Seuraa meitä somessa:

Sampo katkaisi Loimun voittoputken

25.11.2014

Loimu (8-3) ja Sampo (6-5) ovat muodostaneet tiukan taisteluparin jo usean vuoden ajan. Tiistai-illan vääntö Kerttulassa ei tuonut poikkeusta totuttuun kaavaan. Ratkaisua haettiin pitkällä kaavalla ja kovalla tunteella.

Sammon kahden pisteen saaliin myötä joukkue teki pesäeroa kahdeksannella sijalla pudotuspeliviivan alla olevaan Team Lakkapäähän jo seitsemään pisteeseen.

Kahden ottelun mittaisen vieraspelikiertueensa Varsinais-Suomessa aloittaneet savolaiset onnistuivat katkaisemaan oranssimustien kuuteen otteluun venyneen voittoputken.

3-2-loppulukemat kuvastavat hyvin aaltomaisesti edenneen ottelun tapahtumia. Molemmat joukkueet onnistuivat ja tekivät virheitä vuorotahtiin. Sampo oli piirun verran onnekkaampi ja taidokkaampi ansaiten lopulta makean vierasvoiton.

Voiton avaimena oli joukkuepelaaminen. Ehyemmin pelaava joukkue korjaa yleensä hedelmät. Näin kävi tälläkin kertaa. Sammon tasapainoisempi peliesitys jätti kiistatta varjoonsa oranssimustien ailahtelun.

Sammon voitto taattiin tutulta laitasektorilta. Hakkuri Timo Leikas (24/+10) oli vahvassa vedossa läpi ottelun. Isoa johtavaa roolia vetävä venezuelalainen pomppuihme Enderwin Herrera (26/+14) pelasi maagisesti. LIbero Ilari Sivonen onnistui sekä vastaanotto- että puolustusvelvoitteissaan hienosti.

Loimun selkeä ykkönen oli hakkuri Urpo Sivula (27/+19). Keskitorjujat Joe Klein (12/+9, 5 torjuntaa) ja Kyle Masterson (13/+8) voivat olla tyytyväisiä iltapuhteeseensa. Liberot Kirill Borichev ja Eetu Rantanen hoitivat tonttinsa kelvollisesti. Muu joukkue alisuoritti enemmän tai vähemmän.

Pelaaja- ja valmentajakommentit:

Timo Leikas, Sampo:

- Tuli tehtyä tänään pitkäveto, joka toi onnea myös tähän otteluun. Pallo pomppi hyvin, ja välillä tulee sitä kautta tulostakin. Ylä-ja alamäkeä mentiin. Aina onnistuttiin kuitenkin saamaan peli kasaan. Voittoon pitää olla tietysti tyytyväinen.

Urpo Sivula, Loimu:

- Välillä tuntuu, että olen ollut vaippana kentällä. Kaipaan tukea muilta. Vastuuta pitää ottaa jokaisen kaverin enemmän. Kentälle pitää tulla taisteluvalmiudessa, ja mentaliteetti on säilytettävä läpi ottelun. Sisu on kaivettava esiin.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:

- Mielenkiintoinen ottelu. Loimu pelasi pitkälle odotetulla tavalla. Koko ajan mennään joukkueena eteenpäin. Ei mietitty liikaa hetkessä oloa. Pojat tekevät tunnollisesti töitä, ja tänään saatiin siitä makea palkinto. Roolit alkavat vihdoin löytyä. Torjunta/puolustuspelaaminen paranee koko ajan.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Peli aaltoili liikaa. Huolimattomuutta oli jokaisella osa-alueella. Ei tehdä sovittuja asioita pitkäkestoisesti. Hyvin taisteltiin aina itsemme takaisin peliin, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Voitettujen erin suoritukset lämmittävät.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Ossi Rumpunen
Sampo: Enderwin Herrera

LähiTapiolan pisteet
3 pistettä: Enderwin Herrera, Sampo
2 pistettä: Urpo Sivula, Loimu
1 piste: Timo Leikas, Sampo

Ottelutilasto

Kuvat: Tuomas Pelto

  Takaisin