Seuraa meitä somessa:

Salon Viestin Ronja Heikkiniemi LP Viestin kokoonpanoon

30.01.2015

Salon Viestin kasvatti, alkukauden Kuortaneen joukkueessa pelannut Ronja Heikkiniemi liittyy naisten lentopallon Mestaruusliigaa johtavan LP Viestin vahvuuteen loppukauden ajaksi.

 - Ensisijainen syy on Noora Kososen loukkaantuminen, Ronja tulee paikkaamaan meidän yleispelaajaosastoa. Tästä mahdollisuudesta on puhuttu jo vuosi sitten ja tammikuussa 2014 hän olikin yhdessä pelissä LP Viestin joukkueessa, kertoo urheilutoimenjohtaja ja 2-valmentaja Tomi Lemminkäinen.

- Ulkomainen vaihtoehto ei olisi ollut taloudellisesti mahdollista eikä muita suomalaisia pelaajia juuri ollut tarjolla. Ronja on meille tuttu usealta vuodelta, kesän 2013 hän oli muiden Salon Viestin junioreiden kanssa LP Viestin harjoitusvahvuudessa, muistuttaa Lemminkäinen.

LP Viestin ja Kuortaneen joukkueen pelityylit ovat aivan erilaisia ja Ronja Heikkiniemen asema Salossa on samoin erilainen.

- Kuortaneen joukkueessa hän oli tärkeä pisteiden tekijä, LP Viestissä ei ole kovin helppoa päästä samaan - meillä pistevastuu jakaantuu tasaisesti. Kuusikkopaikka pitää hankkia harjoitusten kautta, joihin Rone tuo kaivattua lisävahvuutta - yleispelaajan tarve on Nooran poissaolon takia selvä, toteaa Lemminkäinen.

Ronja Heikkiniemi on mukana LP Viestin kokoonpanossa sunnuntain 1.2. kotiottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan. Hän on myös tarvittaessa Salon Viestin käytössä 1-sarjan otteluissa. Ronja Heikkiniemen isä Sami Heikkiniemi pelasi aikanaan keskipelaajana SM-sarjassa / Mestaruusliigassa kaikkiaan 506 ottelua.

Ronja Heikkiniemi

16 v (s. 3.12.1998), pituus 182 cm, yleispelaaja
kasvattajaseura: Salon Viesti

Saavutuksia
U19 Suomen maajoukkue (s. 1996-97) :EM-kisat Tampereella 2014, 11. sija, avausseitsikon yleispelaaja, kisojen nuorimpia pelaajia
U17 Suomen maajoukkue : EM-karsinnat 2015, kapteeni Pohjois-Euroopan mestaruuskisat 2013, pronssi

Naisten Mestaruusliiga
2014- Kuortaneen liigajoukkueen avausseitsikon yleispelaaja.

Vuoteen 2011 saakka toisena lajina yleisurheilu, Salon Vilpas
Lukiolainen, aloitti Kuortaneella syksyllä 2014.
Pelasi tammikuussa 2014 yhden ottelun LP Viestin liigajoukkueessa vierasottelussa HPK:ta vastaan. ”Tuurasi” tuolloin Viron maajoukkueen mukana ollutta yleispelaaja Anu Ennokia.
Ronja Heikkiniemi oli kesän 2013 LP Viestin harjoitusvahvuudessa elokuun loppuun saakka.
Maajoukkueen päävalmentaja Aapo Rantasen kommentti Ronjasta: "Joukkueen kuopus, mutta on pelissä ikäänsä vanhempi. Ei anna peleissä vanhempien kukkoil- la vaan antaa isolla kädellä takaisin. Vahvuutena on monipuolinen hyökkäys."

  Takaisin