Seuraa meitä somessa:

Savimäki jatkaa Riennossa - valmentajat selvillä

29.05.2015

Bakun maajoukkueryhmään valitun Joni Savimäen peliura jatkuu Riennossa, myös valmentajat selvillä

Joensuun Riennon kasvatti Joni Savimäki on tehnyt Liiga-Riennon (Joensuu) kanssa vuoden jatkosopimuksen.

Voimapelaajana tunnettu Savimäki hätyytteli viime kaudella pitkään hyökkäystiloissa jo Suomen kärkeä, mutta kesken kauden tulleet selkävaivat pakottivat ratkaisupelaajan pelitauolle. Kevään ratkaisupeleissä Joni oli jälleen mukana saatuaan selkänsä hyvään kuntoon. Ensi kauteen Joni lähtee hyvillä mielin.

- Olen kehittynyt vuosi vuodelta Riennossa, joka on hyvä syy jatkaa pelaamista täällä. Ensi vuoden joukkueesta uskon muotoutuvan kilpailukykyisemmän. Selän olen saanut kuntoutettua hyvään kuntoon ja kiputuntemuksia ei ole enää ollut.

Valmentaja Säisä kommentoi Jonin kehittymistä seuraavasti.

- Mielestäni Jonin kehittyminen vastaanottajana on vasta mahdollistanut tehokkaan hyökkäyspelin. Nyt hänen kaikki energiansa ei mene keskittymisessä nostoon ja näin ollen saamme enemmän hyökkäystehoja. Nämä asiat kulkevat aina käsi kädessä. On totta, että Jonin rooli hyökkäyspäässä on ollut ja tulee olemaan varmasti ensi kaudellakin iso.

Jonin hyvin menneet pelit saavat kesällä hienon lisämausteen, kun viime kaudella tasan 370 pistettä tehnyt yleispelaaja saa näytön paikan Suomen maajoukkueessa. Suomen ykkösmiehistön pelatessa maailmanliigaa osallistuu miehiltä toinen maajoukkueryhmä historian ensimmäisiin Euroopan kisoihin, jotka järjestetään Bakussa Azerbaidzanissa 12.-28.6.2015. Mukana kisoissa on lentopallossa Euroopan 12 kärkimaata, joten varsin tasokkaasta turnauksesta on kysymys. Joni uskoo, että reissu kaikkiaan n. 6000 urheilijaa vetävään Bakuun "tulee olemaan yksi tähän astisen uran kohokohdista". Jonin lisäksi varsin nuoressa Bakun joukkueessa pelaa kaksi ex-Rientolaista: Petteri Penttinen ja Markus Kaurto.

Aiemmin tällä viikolla Liiga-Riento on tiedottanut joukkueen valmennusjohdosta johon kuuluvat vuodella sopimustaan jatkanut päävalmentaja Jani Säisä, fysiikkavalmentaja Reima Venhe sekä uutena valmentajana mukaan tullut Sami Kolehmainen.

  Takaisin