Sampo jyräsi yli Lakkapään

01.12.2014

Miesten Mestaruusliigan kahdeksan parasta joukkuetta ovat erottuneet nyt jo selkeästi edukseen, kun Pielaveden Sampo rökitti kotonaan maanantaina Team Lakkapäätä erin 3-0 (25-15, 25-20, 25-17).

Nyt seitsemäntenä oleva Sampo (7-6) ja perässä oleva Korson Veto ovat tasapisteissä kymmenen pistettä yhdeksäntenä olevaa Team Lakkapäätä (3-10) edellä.

Kahdeksalla miehellä matkassa olleelle Lakkapäälle tappio oli jo viides perättäinen.

Peli oli Sammon hallinnassa hyvän verkko- ja kenttäpuolustuksen sekä monipuolisen hyökkäyksen ansiosta. Ensimmäinen erä kääntyi Sammon hallintaan jo erän alkuvaiheessa. Sammon peli oli monipuolista ja uhrautuvaa. Toinen erä oli tasaisempi alussa, mutta kääntyi 14 pisteen kohdilla Sammolle. Kolmas erä oli Sammon hallintaa. Erityisesti Ankudowits ja Herrera olivat Sammolta hyvässä vauhdissa.

Normunds Veinbergs, Lakkapään päävalmentaja:

- Harmittaa Sammon ja yleisön puolesta, ettemme pystyneet tarjoamaan kunnon taistelua. Omat syöttö- ja hyökkäysvirheet auttoivat Sampoa.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:

- Olen tyytyväinen joukkueeseen kokonaisuutena, pari viime viikkoa treenattu torjunta- puolustus alkaa näyttää siltä, mitä haluankin. Side-out olisi voinut olla parempaakin, mutta 3-0 on aina 3-0.