Savo Volley otti ansaitun voiton Vantaalla ja jatkaa erätappioitta

26.10.2020

Savo Volley erätappioton tili jatkuu myös maanantai-illan Vantaan vierailun jälkeen, kun se kuittasi voiton Ducksista hyvällä esityksellä 0-3 (21-25, 21-25, 20-25).

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelaava Vantaa Ducks kohtasi otteluputkessaan tänään kotonaan sarjajohtaja Savo Volleyn. Otteluisäntänä oli NHP Yhtymä Oy, luotettavaa maarakentamista ja louhintaa. Savo Volleyn valmentaja Timo ”Dole” Tolvanen oli valmistautunut palauttamaan joukkueen kunnian. Viime kaudella joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa hääri kapellimestarina Vantaa Ducks. Joukkueiden viidestä aiemmasta ottelusta neljä on ollut viisieräistä. Niistä kolme viimeistä oli kääntynyt Vantaa Ducksin eduksi. Tällä kaudella ennen illan ottelua vieraat eivät olleet hävinneet erääkään. Tänään oli eri ääni savolaisessa, talviaikaan käännetyssä kaappikellossa. Voitto tuli ja vakuuttavalla tavalla. Katsojia Lumoon oli saapunut 181 henkilöä vallitsevissa poikkeusoloissa.

Ensimmäinen erässä Vantaa Ducks otti kolmekin kertaa pienen johdon, 7 – 5, 12 – 10 ja 14 – 11. Tilanteessa 15 – 13 Olli Saarenmaa tuli Savo Volleyn hakkurin Olli-Pekka Ojansivun tilalle. Samalla alkoi Petteri Penttisen syöttövuorolla vieraiden kiri ja tilanne oli 15 -16. Tästä erän loppuun mentiin Savo Volleyn johdossa. Tilanteessa 21 – 23 Juho Rajala sai Raine Hakalalta pääsiäistunnelmaisen keltaisen kortin. Erä lopulta Savo Volleylle pistein 21 – 25.

Toisen erän alun hahmo oli Joonas Jokela. Käsi kävi syöttöpaikalla kahden ässän arvoisesti ja pisteitä tuli ykköspaikan moukareilla. Tommy Carmodyn syötettyä ässän Timo Tolvanen otti aikalisän tilanteessa 12 – 8. Sitten ankoilla tuli erään musta vaihe ja osin omilla virheillämme vieraat siirtyivät 14 – 16 johtoon. Savon puolustus parani ja mikään ei tuntunut uppoavan vieraiden kenttään. Tilanteessa 14 – 18 Kalle Kattelus vaihtui Atte Kyrölään. Tilanne kaventui 17 – 18[K1] . Tommi Siirilä tulee erän lopussa syöttövaihtoon ja syöttää ässän. Erä jälleen Savo Volleylle pistein 21 – 25.

Kolmas erä mentiin tasaisissa merkeissä alun pienen savojohdon jälkeen. Reijosen ässällä Savo jälleen nykäisi 8 – 10. Marko Määttänen tasoittaa vieraiden torjunnan käsien kautta 11 – 11. Jokelan lyötyä pitkäksi ja tilanteessa 12 – 15 otti Rajala aikalisän. Murchin nelospaikan hallinnalla vieraat siirtyivät jo kuuden pisteen johtoon 13 - 19. Erän loppupuolella nähtiin hieno taistelupallo, jossa puolustettiin upeasti puolin ja toisin. Siltala päätti ottelun kuvan mukaisesti tämän pallon upealla jujullaan. Malachi Murch oli erän ja ottelun hahmo. Erä Savolle 20 – 25 ja samalla koko ottelu 0 – 3.

Otteluputki jatkuu perjantaina, jolloin Lumon hornankattilaan saapuu Akaa Volley ja joukkueen hienot kannattajat. Silloin on mölyä mökissä. Ottelu alkaa klo 18.30.

Otteluisäntä NHP Yhtymä Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Joonas Jokelan ja Savo Volleysta Malachi Murchin.

Joonas Jokela:

”Savo pelasi sarjajohtajan tavoin. Lopulta aika kliinistä lentopalloa. Vastaavasti meillä hävittiin muutamaan syöttöputkeen oikeastaan joka erä. Tasoero oli tommonen. Ainoastaan harmittaa isommin se sulaminen toisessa erässä tilanteessa 13 – 8”.

Valmentaja Juho Rajala:

“Hyviä joukkueita vastaan näkyy juurikin meidän pelin kehittämisalueet. Tänään esimerkiksi tuli näkyviin meidän side out -pelaaminen hyvän vastaanoton jälkeen. Saatiin pidettyä palloa pelissä, mutta ei saatu sitä alas. Toki siitä pitää antaa tunnustus kaverin torjunnalle ja puolustukselle. Nelospaikan pelaamisessa tuli tänään toinen suuri ero”.

Malachi Murch:

”Se oli ihan kova peli. Olen todella tyytyväinen tämän päivän peliimme. Pelasimme hyvin joukkueena ja viihdyn todella hyvin Savossa”

Valmentaja Timo Tolvanen:

“Ei ollu mikään helpoin peli. Mietinkin sitä, kun pelataan toinen päivä peräkkäin. Että miten ollaan valmiita innokkaan kaverin rynnistykseen. Alku oli vähän nihkee. Puolustamalla saatiin tämä peli. Tuli muistaakseni 15 puolustusta enemmän kuin kaverilla. Tänään pelattiin laidasta enemmän ja tulos oli hyvä. Meidän pelissä on vielä vaikka mitä kehitettävää”.

Ducks - Savo Volley 0-3 (21-25, 21-25, 20-25)
Ducks: Jokela 17/+9, Lehtonen 7/+6, Kyrölä 6/+4
Savo: Murch 18/+13, Siltala 16/+9, Savonsalmi 5/+4
Ässät 4-1, syöttövirheet 12-6, torjunnat 8-6, hyökkäys% 40-50, vastaanotto% 55-58