Seuraa meitä somessa:

Runkosarjan voittotaistoon uusia käänteitä

24.02.2019

Miesten runkosarjan kärkikaksikko VaLePa ja Hurrikaani jatkavat taistelua ykköspaikasta kiivaasti sunnuntainkin jälkeen. VaLepa ei saanut Oulusta pistettäkään, kun taas Hurrikaani sai tyytyä kahteen pisteeseen kolmen sijasta Rovaniemellä. Lisäksi Vantaa Ducks katkaisi pitkän vierastappioputkensa Raisiossa.


Etta löi Valepan 3-0 ja varmisti kotiedun

Sunnuntain Pölkky Oy:n isännöimä huippukamppailu Ettan ja Valepa Sastamala Tampereen välillä päättyi Ettan upeaan 3-0- voittoon (25-23, 25-23, 25-21). Kotijoukkueen ehjä ja hieno esitys sarjakärkeä vastaan tarjosi viihdettä Urheilutalon yleisölle ja samalla varmistui kotietu 6.3. alkaviin pudotuspeleihin.

Ettan avaus: L. Jylhä, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Niinivaara, Kaksonen. Liberona Hakala.

Valepan avaus: Esko, Sundberg, Toimela, Sivula, Siirilä, Karjarinta. Liberona Alan.

Ottelun alussa Etta otti kuskin paikan muutaman pisteen johdolla. Valepa alkoi erän lopussa kuromaan kotijoukkueen viiden pisteen etumatkaa kiinni, mutta pääsi vain pisteen päähän. Viisi pistettä erässä tehnyt Antti Ronkainen hyökkäsi erän loppulukemiksi 25-23.

Toisessa erässä nähtiin avauserän toisinto, Etta karkasi alussa johtoon. Erän puolen välin tienoilla Ettan johto oli jälleen noin viisi pistettä, jota Valepa alkoi ajamaan takaa piste pisteeltä. Valepan takaa-ajo onnistuikin ja joukkue onnistui nousemaan 23-23 tasatilanteeseen. Etta ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan ensin Jokela hankki Ettalle eräpallon, jota syöttämään asteli kentälle loukkaantumisen jälkeen palannut kapteeni Markus Väisänen. Kaksi viikkoa sitten Akaa Volleyta vastaan käydyssä ottelussa nilkkansa pyöräyttäneen Väisäsen paluuta ei voi moittia. Hyytävä leijasyöttö Ilari Toimelan käsien kautta kohti Urheilutalon yleisöä ja pitkälle erätauolle suunnattiin 25-23- erälukemien jälkeen.

Ottelun kolmas erä ei muuten muutoksia tarjonnut, tosin Valepa oli entistä turhautuneempi ja flegmaattisempi. Ainoastaan Arvis Greenen mukaan tulo hakkuriksi toi hieman hymyä Valepan kentälle. Erä Ettalle 25-21 ja ottelu suoraan 3-0.

Joukkueiden parhaina pelaajina otteluisäntä Pölkky Oy palkitsi Ettalta Antti Ronkainen ja Valepalta Mikko Esko.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu Raision Loimua vastaan ensi viikon lauantaina 2.3. kello 15.30. Loimu on myös todennäköinen vastustaja keskiviikkona 6.3. Oulussa käynnistyvissä pudotuspeleissä.

Mikko Esko:

- Onnittelut Ettalle, pelasivat hienon pelin. Meillä vaikeuksia alusta asti, ei saatu peliä käyntiin. Olimme jäljessä koko ajan. Etta voitti oikeat pisteet ja 3-0 taululle.

Antti Ronkainen:

- Ihan hyvä peli meiltä, kaveri teki enemmän virheitä kuin me. Hyvin saa pelata, jos Valepan voittaa 3-0. Kotiedun varmistaminen hieno homma.

Radovan Gacic:

- Onnittelut kotijoukkueelle voitosta. Vastustaja pelasi hyvin, meillä ei ollut paras päivä. Meillä oli mahdollisuudet kahdessa ensimmäisessä erässä, kun noustiin tasoihin.

