Seuraa meitä somessa:

Sampo, VaLePa ja Hurrikaani välieriin

26.03.2014


Sampo sai juhlia välieräpaikkaa Raision Kerttulassa.

Miesten välieräjoukkueet saatiin selville keskiviikkona, kun kaikki ennakkosuosikkeina puolivälieriin lähteneet joukkueet ottivat kolmannen voittonsa vieraskentältä. Sampo, VaLePa ja Hurrikaani liittyivät näin Tiikereiden seuraan.

Välieräpareiksi muodostuivat runkosarjan voittaja VaLePa ja nelonen Sampo sekä runkosarjan kakkonen Tiikerit ja kolmonen Hurrikaani.

Vielä tiistaina kaikissa näissä kolmessa otteluparissa isäntäjoukkue oli parempi. Keskiviikkona Loimu ei saanut erääkään Sammolta ja Team Lakkapään sekä Ettan oli tyytyminen yhteen erävoittoon kauden viimeisissä peleissään.

Edellisessä ottelussa voiton makeutta nauttineen Loimun ykköshaasteena oli jatkaa löytämällään tiellä. Ansiokkaasta taistelusta huolimatta vastustamaton seinä tuli vastaan. Loistavaa joukkuepeliä pelannut Sampo oli yksinkertaisesti liian kova pala.

Jukka Tuovisen suojattien pudotuspelivire ansaitsee ison käden. Erinomaisesti valmennettu joukkue pelaa hienoa lentistä, josta kannattaa ammentaa oppia. Pelaajien sitoutuminen ja työmoraali ovat esimerkillisellä tasolla. Pallojen herruudesta ollaan valmiita taistelemaan tarvittaessa aamusarastukseen asti.

Loimu ei pelannut missään nimessä huonosti. Oranssipaidat voivat siirtyä kesälaitumille ilman häpeän aiheuttamaa painolastia. Hiekkaan valunut taistelu jätti kokonaiskuvan positiivisen puolella. Nousujohteinen kevätvire olisi ansainnut jatkoaikaa, mutta vastustaja ei tuntenut armoa. Peli asetti ehdot. Vahvempi joukkue jatkaa.

Avauserä alkoi tasaisesti. Kasvojenpesun kokenut Loimu taisteli leijonan lailla pysyen pelissä mukana aina tasatilanteeseen 17-17 saakka. Sitten pääroolin otti kulmikas venäläisjärkäle Andrei Ankudovich 7/-3, jonka kaksi ässää sisältänyt painava syöttövuoro viitoitti vieraat erävoiton tuoneelle karkumatkalle.

Ottelun psykologinen ratkaisu nähtiin kakkoserässä. Kotijoukkue johti lupaavasti lukemin 14-11 Shawn Sangreyn onnistumisten kautta. Kotiyleisössä herännyt toivonkipinä sammui kuitenkin tylysti Tatu Säisän pitkän syöttövuoron aikana. Erän loppuhetket Sampo hoiteli ammattimaisen tyynesti.

Pitkä erätauko ei muuttanut tällä kertaa illan teemaa. Loimu taisteli erävoitosta aina kalkkiviivoille saakka. Se ei kuitenkaan riittänyt. Sammon aukoton joukkuepelaaminen oli liikaa. Illan viimeisen pisteen sai kunnian takoa oranssipaitojen kenttään hienon iltapuhteen tehnyt hakkuri Timo Leikas.

Sammon ehyen joukkueen sisältä paljastui yksilötason luovuutta. Konkarilibero Timo Tolvanen näytti mallia puolustamisen jalosta taidosta. Joukkueensa ikäpresidentti oli kirjaimellisesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Leikas 21/+13, Enderwin Herrera 15/+11 ja Tommi Siirilä 10/+10 olivat pistetehtailun päävastuussa. Passari Toni Mäkitupa pelasi vahvan ottelun.

Loimun kiistaton ykkönen oli edellisessä ottelussa itsensä koonnut jenkkihakkuri Sangrey 17/+10. Ossi Rumpunen 10/+5 kunnostautui tällä kertaa hienon puolustuspelaamisen muodossa. Muu pelaajisto jäi enemmän tai vähemmän taka-alalle. Luotettavuuden perikuva, keskitorjuja Kimmo Kutinlahti 6/+5 oli perusvarma itsensä.

