Seuraa meitä somessa:

Savo Volley miesten runkosarjan voittaja kaudella 2020-2021

20.02.2021

Savo Volley varmisti lauantaina miesten Mestaruusliigan runkosarjan voiton kaudella 2020-2021 ja näin "paalupaikan" pudotuspeleihin.Samalla myös pudotuspelijoukkueet tulivat selville ja kymmenestä liigajoukkueesta niiden ulkopuolelle jäävät Karelian Hurmos ja Raision Loimu.


Toinen ykköseksi - toisen pudotuspelihaaveet haudattiin

Savo Volley pääsi juhlimaan runkosarjan voittoa jo lauantai-iltana, kun sen Hurmos-voiton jälkeen selvisi VaLePan hävinneen oman ottelunsa Kokkolassa. Näin runkosarjan valtikka palasi Savoon 10 vuoden tauon jälkeen. Hurmokselle tappio tiesi samalla sen teoreettistenkin pudotuspelihaaveiden hautaamista.

Savo Timo Tolvanen:

- Hienoa ja tärkeä voitto meille. Oltiin valmiina ottelun alussa ja onnistuimme syöttö taktiikassamme. Toisen erän lopulla harmittavasti teimme muutamia omia virheitä, josta Hurmos rankaisi ja vei erän ansaitusti itselleen. Ottelu oli tasainen mutta onnistuimme olemaan terävämpi ratkaisuhetkillä.

Savo Niklas Breilin:

- Tärkeä voitto meille ajatellen runkosarjan voittoa. Oli mukava pelata täällä, eikä pisteet tullut todellakaan helpolla. Hurmos on parantanut omaa tekemistään ja sen seurauksena heille ansaittu erävoitto tänään.

Hurmos Matti Alatalo:

- Harmittava tappio meille. Tänään oli vastassa sarjan kärkiporukka ja teimme parhaamme. Toisessa erässä haastoimme heitä hyvin ja saimme käännettyä erä meille. Tällä hetkellä oma taso ei vielä aivan riitä sarjakärkeä vastaan mutta hyvin laitoimme kampoihin. Ollaan hyvällä tiellä omassa projektissamme ja luotto tulevaan on vahva. Nyt keskitytään kahteen jäljellä olevaan peliin huolella ja päätetään kausi hienosti.

Hurmos Lauri Jylhä:

- Harmittava tappio meille. Savon rutiini oli vielä tänään meille liikaa, vaikka hyvin pelasimmekin. Nyt suunnataan katseet jäljellä oleviin otteluihin. On parannettu omaa peliämme koko ajan ja hyvällä tiellä ollaan. Tullaan varmasti pelaamaan vielä kaksi loistavaa ottelua tälle kaudelle ja tulevaisuudessa ollaan vieläkin kovempia.

Ottelun tilastonostoja
* Savo Volley varmisti runkosarjan voiton
* Hurmoksen mahdollisuudet pudotuspeleihin menivät
* Hurmos on voittanut 1/7 edellisestä
* Savo on voittanut 6 edellistä ja 17/18 edellistä
* Savo on voittanut 3 edellistä vieraspeliä
* Savo on voittanut kaikki 6 joukkueiden kohtaamista liigahistoriassa ja vienyt kaikki sarjapisteet

Karelian Hurmos - Savo Volley
1-3 (20-25, 25-23, 20-25, 20-25)

Hurmos: Louhela 24/+12, Heiskanen 11/+5, Jylhä 11/0
Savo: Siirilä 15/+13, Ojansivu 15/+11, Siltala 14/+5
Ässät 6-3, syöttövirheet 15-10, torjunnat 11-14, hyökkäys% 43-51, vastaanotto% 54-68