Olli Kuoksa:

- Raskas viikko takana, liittyen viime viikon Kokkolan toiseen erään. Purettiin jätkien kanssa tilanne ja kasvettiin siitä. Tosi tyytyväinen, ehjä suoritus koko joukkueelta. Kotietu varmistui, yksi tavoite saavutettu. Loimu tulee saamaan kyytiä ensi lauantaina.

Etta - VaLePa 3-0
25-23, 25-23, 25-21
Etta: Jokela 21/+17, Ronkainen 14/+8, Pennanen 8/+3
VaLePa: Sundberg 10/+5, Siirilä 9/+8, Sivula 6/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Ronkainen Etta
2 L.Jylhä Etta
1 Jokela Etta

PROlibero
Hakala Etta

Ottelutilasto

Ducks käänsi vieraskelkkansa täydellisesti Raisiossa

Sunnuntai oli suomalaisittain synkkä urheilupäivä, kun hiihdon MM-kisoista ja koripallon MM-karsinnasta jäi toivotut tulokset saavuttamatta. Raisiolaisittain päivä synkkeni vielä illan synkentyessä, kun Vantaa Ducks haki kauden avausvoittonsa Loimusta

Kerttulan liikuntahallista. Kauden aiemmista kolmesta ottelusta Ducks ei ollut saanut erävoittoja Loimulta, mutta nyt niitä tuli kolme kappaletta ja samalla täydet kolme sarjapistettä, kun ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-13, 16-25, 18-25, 25-27) vierasvoitto.

Ducksille vierasvoitto oli ensimmäisen päivää vaille kolmeen kuukauteen joukkueen hävittyä Loimaan voiton jälkeen seitsemän vieraspeliä erin 0-21.

Otteluun lähdettäessä Loimulla oli tähtäimessä vielä runkosarjan neljäs sija ja puolivälierien kotietu, mutta ensimmäisen erän jälkeen Oulusta kantautuneet uutiset veivät sen suhteen panoksen ottelusta. Tieto Oulun ottelusta ei kuitenkaan kulkeutunut Loimun joukkueen korviin, joten näytöstyyliin sujuneen voitokkaan avauserän jälkeistä sulamista ei voi sillä selitellä. Molemmat joukkueet kokeilivat ottelussa sekä pakon sanelemana että pudotus- ja karsintapelejä silmällä pitäen uusia kokoonpanoja. Loimun liberon tontilla nähtiin liigadebytantti Aatu Kulmala, kun Ville Sihvosen sairasloman myötä ykkösliberon viittaa jo pidempään kantanut Esko Vuorinen poistui pelipaikalta tunti ennen ottelun alkua vatsataudin saattelemana.

Ottelun paras pistemies oli Ducksin brassiyleispelaaja Leo Jack, joka teki 19 pistettä tehoin +4. Toinen yleispelaaja Kalle Kattelus pääsi hänkin kaksinumeroiseen pistesaaliseen 13 pisteellään. Loimusta Pablo Guzman teki 13, Ossi Rumpunen 12 ja Viktor Lindberg 11 pistettä. Ottelussa sekä yleispelaajana että keskitorjujana pelannut Tuomas Koppanen kirjautti 5 torjuntapistettä ja mukavan 75% hyökkäystehon, joskin passeja hänelle tarjoiltiin vain neljä kappaletta.

Akseli Lankinen, Vantaa Ducks

- On helppoa pelata, kun ei ole mitään paineita. Rentoa tekemistä meillä tänään ensimmäisen erän jälkeen. Itselläni syöttö kulki hyvin, mutta oli muuten ailahtelevaa. Hyvä että saadaan pikkuhiljaa peliä kuntoon, vaikka vähän myöhässä tulee tätä Mestaruusliigaa ajatellen.

Aatu Kulmala, Loimu

- Pelikomennus tuli yllätyksenä Esko Vuorisen sairastumisen myötä. Itselleni ehkä parempikin että tuli myöhään info, niin ei ehtinyt panikoimaan sitä aamutreeneissä. Omasta mielestä ihan kohtuullinen eka peli, mutta aina on totta kai parannettavaa.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks
Voitto lämmittää aina ja etenkin kolmen pisteen voitto vieraskentällä ei ole ollut meille ihan jokapäiväistä herkkua. Meillä oli muutama teesi taululla, kuten että voitetaan Loimu puolustuspalloissa ja kontrolloidaan omaa syöttöä. Pojilla oli tänään kova halu voittaa. Kokoonpano oli aika ohut, mutta ne jotka oli kentällä näyttivät että haluavat pelata.

