennossa ja etenkin Puijon syöttöpelaaminen oli heikkoa ja virheherkkää. Erässä Pihla Pohjola Pilvi Kettusen paikalle. Vaikeudet edelleen vaan jatkuivat ja Puijolta tuplavaihdolla Anni Toivonen passariksi ja Sanni Määttä hakkuriksi. Voimasuhteet pysyivät pienestä piristyksestä huolimatta samana. Tuplavaihto otettiin vielä takaisin, mutta ei parannusta erän loppuun ja LP Vampula selvään erävoittoon 18-25 lukemin.

Pitkän erätauon jälkeen Pihla Pohjola jatkoi Kettusen paikalla. Kolmanteen erään Puijo sai tehtyä pienen ryhtiliikkeen, mutta ei pystynyt edelleenkään syöttöruudussa pelaamaan omalla tasollaan. LP Vampula jatkoi tasaisia otteita ja pystyi viemään tiukan erän lopun nimiinsä 23-25.

Ottelun ratkaisuksi muodostui vieraiden parempi syöttö-vastaanotto pelaaminen, sekä Puijon runsaat virheet useilla pelin osa-alueilla. Molemmilla joukkueilla on ollut terveyshuolia, eikä ottelun taso noussut kovinkaan korkeaksi, LP Vampula pystyi kuitenkin esiintymään tasaisemmin ja teki paljon vähemmän virheitä. Kauaa ei Puijon naiset voi murehtia, sillä jo lauantaina se matkaa monivuotisen mestarin LP Viestin vieraaksi ja pelissä on pelkästään parannettavaa, joten lauantaina tullaan näkemään varmasti sisukkaampaa savolaista. Tänään pelin parhaana kotijoukkueelta palkittiin Hilkka Hujanen ja vastustajalta hyvää kautta pelaava Kristiana Petrova.

Kristiana Petrova, LP Vampula:

-Ylpeä joukkueesta, että pystyimme keskittymään vaikeuksista huolimatta. Erittäin iloinen voitosta.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley:

-Huonot fiilikset ja annettiin vastustajalle puolet heidän pisteistä tekemällä virheitä. Karmea syöttöpeli meiltä, ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan.

Ziga kos, LP Vampula:

-Olen ylpeä tytöistä,tärkeillä hetkillä torjunta-puolustus toimi ja pystyimme suoritumaan hyvällä tasolla. Edelleen palaudutaan sairasteluista, mikä vaikutti molempien pelin tasoon ja henkisesti peli oli vuoristorataa.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

Harmittaa tosi paljon, olisi ollut kiva saada hyvä matsi aikaiseksi, mutta oma peli ei antanut siihen mahdollisuuksia. Luokaton syöttöpeli meidän tasoa ajatellen ja tehtiin paljon virheitä myös hyökkäyksessä. Kaikilla valmennusta myöden peiliin katsomisen paikka, jotta seuraavaan peliin päästään uudella ilmeellä.

Puijo Wolley - LP Vampula
0-3 (22-25, 19-25, 23-25)
Puijo Wolley: Calkins 12/+4, Hujanen 11/+4, Kääntä 7/+2
LP Vampula: Petrova 15/+7, Baird 11/+2, Seikkula 8/+6
Ässät 3-5, syöttövirheet 17-8, torjunnat 4-4, hyökkäys% 35-38, vastaanotto% 38-43