Pistekilpailu:
3 Siltala Savo
2 Heiskanen Hurmos
1 Siirilä Savo

PROlibero
Breilin Savo

Ottelutilasto

Sarjatilanne
9) Hurmos 2-14, 8 p
1) Savo Volley 15-1, 45 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
KE 24.2. 18:30 Karelian Hurmos - Lentopalloseura Etta
KE 25.2. 18:30 Savo Volley - Lentopalloseura Etta

Tiikerit uusi temppunsa - VaLePa taas nurin

Tiikerit rymisteli taas VaLePaa vastaan ja vei ottelun 3-1 (25-22, 19-25, 25-19, 25-23). Teemu Lahti oli tässäkin ottelussa Tiikereiden liberona, koska "vakioliberolla", Ville Sihvosella, on ylävartalovamma. Muilta osin molemmat joukkueet pelasivat normiavauksilla.

Ensimmäisessä erässä VaLePa otti alkuun ottelun haltuun mm. Romans Saušsin hyökkäyksillä ja ässällä. VaLepa sai nopeasti neljän pisteen johdon. Antti Ropposen syöttövuorolla Ropponen iski yhden pisteen ja teki ässänkin. Tilanne tasoittui 9-9:ään. VaLepa siirtyi uudelleen johtoon alkaen Saušsin iskuilla. Tälläkin kertaa ero kasvoi neljään pisteeseen, 16-20. Erä näytti olevan jo selkeästi VaLePan, kun Benjami Montonen tuli syöttämään. Hänninen ja Ropponen iskivät pisteet ja Välimaa torjui. Rami Rekomaan ässä vei Tiikerit jo kolmen pisteen johtoon: 24-21. Siitä erä Tiikereille.

Toinen erä meni sitten selkeästi ValePalle. Tiikereiden vastaanottopeli ei toiminut ja sitä myöten myös hyökkäyspeli sekosi. VaLePa pelasi rutiinilla erän itselleen.

Kolmas erä alkoi lievässä VaLePa-hallinnassa. Tiikerit tasoitti Ropposen ässällä, tilanteeksi 9-9. Anton Välimaan syöttövuorolla Tiikerit repi eroa Jiri Hännisen hyökkäyksen ja Antti Ropposen kahden fiksun sijoituksen avulla. Anssi Vesanen vaihdettiin Mikko Karjarinnan tilalle, mutta mikään ei VaLePaa auttanut. Erä Tiikereille.

Neljänteen erään Anssi Vesanen tuli VaLePan aloitukseen. Erä oli kuitenkin siitä erikoinen, ettei VaLePa johtanut kertaakaan. Tiikerit piti erää hallinnassaan loppuun saakka, vaikka VaLePa pääsi välillä pisteen päähän. Tiukinta oli erän lopussa, kun VaLePa oli aivan kannassa 23-22 ja 24-23. Antti Ropponen kuitenkin iski ratkaisevan pisteen. Erä ja ottelu Tiikereille.

Janne Kangaskokko, ValePa:

- Vähän sekaista peliä meiltä. Tapahtui asioita, jotka eivät ole meille tyypillisiä. Lähinnä torjunta- ja puolustuspelissä. Tiikerit pelasi
hyvin, taas. Syöttö teki meidän hyökkäyksen vaikeaksi. Käännetään tämä työn kautta. Tiikerit ei ole keskitason joukkue, kun Antti Ropponen tuli joukkueeseen.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tämä oli tasainen vääntö kokonaisuutena. Pienet pisteetkin kertoo sen: 94-90. Saatiin tiukat erät erät väännettyä meille. Meidän hyvä vastaanotto mahdollisti monipuolisen hyökäyksen. Se ilme miltä pelaajat näyttävät: pelaajat on tulessa. Toki pelillisesti on juttuja, joita pitää parantaa.

