Seuraa meitä somessa:

Rohkea hyökkäys ja puolustus LP Viestin voiton avaimina

08.02.2019

LP Viestin ja Nurmon Jymyn kauden kolmas kohtaaminen Mestaruusliigassa päättyi kahden edellisen tapaan LP Viestin voittoon.

Nurmo pystyi ajoittain haastamaan kotijoukkuetta ja oli lähellä erävoittoakin, mutta Viesti oli kovempi ratkaisuhetkillä. LP Viesti vei ottelun 3-0 (25-18, 26-24, 25-13).

Avauserä alkoi tasaisesti ja Nurmo pysyi alkuerän hyvin kotijoukkueen mukana. Erän edetessä Viestin hyökkäysmylly lähti käyntiin ja joukkue karkasi johtoon, jonka se piti erän loppuun asti. Kotijoukkueen hyökkäysvoimista vastasi avauserässä Jenna Rosenthal ja Lena Lymareva-Flink, kun taas vierailijoista Karoliina Friberg oli tehokkain verkolla.

Toiseen erään nurmolaiset lähtivät pirteästi LP Viestin ollessa ajoittain vaikeuksissa hyökkäyksiensä kanssa. Nurmo johti erää 16-19, mutta LP Viesti nousi tasoihin Lena Lymareva-Flinkin johdolla. Nurmo pääsi yrittämään erävoittoa 22-24 tilanteessa, mutta Anna Czakan hyökkäsi kaksi tärkeää palloa erän lopussa. Viesti nousi lopulta erävoittoon 26-24.

Myös kolmannen erän alussa Nurmo otti johtoaseman puolustaen ja varmistaen palloja raivoisasti. Pallo pallolta Viesti kuitenkin kiri johtoa kiinni ja Kris Yagubovan syöttövuorolla kotijoukkue otti jälleen johtoaseman. Anna Czakan tappoi jälleen keskeltä palloja hyvällä teholla ja Viesti kasvatti johtoaan, jota se ei enää vieraille luovuttanut.

Karoliina Friberg, Nurmon Jymy:

- Kaksi ensimmäistä erää pelasimme ihan hyvin, mutta toisen erän lopussa emme olleet tarpeeksi kovia. Kolmannessa erässä taas emme saaneet omaa peliämme auki. Kaksi hyvää erää, mutta se ei riitä.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Onnistunut peli meiltä. Meillä oli pari teemaa tähän peliin ja onnistuimme niissä hyvin. Eritysesti toisen erän nousu oli meiltä hieno.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

- Kahteen erään olen suhteellisen tyytyväinen. Harmittaa, että viimeisessä erässä vastaanottomme hajosi täysin. Vaikka pari erää pysyimme hyvin mukana, niin silti mielestäni emme pelanneet parhaimmalla tasollamme. Ajattelin ennen ottelua, että ottelusta tulee hakkureiden taisto, mutta meidän hakkurimme Maja Krlijic ei ollut omalla tasollaan. Mikäli pudotuspeleissä olemme vastakkain toivon, että saamme silloin parhaimman peliesityksemme irti.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Olen tyytyväinen esitykseen, mielestäni Nurmo pelasi hyvin kolmannen erän 2-6 tilanteeseen asti. Jos vastustajan hakkurilla ei kulkenut, niin ei ollut meidänkään hakkurin paras päivä ja myös Prokopenkollakin oli välillä ongelmia. Teemoina oli oma hyvä syöttö, jossa onnnistuimme oikeastaan vasta kolmannessa erässä, sekä puolustus, jonka voitimme reilusti. Lisäksi tavoitteena oli rohkea hyökkäyspeli, jossa mielestäni olimme myös hyviä. Mielenkiintoinen puolivälieräsarja tulossa mikäli olemme Nurmon kanssa vastakkain.

Otteluisäntä Hanhivaaran Liikuntakeskus palkitsi joukkueiden parhaina Nurmon Jymystä Karoliina Fribergin ja LP Viestistä Lena Lymareva-Flinkin.

LP Viesti - Nurmon Jymy 3-0
25-18, 26-24, 25-13
LP Viesti: Lymareva-Flink 17/+10, Czakan 12/+10, Laak 9/+2
Jymy: Malloy 11/+4, Friberg 8/+5, DeWeese 5/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva-Flink LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Friberg Jymy

PROlibero
Hämäläinen LP Viesti

Ottelutilasto

Kuvat: Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin