Runkosarja päätökseen - WoVo oli yllättää LP Viestin

03.03.2019

Naisten runkosarja saatiin päätökseen sunnuntaina. WoVo Rovaniemi ei saanut voittotiliään auki, vaikka se päätöspelissä oli lähempänä kuin kertaakaan kauden aikana. LP Viesti venyi 3-2 -voittoon. OrPo puolestaan löi LiigaPlokin 3-1.

WoVo oli rikkoa kuparisen päätöspelissä

WoVo Rovaniemi oli lähellä ottaa viimeisessä mahdollisessa paikassa runkosarjassa voiton, kun se johti runkosarjan voittanutta LP Viestiä päätöspelissä jo 2-0. Lopulta salolaiset kuitenkin venyivät voittoon erin 2-3 (26-24, 25-20, 20-25, 25-27, 5-15).

WoVo johti neljättä erää parhaillaan kuudella pisteellä ja omasi vielä siinä kaksi ottelupalloakin 24-22 -tilanteessa. Lopulta kuitenkin Jenna Rosenthal hyökkäsi vieraille erän ja viidennessä salolaiset olivat ylivoimaisia.

LP Viesti pelasi ottelun lähes täysin Akatemia-pelaajiensa voimin toisesta erästä alkaen.

Petra Salmela, WoVo:

-Meillä alkoi pitkästä aikaa peli hyvin. Neljännessä erässä ei pystytty käyttämään niitä mah-dollisuuksia, mitä meillä oli.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

-Kahdessa eka erässä päästiin hyvin peliin mukaan, mutta oltiin heikompia niissä erien lo-puissa. Seuraavissa erissä meinasi käydä samalla lailla, mutta saatiin ne onneksi. Meillä oli hyvä fiilis siinä, rohkea hyökkäys ja loppua kohden tuntui, että meillä onnistui oikeastaan kaikki.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Aikaisempiin esityksiin ei ole juuri lisättävää. Neljännessä oli sauma, mutta siinä loppui pää kesken. Tehtiin sellaisia virheitä, mitä ei olla aikaisemmin tehty. Viidennen erän viisi pistettä kertoo sen, kuinka tiukassa se voittaminen on. Muutama asia meni parempaan suuntaan, mitkä pitikin, joten osittain tyytyväinen voinee olla.

-Nyt huilataan viikko ja sitten valmistaudutaan kolme viikkoa karsintoihin. Pakko ihmetellä edelleen, että tämmöisen 10 000 euron käpin Lentopalloliitto laittoi jälleen, kuukauteen ei ole pelejä, ei mitään tuloja, ja silti pelaajat täytyy pitää. Tässä palvellaan vain 1-sarjan joukkueita tällaisella systeemillä. Viime kauden jälkeen lupasivat muutosta tähän, mutta vielä ei näköjään olla onnistuttu siellä päässä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Olen tyytyväinen koko viikonloppuun. Pystyttiin pysymään peluutussuunnitelmassamme eli tänään pelasi enemmän niin sanottu akatemiajoukkue. Ensimmäisissä erissä peli oli hyvätasoista molemmilta. Neljännessä erässä näkyi, että meidän akatemiaporukka on tottunut voittamaan ja WoVo häviämään, siinä oli WoVolla aika hyvät saumat voittaa.

OrPo puristi päätösvoiton

OrPo-LiigaPloki 3-1 (25-22, 25-12,22-25,25-16)

Molemmat joukkueet saivat pelata ilman paineita, koska runkosarjan sijoituksiin tällä ottelulla ei ollut enää merkitystä. OrPo käytti koko materiaaliaan ja kentälliset toimivat hyvin.

Ottelua ennen juhlistettiin entisten pelikaverien saavuttua paikalle kukittamaan naisten ottelutilaston kärkeen siirtynyttä Maria Tuomista tunteikkaasti.

Venessa Loukonen, LiigaPloki:

- Pelattiin vuoristorataa. Kolmanteen erään tsemppasimme ja kaksi loukkaantumista haittasivat. Kovaa ja tuhoisaa on tarkoitus pelata Hämeenlinnaa vastaan.

Oona Viljanen, OrPo:

- Mennään kovaa ja korkealta Kangasalaa vastaan. Kunto riittää.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Mukava pelata välillä, että ei ole paineita. Eka erä ok, mutta toiseen en ollut tyytyväinen. Kolmanteen tultiin paremmin. OrPo käytti hyvin matalamman torjunnan. Vastaanotto ja torjunta takkusivat tänään.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Olen erittäin tyytyväinen. Tärkeintä oli voittaa tämä viimeinen ottelu. Meillä focus on ollut jo pudotuspeleihin. Nyt alkaa toinen kausi. Nyt ei pidä ajatella asetelmia, tilanne on 0-0, kun lähdetään playoffseihin. Tärkeintä on ollut valmistaa koko joukkue tuleviin peleihin. Tämän päivän pelissä oli tärkeintä, että annoimme painetta syötöillä. Torjunta-puolustus oli myös sitä, millä lähdemme haastamaan Kangasalaa. Valmistautuminen on tärkeintä loppupeleissä.

LähiTapiola-pisteet:
3 Rantanen, OrPo
2 Rekola, OrPo
1 Donaghy, LiikaPloki

PRO-libero-kisan voitti OrPon Sanna Häkkinen ja voitti myös samalla kokonaiskilpailun.

Otteluisäntä Oriveden seurakunta palkitsi joukkueidensa parhaina Alex Donaghyn LiigaPlokista ja Nelli Rantasen OrPosta.