Palkitut:
Ropponen Tiikerit
Saušs ValePa

Ottelun tilastonostoja
* Juuri edellisessä ottelussaan Tiikerit löi VaLePan vieraissa 3-1
* VaLePalle 2 tappio perättäin
* VaLePa johtaa keskinäisiä liigahistorian ajalta 29-19

Kokkolan Tiikerit - VaLePa
3-1 (25-23, 19-25, 25-19, 25-23)
Tiikerit: Ropponen 19/+13,Hänninen 15/+9,Leppälä 11/+10
VaLePa: Sauss 18/+6,Mäkinen 16/+8,Nikula 14/+7
Ässät 7-6, syöttövirheet 15-18, torjunnat 8-6, hyökkäys% 50-48, vastaanotto% 60-54

Pistekilpailu:
3 Ropponen Tiikerit
2 Hänninen Tiikerit
1 Sauss VaLePa

PROlibero
Lahti Tiikerit

Ottelutilasto

Sarjatilanne
4) Tiikerit 10-6, 28 p
2) VaLePa 13-3, 38 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
PE 28.2. 15:30 Lentopalloseura Etta - Tiikerit
TO 27.2. 17:00 Vantaa Ducks - VaLePaDucks taisteli tärkeät pisteet Ettalta

Melkein kolmen kuukauden kotiottelutauon jälkeen Vantaa Ducks kohtasi lentopalloilun Mestaruusliigassa lauantaina 20. helmikuuta kotikentällään Lumossa oululaisen Ettan. Ottelu oli Ducksille äärimmäisen tärkeä pudotuspelejä ajatellen ja joukkue tulikin hyvin valmistautuneena kentälle. Otteluisäntänä toimi Delete. Ottelu pelattiin ilman yleisöä, mutta tukilippuja Lumon tyhjille paikoille oli ostettu 145 kappaletta. Vantaa Ducks kiittää tukijoitaan ja fanejaan!

Ensimmäinen erä alkoi syöttövirheellä, mutta sen jälkeen Tommy Carmody päätti näyttävästi kaksi ankkojen hyökkäystä keskeltä ja peliote siirtyi heti Ducksille. Ankat hyökkäsivät järkevästi, eivätkä lähteneet väkisin lyömään palloa vaikeista paikoista. Joonas Jokela oli totutun tehokas hyökkäyksissä ja sekä Marko Määttäseltä että Atte Kyrölältä nähtiin hienoa syöttötyöskentelyä. Kun vieraiden syömähammas Aleksi Muukkonen ei oikein saanut peliään käyntiin erä tuli helpon tuntuisesti ankoille luvuin 25-17.
Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen, Carmodyn hyökkäyksellä keskeltä. Jan Heleniuksen ja Muukkosen hyökätessä erän alussa tehokkaasti Etta siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon toisen erän alussa tilanteessa 6-7. Sen jälkeen vieraat eivät päässeet juhlimaan, sillä Ducksin uhrautuva puolustus ja hienot hyökkäykset käänsivät erän kotijoukkueelle. Pieni nukahdus tosin nähtiin erän loppupuolella, mutta siitä ankat heräsivät nopeasti ja ottivat erän luvuin 25-20. Vieraiden pistemiehinä taas Helenius ja Muukkonen.Pitkän erätauon jälkeen kolmanteen erään tuli Etta, joka oli koko ajan askeleen edellä Ducksia. Ettan keskihyökkäys toimi ensimmäistä kertaa ottelussa ja vaikka ankat välillä puolustivat hyvin erän kokonaiskuva oli jokseenkin sekava. Libero Esko Vuorinen sai erän loppupuolella jalkakramppeja ja liberon paikalle tuli Fowad Rezai. Ankkojen torjuntapeli toimi ajoittain hyvin, mutta passit eivät oikein aina tahtoneet löytää perille.

Jos oli kolmas erä sekava niin neljänteen erään tuli sisuuntunut Ducks. Ankat pääsivät jo 5-0 johtoon Joonas Jokelan syöttövuorolla ja koko erä oli Jokelan näytöstä. Erän lopussa Etta pääsi tosin mukaan peliin, mutta Jokelan hyökkäyksillä ja syötöillä ankat pitivät etumatkansa loppuun saakka.

