Seuraa meitä somessa:

Sampo ja Tiikerit pitivät kotiedun

22.03.2014


Tiikerit ärjyivät jälleen voiton viisieräisessä.

Pielaveden Sampo ja Kokkolan Tiikerit liittyivät lauantaina Hurrikaanin ja VaLePan seuraan miesten Mestaruusliigan puolivälierin 2-0 -johtoasemaan.

Sampo ei antanut lauantaina perjantain tapaan erääkään Raision Loimulle, vaan kuittasi runkosarjan nelosen ja viitosen toisen kohtaamisen 3-0 (25-20, 25-23, 25-17).

Henri Tuomi Loimu:

- Tänään taisteltiin. Sangrey oli ihan unessa. Kun Rumpunen oli hakkurina, peli kohdistui Boritcheviä kohti, jota pommitettiin kaksi erää. Taistelu oli hyvää ja aika voi tehdä ihmeitä. Rumpunen ja Riecks onnistuivat tänään. Perinteisesti voisimme käydä pelaamassa viidennen pelin Pielavedellä.

Jukka Tuovinen Sampo:

- Toinen tärkeä voitto. Odotettiin tiukempaa peliä. Tappotehot olivat kuitenkin 58%, mikä on tällä kaudella erinomainen suoritus. Puolustus oli kaksi erää vaatimatonta. Tunnetaso oli enemmän yksilöillä kuin joukkueella. Voitot lasketaan ja matka kohti Raisiota mielessä.

Sampo: Leikas 17/+10, Ankudovich 12/+5, Siirilä 9/+8

Loimu: Rumpunen 15/+8, Riecks 8/+5, Sugranes 4/+2

Tuomarit: Niskanen - Oravainen

Yleisö: 587

Otteluvoitot 2-0 Sammolle

Tilasto

Tiikerit tiukoilla, jälleen kerran voitto viidennessä

Hallitseva mestari ja viisieräisten erikoisjoukkue Kokkolan Tiikerit joutui perjantaitakin tiukemmalle, kun Saimaa Volley haastoi sen aina viiteen erään. Lopulta hakkurinsa Lelu Ojansivun johdolla Tiikerit juhli voittoa 3-2 (26-24, 20-25, 25-18, 22-25, 15-12).

Tiikerit johtaa siis ottelusarjaan 2-0, kun sen seuraava kamppailu pelataan tiistaina Savonlinnassa. Jos Saimaa voittaisi, jatkaisi pari keskiviikkona Varkaudessa.

Ojansivu teki 32/+20, joista päätöserään 6/+3. Vieraiden tehomies oli Ansis Medenis (27/+13), jonka lisäksi passari Ville Juntura onnistui erityisen hyvin.

Tiikerit veivät torjunnat 15-8 hyökkäystehojen oltua molemmilla 45%.

Molempien joukkueiden liberot loistivat puolustuspelissä ja ottelussa tuli useita pitkiä palloralleja.

Romans Sauss, Tiikerit:

- Yritimme puolustaa mahdollisimman hyvin ja hyvä pelihän siitä tuli. Aina sitä haluasi voittaa 3-0, mutta niin haluasi Saimaakin. Siksi meni näin pitkäksi. Tänään itsellä meni paremmin kuin eilen. Saimaa oli hyvä, koska kyseessä on elämän ja kuoleman peli.

Guntis Atars, Saimaa Volley:

- Lupasin että tiukat pelit tulee. Eihän tänne turistiksi tultu. Tänään peli oli vielä eilistäkin. Ei vain jaksettu viimeisessä erässä. Molemmissa joukkueissa on ihme jätkät, nämä liberot. Me olimme liikaa Ansis Medeniksen varassa. Teillä on vaihtoehtoja Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun lisäksi. Koti on sitten koti. Siellä meillä on kahdeksas pelaaja.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Hurja liberotaistelu. Ansis Medenis löi isoa palloa ja onnistui koko ajan. Nyt ehkä näkyi meidän viiden erän pelin kokemus. Olikohan neljästoista viisieräinen. Parannettavaa löytyy taas, mutta voitoista pelataan. Kisa ei ole ohi, vaan sarja on kesken. Tiistaina suunnataan kohti Savonlinnaa ja katsotaan sitten miten jatketaan.

Tiikerit: Ojansivu 32/+20, Sauss 18/+12, Seppänen 16/+5

Saimaa: Medenis 27/+13, Olefir 14/+3, Mikkonen 13/+3

Tuomarit: Puskala - Uusi-Pohjola

Yleisö: 720

Otteluvoitot 2-0 Tiikereille

Tilasto

  Takaisin