Seuraa meitä somessa:

Savo kaatoi Iisalmessa TUTO Volleyn - Akaa-Volley juhlapelissään Hurrikaanin

20.11.2021

Lauantain miesten liigavoittajia olivat vauhtiin päästyään selkeästi Iisalmessa Savo Volley TUTO Volleysta ja Akaalla isäntäjoukkue juhlapelissään Hurrikaani-Loimaasta.

Savo Volleyn kone käynnistyi hitaasti - TUTO Volley kaatui lopulta selkeästi Iisalmessa.

Savo Volley aloitti neljän ottelun viikkorupeaman kotivoitolla TUTO Volleystä lukemin 3-0 (26-24, 25-20, 25-12). Ottelu pelattiin Iisalmen Liikuntatalolla.

Taisto oli ensimmäisessä erässä varsin tasaista ja meni jopa jatkopalloille. Sen jälkeen kotijoukkue sai koneensa kulkemaan, ja tasoero alkoi näkyä yhä selvemmin. Viimeinen erä oli jo varsin yhtä maalia: hyökkäystehot kolmannessa erässä menivät kotijoukkueelle 83-29.

- Ihan hyvä esitys meiltä. Tiesimme, että TUTO on parantanut pelaamistaan koko kauden ajan ja yritimme ottaa heti alusta lähtien pelin haltuun, mutta siinä emme oikein onnistuneet, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timmo Tolvanen.

- Välillä tuskailimme, mutta sitten kun mopo lähti käyntiin, saimme riisuttua TUTOn varsin hyvin aseista.

- Toisaalta meinasimme riisua itsemmekin toisen erän syöttövirheillä.

Vastustajan valmentaja Ruzlan Zhbankov myönsi joukkueiden välisen tasoeron.

- Pelasimme ihan hyvää lentopalloa, mutta ei niin hyvää, että pärjäisimme Savo Volleyn kaltaista joukkuetta vastaan, pohti Zhbankov.

- Olen kauteemme siinä mielessä tyytyväinen, että pelaamme nyt paljon parempaa lentopalloa kuin parissa ensimmäisessä ottelussa, arvioi Zhbankov kauden tulokasjoukkueen esiintymistä.

Savo Volleyn riveistä puuttui pari yleispelaajaa (Antti Siltala sekä Kasper Pennanen), joten valmentaja Tolvasella ei juuri ollut vaihtoehtoja. Kentälle tulivat siis Andrus Raadik ja Mikko Räsänen.

Muutamassa aikaisemmassa pelissä hieman vähemmälle peliajalle jäänyt Räsänen osoitti, että hän on tarvittaessa mies paikallaan.

- Räsä pelasi oikein hyvin varsinkin hyökkäys- ja syöttötehtävissä, kehui Tolvanen.

Raadik raatoi tutun tehokkaasti ja keräsi kentän korkeimmat pisteet (15/+10).

Hakkuri tontilla nähtiin jälleen edellisen ottelun tapaan Veikka Lindqvist – hän pelasi varsin identtisen ottelun edelliseen verrattuna: hankalan alun jälkeen otteet paranivat huomattavasti.

Vastustajan valmentaja Zhbankovin poika Aleksei oli kentällä pitkästä aikaa nilkkansa pyöräyttämisen jälkeen. Esitys oli vakuuttava: neljä hyökkäystä joista neljä tappoa.

TUTO Volleyn tehot jakaantuivat tasaisesti; kolme pelaajaa saalisti kuusi pistettä. Parhaana pelaajana palkittiin passari Matti Toivola.

- Eka erä pelattiin hyvin, mutta sitten Savo Volley rupesi syöttämään ja me tipuimme kyydistä, totesi Toivola.

Savo Volley matkustaa alkuviikosta Pirkanmaan kiertueelle, missä se kohtaa VaLePan ja Akaa-Volleyn. Nuo ottelut kertovat, missä Mestaruusliigassa tällä hetkellä mennään; onhan VaLePa sarjan ainoa joukkue ilman tappioita.

Savo Volley - TUTO Volley
3-0 (26-24, 25-20, 25-12)
Koti: Raadik 15/+10, Räsänen 12/+6, Lindqvist 12/+1
Vieras: Vuorenmaa 6/+2, Siirilä 6/+1, Vuori 6/0
Ässät 9-5, syöttövirheet 18-10, torjunnat 7-5, hyökkäys% 58-32, vastaanotto% 43-33

Joukkueiden MVP:t
Veikka Lindqvist, Savo Volley
Matti Toivola, TUTO Volley

PROlibero
Sho, Savo Volley

Ottelutilasto

Akaa-Volleylla tuplajuhla kotisalissaan

Akaa-Volley sai 10-vuotisjuhlaotteluunsa vastustajaksi kahdeksan kertaa Mestaruusliigassa metallia pokanneen Hurrikaani Loimaan. Vahvasti uudistunut saviseudun ylpeys haastoi juhlakalun tasaiseen kamppailuun ja näin juhlat saivat arvoisensa puitteet. Sitkeän taistelun jälkeen taululla loistivat lukemat 3 – 1(23-25,25-20,25-20,25-23).