Muutoin tyhjässä salissa ankkojen vaihtomiesten kannustus ansaitsee kunniamaininnan.

Otteluisäntä Delete palkitsi ottelun parhaina pelaajina Vantaa Ducksista hakkuri Joonas Jokelan ja Ettasta libero Jesse Mäntylän. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Mäntylän.

Joonas Jokela:

- Tuntui hyvältä pelata ja tuoda kentälle sitä, mitä ollaan harjoiteltu. Lumossa on mukavaa näyttää, mitä me osataan, näitä pelejä tällä kaudella ei ole kuitenkaan niin paljon ollut.

Valmentaja Juho Rajala:

- Tappio Lakkapäätä vastaan edellisessä ottelussa oli harmittava, mutta joukkueelle kasvun paikka. Teemana tänään oli keskittyä peliin kunnolla, tosin se kolmannessa erässä vähän lipsahti. Vastustaja myös paransi peliään. Meidän pitää oppia kliinisempi viimeistely, eikä erien lopussa antaa siimaa vastustajalle.

Jesse Mäntylä, Etta:

- Emme saaneet samanlaista meininkiä kun edellisessä pelissä Raisiossa. Paransimme kahden erän jälkeen mutta energia ei tänään riittänyt. Hauskaa on kuitenkin kun meillä on nyt paljon pelejä.

Valmentaja Olli Kuoksa:

- Korso oli parempi 3-1, siinä peli paketissa. Yritimme tuoda kentälle sen, minkä olimme harjoitelleet, Korso oli tänään parempi.


Ottelun tilastonostoja

* Ducks on voittanut 5 edellistä keskinäistä
* Etta johtaa keskinäisiä liigahistoriassa 17-14
* Joonas Jokela nousi pistetilaston kärkeen (322) seitsemän pisteen erolla ennen Lakkapaa.com:n Eetu Häyristä
* Joonas Jokela on ässätilaston 3. (23) ja Tommy Carmody torjuntatilaston 2. (51)

Vantaa Ducks - Etta
3-1 (25-17, 25-20, 20-25, 25-21)
Ducks: Jokela 28/+14,Carmody 16/+13,Määttänen 13/+6
Etta: Muukkonen 19/+4,Helenius 14/+7,Marttila 9/+4
Ässät 5-5, syöttövirheet 14-8, torjunnat 12-8, hyökkäys% 46-36, vastaanotto% 51-54

Pistekilpailu:
3 Jokela Ducks
2 Carmody Ducks
1 Mäntylä Etta

PROlibero
Mäntylä Etta

Ottelutilasto

Sarjatilanne
6) Ducks 7-10, 25 p
8) Etta 5-9, 17 p

Joukkueiden runkosarjan loput ottelut
TO 27.2. 17:00 Vantaa Ducks - VaLePa
KE 24.2. 18:30 Karelian Hurmos - Lentopalloseura Etta

Miesten liigan seuraavat ottelut
KE 24.2. 18:30 Karelian Hurmos - Lentopalloseura Etta
KE 25.2. 18:30 Savo Volley - Lentopalloseura Etta
KE 26.2. 18:30 Akaa-Volley - Hurrikaani Loimaa
TO 27.2. 17:00 Lakkapaa.com - Savo Volley
TO 27.2. 17:00 Vantaa Ducks - VaLePa
PE 28.2. 15:30 Lentopalloseura Etta - Tiikerit
KE 3.3. 18:30 Hurrikaani Loimaa - VaLePa
KE 3.3. 18:30 Tiikerit - Raision Loimu
KE 3.3. 18:30 Karelian Hurmos - Lakkapaa.com

Kuvat:
Tapio Hartikanen / Savo Volley
Olli Leino / Ducks
Maarit Hotakainen / Tiikerit

  Takaisin