Savo Volley ei antanut Akaa-Volleylle mahdollisuuksia

09.03.2019

Ottelun ensimmäinen erä oli kaikilla muilla osa-alueilla tasainen, mutta Savo Volleyn syöttö oli murhaavan tehokas. Joukkue moukaroi kuusi ässää ja teki silti vain yhden ainoan syöttövirheen. Ja näin toimi tosiaan koko joukkue. Ässät jakautuivat viidelle eri pelaajalle.

Kakkoserässä Akaa-Volleyn vastaanotto repsahti pahasti ja sitä myötä hyökkäystehot jäivät 25 prosenttiin. Kun savolaiset samaan aikaan tekivät pisteitä 62 prosentin tehokkuudella, ei tarvitse ihmetellä erälukemia 15-25. kakkoserän hahmo oli Andrus Raadik saldolla 7/+5.

Kolmas erä jatkoi toisen käsikirjoitusta. Savo vei ja Akaa vikisi. Ainoastaan torjuntapisteitä kotijoukkue onnistui kokoamaan
enemmän kuin vieraansa.

Toijalan Monitoimihallin 585-henkinen ennätysyleisö sai todistaa Savo Volleyn loistavaa näytöstä. Joukkue on selvästi lähestymässä huippuvirettä, kun Mestaruusliigan ratkaisut lähestyvät. Malliksi käyvät esimerkiksi Miro Määttäsen ja joukkueen parhaana palkitun Taichi Kawaguchin vastaanottoprosentit 70 ja 60.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Määttänen vahvisti sen, mikä katsomoon näkyi selvästi.

- Olimme hyvin latautuneita tähän peliin. Syöttöpeli oli kauden parasta ja hyökkäyksissäkin teimme vähän virheitä (5).

Akaa-Volleyn keskitorjujat ovat pelanneet hyvän kauden ja tälläkin kerralla joukkueesta palkittiin Shonari Hepburn (6/+5). Hepburn ylisti vastustajan pelin kaikkia osa-alueita.

- Vastustaja pelasi todella hyvin. Meidän on maanantaina hypättävä korkeammalle, lyötävä kovempaa, torjuttava huolellisemmin – siis parannettava joka tavalla.

Savon valmentaja Jukka Tuovinen kiitteli joukkueensa asennetta.

- Tämä tulos oli erittäin hyvän valmistautumisen tulos. Jo aamulla porukassa oli hyvä henki. Erikseen pitää kiittää omia kannustusjoukkoja. Matkustivat ensimmäistä kertaa Akaaseen auttamaan joukkuetta. Kiitokset siitä.

Akaa Volley - Savo Volley 0-3
20-25, 15-25, 19-25
Akaa: Mikkonen 9/+4, Herrera 9/+2, Hepburn 6/+5
Savo: Raadik 21/+17, Kaatrasalo 9/+6, Määttänen 9/+1