Seuraa meitä somessa:

Sammolle kaksi merkittävää jatkospopimusta

09.05.2014

Pielaveden Sampo on tehnyt jatkosopimukset passari Toni Mäkituvan ja hakkuri Timo Leikkaan kanssa.

Viime kaudella ykköspassarin paikan vallannut Toni Mäkitupa on solminut kaksivuotisen sopimuksen. 28-vuotias Mäkitupa aloittaa yhdeksännen kautensa Mestaruusliigassa ja Sammon riveissä nyt kolmannen peräkkäin. Kaikkiaan 213 liigaottelua pelannut Toni on Sammossa kehittynyt sekä pelaajana että vastuunkantajana ja saman odotetaan jatkuvan tulevillakin kausilla.

-Mukava jatkaa lentopallon pelaamista nyt kun mielenkiintoisia paikalliskamppailujakin on luvassa. Olen iloinen siitä, että Sampo mahdollistaa siirtymisen päätoimiseen pelaamiseen ja harjoitteluun, eikä enää tarvitse huolehtia siviilityöstä siinä ohessa. Vastuuta on siis tulossa aiempaa enemmän ja aion olla luottamuksen arvoinen. Viime kausilta on Sammosta jäänyt todella positiivinen kokonaiskuva, vanha seura ja vakaalla pohjalla. Timon (Leikas) kanssa ollaan nyt, muutamaa kokemusta rikkaampina, valmiita ottamaan seuraavat askeleet eteenpäin kohti mitalipelejä.

Timo Leikas jakoi viime kaudella runkosarjan pistepörssin kärkisijat yhdessä Enderwin Herreran kanssa. Molemmat nähdään Sammon paidassa myös ensi kaudella, kun Leikaskin allekirjoitti vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Yhdeksästä aiemmasta pääsarjakaudesta Timo on edustanut Sampoa kolme viimeisintä. Reilusta 1800:sta liigassa tehdystä pisteestä 175 on syntynyt suoraan aloitussyötöillä.

-Pitihän joukkueeseen yksi Timo jäädä toisille höpöttelemään. Vuosi sitten minulle ei käsileikkauksen jäljiltä ollut juuri ottajia, mutta Perälä luotti minuun tuolloin ja haluan senkin takia olla lojaali Sampoa kohtaan ja näyttää, että olen sen arvoinen. Merkittävä parannus olosuhteissa vaikutti tietysti myös asiaan, nyt kun opiskelutkin ovat loppusuoralla niin voi panostaa itsensä kehittämiseen ja pelihommiin ammattimaisemmin. Sammolla taustat ovat hyvässä kunnossa ja sovitut asiat on aina hoidettu hyvin.

Sammon liigajoukkueen manageri Timo Perälä on sopimustilanteesta mielissään.

- Toni ja Timo ovat molemmat tärkeitä tekijöitä tulevassa joukkueessa. Kokemusta on jo kerätty ja näen, että molemmilla on hyvät edellytykset kehittyä jatkossakin ammattimaisella harjoittelulla ja hyvässä valmennuksessa.

Sammon sopimustilanne 9.5.2014:

Timo Leikas, hakkuri

Toni Mäkitupa, passari

Mikko Väliaho, keskipelaaja

Enderwin Herrera, yleispelaaja

Joukkueesta poistuneet:

Aki Riihimäki (Lop.)

Tatu Säisä (LEKA)

Timo Tolvanen (LEKA)

  Takaisin