Seuraa meitä somessa:

Rowe Loimun hakkuriksi

04.07.2014


Spencer Rowe

Seuraavan Mestaruusliiga-kauden Loimun joukkueen lopullinen kokoonpano alkaa hahmottua ja on enää viimeisiä allekirjoituksia vaille valmis, kun hakkurintontille on kiinnitetty pari metriä voimaa ja osaamista USA:n maajoukkueen leirikeskuksesta.

Spencer Rowe (22 v, 200 cm) on kotoisin Trabuco Canyon nimisestä kaupungista Etelä-Kaliforniasta eikä hän ole ollut ennen Suomessa, joten mies odottaa elokuuta ja uuteen ympäristöön tutustumista sekä ammattilaisuran käynnistämistä jo kovasti. Suomeen matkustamiseen asti hän harjoittelee USA Volleyballin harjoituskeskuksessa Anaheimissä tavoitteenaan valinta Pan-Amerikan kisoihin matkustavaan maajoukkueeseen.

Rowe on pelannut yliopisto- ja nuorisomaajoukkueurallaan sekä hakkurina että keskitorjujana, joten hän tuo Loimun valmennuksellekin uusia mahdollisuuksia hätätilanteiden varalla, mutta tarkoitus on peluuttaa häntä vain hakkurin tontilla. Rowe edusti yliopistourallaan hyvämaineista UCLA’a ja toimi myös joukkueensa kapteenina, joka on osoitus miehen johtajataidoista ja taistelijaluonteesta. Näitä hän tarvitsee myös ammattilaisurallaan, jonka hän käynnistää Suomesta kovin tavoittein. Rowe hoiti menestyksekkään yliopistopeliuran rinnalla myös koulunkäynnin mallikkaasti ja sai akateemisen koulumaailman taakse jätettyään palkintoja sekä urheilu- että koulumenestyksestä.

Maajoukkueen harjoituskeskukseen valitsemisen lisäksi Rowe on myös päässyt edustustehtäviin nuorten maajoukkueessa, jonka vakiokokoonpanoon hän on kuulunut kolmen vuoden ajan. Hän oli mm. mukana vuonna 2009 Italiassa, jossa USA pelasi U19 MM-turnauksessa. Tähän mennessä hänen uransa paras urheilumuisto onkin tuon MM-turnauksen avausottelu, jossa USA kukisti Iranin, joka oli hallitseva maailmanmestari.

Loimu tutki Rowen taustoja ja pelitaitoja pitkään ja sai erinomaisia suosituksia niin UCLA’n päävalmentaja John Sperawlta, Dustin Wattenilta kuin myös pelaaja-agenttina toimivalta Nisse Huttuselta, joka näki Rowen pelaavan USA:ssa vieraillessaan. Myös ex-loimulainen libero Dustin Watten antoi paljon taustatietoa sekä Loimulle pelaajasta että myös toisinpäin.

- Kun pohdin ammattilaisurani ensi askeleita, oli minulla paljon vaihtoehtoja, mutta maajoukkueen leirikeskuksesta tutut Dustin Watten, Garrett Muagututia ja Dan McDonnell kehuivat Suomen liigaa ja Loimua hyväksi ensiaskeleeksi uralleni. Odotan pelaamista Henri Tuomen joukkueessa, koska olen puhunut hänen kanssaan paljon ja hän haluaa rakentaa kovaa työtä tekevän joukkueen joka antaa kaikkensa kentällä. Juuri sellainen minä olen pelaajana, kertoi Rowe USA:n Anaheimin harjoituskeskuksesta käsin.

Loimulla on koossa nyt kahdeksan pelaajasopimusta, joten joukkueen runko alkaa olla nyt valmis. Vahvistusta haetaan edelleen etenkin keskiosastolle, mutta myös laituriosastolle haetaan lisää leveyttä. Lentopallon Mestaruusliiga alkaa Loimun osalta kotiottelulla syyskuun lopussa ja ensimmäinen Euro Cup -ottelu belgialaista VC Asse-Lennikiä vastaan isketään Raisiossa marraskuun alussa.

  Takaisin