Christophe Achten, Loimu
Tulos on pettymys omien fanien ja television edessä. Ekan erän jälkeen sain tiedon että Etta voitti VaLePan. Käytimme pelin uusien juttujen kokeilemiseen. Halusimme tietysti voittaa, mutta kokeilutkin olivat hyödyllisiä pudotuspeleihin valmistautumisessa. Ducks nukkui ekan erän, mutta Lankinen herätti heidät ja muutti ottelun kulun syötöillään toisen erän alussa.

Loimu - Ducks 1-3
25-13, 16-25, 18-25, 25-27
Loimu. Guzman 12/+10, Rumpunen 12/+3, Lindberg 11/+1
Ducks: Jack 19/+4, Kattelus 13/+6, Vallin 10/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Lankinen Ducks
2 Jack Ducks
1 Guzman Loimu

PROlibero
Kyrölä Ducks

Ottelutilasto

Team Lakkapää laittoi Hurrikaanin tiukoille

Hurrikaaani-Loimaa nousi miesten liigan kärkeen, vaikka ei täyttä pistepottia Rovaniemeltä saalistanutkaan. Team Lakkapää laittoi hanttiin täydet viisi erää 2-3 (26-24, 22-25, 18-25, 25-23, 12-15).

Voitto oli Hurrikaanille 11. perättäinen liigassa.

Hurrikaanihakkuri Antti Ropponen teki pelissä komeat 32/+19. Aleksi Mutka pelasi vieraiden liberona ja Kasimir Vuorinen yleispelaajana sekä Tapio Toiviainen keskipelaajana ”normaalista seitsikosta” poiketen.

Antti Ropponen, Hurrikaani:

- Oma pistemääräni yllätti. En miettinyt pelin aikana pisteitä. Peli ei kokonaisuutena ollut kovin laadukas. Vastaanotossa teimme liikaa huonoja suorituksia. Eilinen peli ja tämän päivän bussimatka tuntui vielä jaloissa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä.

Janne Marttila, Team Lakkapää

- Paransimme Valepa-pelin jälkeen paljon. Vielä teimme virheitä helpoissa palloissa.

Jussi Heino, Hurrikaani

- Olen tyytyväinen voittoon. Vaihdoimme tänään hieman miehitystä, jotta jotkut pelaajat saavat ansaitsemaansa peliaikaa. Eilinen viisieräinen ottelu vaikutti siihen, että halusimme säästellä Matti Oivaista. Kentällä ollut miehistö nautti selvästi pelaamisessa. Vastaanotto oli hieman ongelmissa, ja passari joutui juoksemaan kentällä liikaa. Kokonaisuudessa pelistä jäi hyvä fiilis. Pudotuspelivastustajalla ei ole meille väliä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Iso parannus edellisen ottelun jälkeen. Uskoa omaan tekemiseen löytyi. Hyökkäysvirheitä teimme tänään vähän. Syöttöpeli toimi myös tänään todella hyvin. Olen tyytyväinen siihen, että edellisen pelin jälkeen pystyimme näin kovaan parannukseen. Toivotaan, että saamme ensi viikolle yhden pelaajan lisää rinkiin. Mahdollisuudet on saada jopa molemmat (Davies ja McCarthy) pelaajat takaisin rinkiin.

Parhaat pelaajat:
Antti Ropponen, Hurrikaani
Janne Marttila, Team Lakkapää

Team Lakkapää - Hurrikaani 2-3
26-24, 22-25, 18-25, 25-23, 12-15
Lakkapää: Mäkinen 18/+5, Saarenmaa 15/+9, Grant 12/+8
Hurrikaani: Ropponen 32/+19, Rumpunen 16/+10, Vuorinen 14/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Hurrikaani
2 West Hurrikaani
1 Marttila Lakkapää

PROlibero
Mutka, Hurrikaani

Ottelutilasto

Kuvat:
Oiva Tapio / Lakkapää
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin