Seuraa meitä somessa:

Sarjakärki LP Viesti odotetun kova Kuopiossa - WoVo voitti vihdoin Nurmossa ja OrPo Hämeenlinnassa

07.11.2021

Naisten liigasunnuntai käynnistyi Kuopiossa LP Viestin lyötyä Puijo Wolleyn. WoVo löi puolestaan Nurmossa kolme kertaa 25-23 -taululle JymyVolleyta vastaan ja kolmessa selvitti voiton vieraskentällä Hämeenlinnassa myös OrPo.

Naisten liigakärki LP viesti oli selkeästi parempi kotijoukkue Puijo Wolleyta sunnuntaina päiväkamppailussa Kuopiossa. Erät olivat 0-3 (19-25, 22-25, 18-25). Voitto oli LP Viestille kymmenes perättäinen liigassa. Sunnuntainen ottelu oli seurojen seitsemäs kohtaaminen liigahistoriassa ja näistä kuopiolaisten saalis on edelleen yksi erävoitto, tänään niitä ei lisää suotu.

Sunnuntain aloitukseen Puijolta passari Anni Toivonen, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Nea Hämäläinen, keskellä Eveliina Smolander sekä Pihla Pohjola, vastaanottavana liberona Petra Sahlberg. LP Viestiltä aloituksessa passari Viktoriia Tuchashvili, hakkuri Iina Andrikopoulou, yleispelaajina Jessica Kosonen sekä Elena Becheva, liberona Netta Laaksonen ja keskellä Anna Czakan ja Jenni Jantunen.

Ensimmäinen erä oli hyvin syöttöpainoitteinen, LP Viesti syötti kovalla riskillä, mistä kertoo iso määrä ässiä ja virheitä. Kun kotijoukkueen sai vastaanottoa ylös, se sai tehtailtua hyvin pisteitäkin. Venla Hyttinen ja Sanni Määttä kävivät piristämässä peliä tuplavaihdolla. Se ei ihan riittänyt kun vastustajan kokenut passari jakoi vastuuta tasaisesti hyökkääjille ja paremmin syöttöpelissä onnistunut Viesti vei ensimmäisen erän 19-25.

Toiseen erään kotijoukkueella Pilvi Kettunen Pihla Pohjolan tilalle keskelle. Vieraat jatkoivat samalla kokoonpanolla. Toinen erä oli hieman tasaisempaa Puijon vastaanoton petratessa. Hyökkäyskin toimi hyvin, mutta se toimi Viestillä vieläkin paremmin ja hyökkäysprosentti oli hurjat 54%. Erä vieraille hyvästä emäntien ilmeestä huolimatta 22-25.

Kolmas erä, eikä muutoksia kokoonpanoihin. LP Viesti jatkoi kovalla syötöllä painostamista, puolusti ja hyökkäsi tehokkaasti. Puijon naiset eivät saaneet riittävästi rikottua Viestin vastaanottoa ja kovalla kokemuksella Viktoriia Tuchasvili johti Vieraat voittoon 18-25 ja erävoitot suoraan 0-3.

Ottelun ratkaisi tänään hyvin pitkälle syöttö-vastaanotto pelaaminen. Viesti oli siinä vahvempi, mutta vain himpun verran edellä hyökkäyspelissä. Hyvä peli-ilme palasi ja kentällä oli taistelua, tänään se ei vain riittänyt Puijolla pidemmälle näin kovaa vastusta vastaan. Ottelun parhaana kotijoukkueelta palkittiin hienon pelin pelannut Nea Hämäläinen (10/+4) ja vierailta Elena Becheva (13/+6).

Elena Becheva, LP Viesti

- Olimme hyvin valmistautuneet peliin, mikä oli vähäsen hankalaa kun meillä oli eilenkin peli. Yitimme kuitenkin pitää tasomme ja taktiikkamme. Onnistuimme siinä!

Nea Hämäläinen, Puwo

- Peli ratkesi tänään syöttö-vastaanottopeliin, jossa onnistuja pääsi sitten pelaamaan paremmista paikoista. Me emme olleet tänään parempi joukkue siinä. Hyviä puolia oli tänään hyvät puolustukset ja lyhyemmät notkahdukset kuin aikaisemmissa peleissä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Varsinkin hyökkäyspelissä olimme tänään verkolla aika paljon vahvempia. Peli oli pääasiassa hyvin hallussa ja johdettiin sitä selkeästi koko pelin ajan. Torjuntapeliin en ole täysin tyytyväinen; Puijo pelaa aika nopeata laitapeliä. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä Puijo sai lyötyä meidän käsistä ulos. Meidän hyökkäysvirhemäärä oli tänään poikkeuksellisen suuri 13 vastaan Puijon 5.

Jukka Lehtonen, Puwo

- Olen tyytyväinen puoleentoista erään. Toinen erä oli kokonaisuudessaan ihan OK pelaamista kuten kolmannen erän alku. Viestin tasoista joukkuetta vastaan pitäisi käyttää kaikki omat pistepaikat. Vastaanottopeli toimi kivasti ensimmäisen erän jälkeen. Hyökkäysprosentti näyttää pääpiirteistään hyvältä.

Puijo Wolley - LP Viesti
0-3 (19-25, 22-25, 18-25)
Puijo: Calkins 12/+11, Hämäläionen 10/+4, Määttä 6/+5
LP Viesti: Becheva 13/+6, Andrikopoulou 12/+10, Kosonen 10/+4
Ässät 2-9, syöttövirheet 13-9, torjunnat 1-6, hyökkäys% 39-44, vastaanotto% 36-52

Joukkueiden MVP:t
Nea Hämäläinen, Puijo Wolley
Elena Becheva, LP Viesti

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Otteluisäntä Kylpylähotelli Rauhanlahti

Ottelutilasto

WoVo vei pisteet tiukan pelin jälkeen Nurmosta


JymyVolleyn ja WoVon tasainen vääntö päättyi lopulta kolmessa erässä vieraiden voittoon pienimmällä mahdollisella piste-erolla sunnuntai-iltana Nurmohallilla. WoVolle kolme pistettä 0-3 ( 23-25, 23-25, 23-25). Ottelu oli joukkueiden 13. mittelö (7. Nurmossa), ja ensimmäinen kerta, kun rovaniemeläiset lähtivät vieraspelistä voittajana kotimatkalle.

Illan 300 hengen yleisö näki lähes identtisesti etenevät kolme erää. Ensimmäistä erää emännät johtivat pisteen, parin marginaalilla aina 21:een pisteeseen saakka. Sen jälkeen vierailla oli onnea matkassa, kotijoukkueen ote herpaantui hetkeksi, ja erän voittopallo oli helppo. Toinen erä eteni samalla tapaa tasatahtia aina 23:een pisteeseen saakka. Kaksi viimeistä pistettä Rovaniemelle.

Kolmannessa erässä emännät johtivat 11-8, mutta vieraat poimivat eron kiinni piste pisteeltä. Loppu oli kuin toistoa toisesta erästä – oltiin tilanteessa 23-23, eikä kotijoukkue pystynyt kääntämään sitä voitokseen.

Riikka Valkonen, JymyVolley:

- Kyllä kaveri pystyi tänään ratkaisemaan tiukat, eikä välttämättä tiukatkaan vaan ne kaikki ne tärkeät pisteet itselleen. Tuntui siltä, että virheitä tuli aivan liikaa. Oma peli harmittaa, kun ei pystynyt antamaan enempää joukkueelle tällaisessa tilanteessa.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Ottelu ratkesi siihen, että vastustaja viimeisteli ne paikat, jotka pitikin viimeistellä. Kaikki 25:nnet pisteet olivat meillä heikkoja. Aika lailla eriä kuvastaa se, että viimeisen erän suhteellisen helppo putosi kenttään, edellisen lopetettiin lyömällä torjuntaan ja ensimmäisen tuli verkon yli suoraan kenttään. Se kuvasti pelin kulkua, emme pystyttyä ratkaisevaan iskuun, mikä olisi pitänyt pystyä tekemään.

- Erien sisällä oli isoja notkahduksia. Tilanne oli meille 8-5, ja seuraavaksi se olikin jo 8-10 vastustajalle. Pisteet eivät tulleet naapurin hyvyydellä vaan meidän huolimattomuudella. Ne olivat ratkaisevia. Jos katsoo hyvää, vastaanotto toimi riittävän hyvin, puolustuksia saatiin enemmän kuin naapuri ja tappoprosenttikin oli hyvä, mutta ehkä tässä vaiheessa miettii seuraavaa peliä varten, missä nitkahti kaikkein eniten. Sanoin joukkueelle, että liikaa ei voi tätä murehtia, hetki leuka rintaan ja sitten lähdetään painamaan eteenpäin.

Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo:

- Kolmen pisteen voitto oli meille tärkeä. Oli huonoja hetkiä, mutta saatiin pidettyä homma kasassa. Tänään saatiin tapettua pallot tärkeissä paikoissa ja pisteet kotiin. Ottelu oli todella tiukka, kuten etukäteen ajateltiin, ja oli jopa yllättävää, että se tuli meille 3-0. Nurmo antoi tänään hyvän vastuksen. Kun on hyvä joukkue, siinä on mukava pelata. Tänään pelattiin joukkueena hyvin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Kaikki erät kahden pisteen erolla, ja jokainen erä olisi voinut kääntyä miten vain. Ehkä me pystyimme tänään hyökkäämään laajemmalla materiaalilla, meiltä löytyi muutama ratkaisija enemmän. Se oli ehkä isoin avain voittoon.
Olen tosi tyytyväinen siihen, että kun kaikilla meidän pelaajilla oli huonoja hetkiä, muut pystyivät tukemaan. Esimerkiksi Janina Laineen toinen erä meinasi kaatua ihan kokonaan, mutta muutaman pallon jälkeen hän kasasi hyvin ja pelasi hyvän kolmannen erän. Sellaisia kasvutarinoita pitää olla. Alkukausi on ollut ehkä kaikilla ylä- ja alamäkeä, ollaan saatu pikkasen juonesta kiinni.
Meillä oli nelipäiväinen turnaus Rovaniemellä ja tehtiin talkoita, mikä oli yllättävänkin positiivinen tekijä. Kun tehtiin yhdessä hommia ja kruununa tuli vielä Hämeenlinnan kaato, kyllä se tietysti yläpäälle tekee aika paljon hyvää. Tänään meillä oli selkeästi kauden paras alku ottelulle. Vierasjoukkueeksi olimme ihan ok mukana syöttö-vastaanotossa, ja se oli eväs, joka mahdollisti voiton.