Mr Lentopallo, Sampo-luotsi Jukka Tuovinen kiitteli joukkueensa taisteluvirettä. Omat suojatit saivat ansaitun kiitoksen tinkimättömästä työmoraalistaan.

- Joukkueen tahtotila pelata oli loistava. Aistin jo aamulla hyvän keskittymisen. Eilen syötettiin huonosti, ja tuli liian kiire pelata. Tänään kohdistettiin syöttö liberolle. Saatiin sitä kautta passarin peliä paremmin kiinni. Tyylikäs suoritus.

Loimun päävalmentaja Henri Tuomi oli ymmärrettävän pettynyt. Tappion karvas kalkki ei ollut helppo nieltäväksi.

- Peli muistutti eilistä. Ei vaan onnistuttu tänään voittamaan kolmatta erää. Jonkinlainen käännekohta oli toinen erä, jossa turhauduttiin muutamiin kriittisissä paikoissa tulleisiin epäonnekkaisiin palloihin. Puolustuspelaamisessa oli epätarkkuutta. Saatiin torjunnalla ohjattua Sammon hyökkäyksiä oikeisiin kulmiin, mutta ei pystytty jatkamaan peliä siitä eteenpäin.

Loimu liigakausi päättyi jälleen katkerasti puolivälieriin. Sampo jatkaa sen sijaan kovavireistä pudotuspeliseikkailuaan välieriin. Vastaan asettuu runkosarjan valtias VaLePa.

Rovaniemellä VaLePan syöttö- ja vastaanottopeli oli vahvaa Team Lakkapään kaatuessa 1-3 (14-25, 25-23, 19-25, 23-25).

Kaksikko Mikko Oivanen-Olli Kunnari oli myös tutulla pelipäällä tehden yhteensä tehot 50/+32.

Ismo Tuominen, Team Lakkapää:

- Lohtua tuo se, että oli sentään pikkuisen saappaita jalassa, kun kaaduttiin. Tänään uupui hyökkäysvoimaa, toisaalta virheitä vähemmän kuin vastustajalla. Kauden aikana on turhauttanut asiat, joihin ei itse voi vaikuttaa, kuten useat loukkaantumiset. Team Lakkapää on hieno porukka, kova tekemään töitä. Tänään tuli kuitenkin realiteetit vastaan. Ensi kaudesta ei ole keskusteltu, siivotaan pöytä ensin.

Ugis Krastins, ValePa:

- Syöttö- ja vastaanottopeli tänään tärkeässä roolissa. Onnittelut Lakkapäälle eilisen erinomaisesta pelistä. Katsotaan kuinka käy, kun vastaan tulee Sampo ja tuttu valmentaja Jukka Tuovinen.

Jussi Sirviö, Team Lakkapää:

- ValePa oli huomattavasti valmistautuneempi tähän sarjaan. Hienoa pelaamista kuitenkin kotona meiltä. 4. erän alussakin noustiin tilanteesta 0-6. Ihmeellisiä nämä play off- pelit. Ihan yhtä hyvin oltais voitu jo eilen olla laulukuorossa tai vastaavasti huomenna bussissa matkalla kohti Vammalaa/Sastamalaa. Huomenaamulla klo 8 töihin ja kuukauden päästä mietitään sitten lentopalloa. Aiempina kausina on heti tiennyt, että haluaa pelata, nyt pitää vähän tuumata.

Olli Kunnari, ValePa:

- Tiukkaa vääntöä. Eilistä parempi syöttö- ja vastaanottopeli ratkaisi tänään. Vain kovia porukoita jatkossa vastassa. Lakkapäätä toivottiin vastustajaksi ja jouduttiinkin koville, joten eipä tässä viitsi paljon huudella.

Oulussa Etta aloitti terävästi vieden avauserän, mutta Hurrikaani käänsi otetta sen jälkeen koko ajan enemmän itselleen. Numerot olivat 1-3 (26-24, 21-25, 19-25, 14-25).

Aivars Petrusevics (24/+15) oli loimaalaisten voiton pääarkkitehtinä joukkueen hyökkäyspelin olleen muutenkin hyvällä tasolla (51%).

  Takaisin