Ennen ottelun alkua yleisö sai kuulla sekä Akaan kaupunginjohtajan Antti Peltolan että Lentopalloliiton toimitusjohtajan Olli-Pekka Karjalaisen tervehdykset juhlivalle seuralle.

- Akaa kaipaa kuntaliitosten jälkeen vielä lisää julkisuutta. Tutkimusten mukaan urheiluseurat ja nimenomaan Akaa-Volley tuovat kaupungillemme positiivista näkyvyyttä. Kaupungin ja Akaa-Volleyn yhteistyö on sujunut ilman kitkaa, kiitteli Peltola.

Karjalainen muisti puheessaan kaikkia lentopallon eteen töitä tekeviä talkoolaisia.

- A-Volley perustettiin 30 vuotta sitten. Nöyrä kiitos kaikille niille, jotka ovat vuosien saatossa vieneet Akaan lentopalloilua eteenpäin.

Akaa-Volley aloitti ottelun samaan tapaan kuin niin monet aiemmatkin kuluvalla kaudella. Aivan kuin pelaajilla olisi huikean kova kiire tappaa palloja – yritystä on enemmän kuin malttia. Vaikka avauerän vastaanottoprosentit olivat kotijoukkueen hyväksi 78 – 43, hyökkäystehot menivät vieraille 55% - 47%. Esimerkiksi hakkurien saldot ykköserän jälkeen olivat: Hurrikaani Antti Ropponen 9/+9 ja Akaan Urpo Sivula 6/+4.

Toisessa erässä vastaanotto oli edelleen Akaa-Volleyn hyväksi selkeästi 67% - 48%. Nyt Akaan passari Anton Välimaa ruokki hyökkääjiä monipuolisemmin ja se tuotti tulosta. Tässä erässä kotiyleisö sai useaan otteeseen taputtaa omilleen pitkien taistelupallojen jälkeen.

Pitkän erätauon jälkeen Akaa-Volley otti isännän paikan alusta lähtien. Parhaimmillaan se johti jo 17 – 11. Sen jälkeen vieraat pääsivät hyvin peliin mukaan ja loppuerä mentiin tasaisissa merkeissä. Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino otti erän lopussa Aleksi Muukkosen (tuossa vaiheessa 6/-5) penkille ja lähetti Lauri Vanhasen hänen paikalleen. 21-vuotias yleispelaaja täytti tonttinsa kelvollisesti ja saanee peliaikaa jatkossakin.

Neljännessä Urpo Sivula pääsi tosissaan vauhtiin ja takoi kotijoukkueelle pisteen toisensa jälkeen. Erän puolivälissä Akaan ote kuitenkin lipsui. Olisiko ajatuksiin hiipinyt jo juhlien jatkot Akaan Keilahallissa? Joka tapauksessa Hurrikaani kiri hienosti ja haastoi ennakkosuosikkina peliin lähteneen Akaa-Volleyn tosissaan.

Lopulta Akaa-Volley sai lauantai-illassa tuplajuhlat: kolme sarjapistettä ja 10-vuotisjuhlat samaan syssyyn.

Vieraiden hyökkäyksen tukipilari Antti Ropponen pyytää odottamaan vielä kuukauden tai pari:

- Syöttö- vastaanottopelissä jäätiin tänään hopealle. En myöskään ole tyytyväinen omaan peliini kahden viimeisen erän aikana. Meillä on nuori porukka. Vaatii vielä aikaa, että saadaa peli jengoilleen. Potentiaalia joukkueessa on. Kevättä kohti paranee.

Jälleen kerran hyvien pelannut kotijoukkueen Sauli Sinkkonen kiitteli ottelun tunnelmaa:

- Mukava peli tänään. Nämä ovat kuin paikallispelejä, kun Loimaaltakin tulee aina yleisöä paikalle. Mielestäni yleisö sai hyvää lentopalloa nähtäväkseen. Tiukka matsi.

Heinon mielestä ottelu olisi voinut päättyä toisinkin.

- Ei vaan sittenkään riittänyt, vaikka meillä oli mielestäni kauden parasta peliä. Akaa oli vaan parempi.

Olli Kunnari nyökkäsi vieressä.

- Loppuun saakka sai tänään jännittää. Molemmilla oli hyvää puolustuspeliä. Oli varmasti yleisön mieleinen tapahtuma. Meidän vastaanotto toimii tällä erää hienosti. Nyt myös syöttöön pitää olla tyytyväinen; 14 virhettä, mutta kokonaista 12 ässää.

Akaa-Volley - Hurrikaani
3-1 (23-25, 25-20, 25-20, 25-23)
Koti: Sivula 22/+12, Kollo 21/+14, Sinkkonen 14/+13
Vieras: Ropponen 22/+11, Marttila 12/+2, Muukkonen 10/-4
Ässät 12-2, syöttövirheet 14-14, torjunnat 4-6, hyökkäys% 47-50, vastaanotto% 65-42

Joukkueiden MVP:t
Akaa-Volley: Sauli Sinkkonen
Hurrikaani: Antti Ropponen

Otteluisäntä Tili ja tarkastus Olli Lehtimäki Oy

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Katsojia:

Ottelutilasto

  Takaisin