JymyVolley - WoVo

0-3 (23-25, 23-25, 23-25)
Jymy: Valkonen 13/+4, Rinta-Keturi 10/+7, Lundvall 9/-5
WoVo: Kärkkäinen 13/+10, Anny Caroline 13/+10, Konecna 11/+1
Ässät 6-8, syöttövirheet 12-11, torjunnat 8-5, hyökkäys% 34-36, vastaanotto% 40-33

Joukkueiden MVP:t
Valkonen, JymyVolley
Kärkkäinen, WoVo

Otteluisäntä: Manupork

PROlibero
Janina Laine, woVo

Katsojia: 302

Ottelutilasto

OrPo haki pisteet Hämeenlinnasta

Hämeenlinnan Lentopallokerhon vaikea jakso Mestaruusliigassa jatkui myös sunnuntaina. Loimua-areenassa vieraillut OrPo oli kotijoukkuetta parempi suoraan kolmessa erässä ja pääsi lyhyehkölle kotimatkalleen kaikkien kolmen sarjapisteen kera.
Hämeenlinnan Lentopallokerho–OrPo 0–3 (21–25, 17–25, 23–25)

Ottelun avauserä eteni tasaisesti aina puoliväliin asti, mutta tilanteesta 14–14 OrPo otti neljä seuraavaa pistettä ja karkasi riittävälle etumatkalle. Lentiskerho käväisi vielä kahden pisteen päässä, mutta lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Toinen erä oli ottelun selvin. OrPo nykäisi itsensä karkumatkalle jo ennen kymmenen pisteen täyttymistä ja oli lopulta erässä täysin ylivoimainen.

Kolmannessa erässä Lentopallokerho oli jo menossa erävoittoon, mutta sen viime aikojen synti, johtoasemassa pelaaminen, tuli jälleen esiin. Kotijoukkue johti erää 20-18, mutta OrPo teki viisi seuraavaa pistettä. Lentiskerho selvitti kaksi vieraiden eräpalloa, mutta kolmas oli lopulta liikaa.

Tappio oli hämeenlinnalaisille neljäs peräkkäinen. Kaiken lisäksi joukkue on voittanut neljässä tappio-ottelussa ainoastaan yhden erän.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä otimme tietyillä hetkillä askeleita eteenpäin esimerkiksi torjunta-puolustuspelissä. Meillä on kuitenkin edelleen ongelmia johtoasemassa pelaamisessa. Meille tulee silloin virheitä, ja tässä ottelussa teimme esimerkiksi 14 hyökkäysvirhettä. Sellaisella lukemalla on vaikea voittaa, vaikka hyökkäysprosentti oli itse asiassa ei ole kovin huono. Annoimme kuitenkin yhteensä 33 pistettä vastustajalle vastaanotto-, syöttö- ja hyökkäysvirheillä ja se tekee voittamisesta hankalaa.

Vera Klimovich Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Olemme tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa erityisesti henkisesti, koska kun häviät tärkeitä otteluita, tunnelma menee alaspäin. Pystymme paljon parempaan. Kausi on pitkä, ja meidän pitää mennä eteenpäin askel askeleelta.

Nikolaos Gitzekos OrPo:

- Olen ensinnäkin todella tyytyväinen pelaajiini ja esitykseemme, vaikka voimmekin pelata vielä paljon paremmin. Hävisimme edellisen ottelun, eikä se ollut meiltä hyvä peli. Reagoimme nyt hyvin ja se on hyvä asia. Muutimme vähän asioita ja kokoonpanoa ja se onnistui. Olen todella iloinen.

Ariana Pirv OrPo:

- Peli ei ollut helppo ja tiesimme jo etukäteen, että tämä on hankala paikka pelata. Pelasimme hienosti yhdessä ja koko joukkueena. Vaikeilla hetkillä emme panikoineet ja saimme hienon tuloksen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–OrPo
0–3 (21–25, 18–25, 20–25)
Lentopallokerho: Madsen Y. 14/+5, Oluic 9/-5, Madsen M. 8/+7
OrPo: Pirv 14/+4, Rinta-Tassi 13/+12, Aronen 11/+7
Ässät 0–10, syöttövirheet 9–8, torjunnat 7–3, hyökkäys% 43–35, vastaanotto% 36–45

Joukkueiden MVP:t
Vera Klimovich Hämeenlinnan Lentopallokerho
Ariana Pirv OrPo

Otteluisäntä Hattulan kunta

Yleisöä 449

PROlibero
Emilia Putkisaari OrPo

Ottelutilasto

  Takaisin