Seuraa meitä somessa:

Savo Volley rutisti pisteet mukaansa Turusta

28.10.2022

Perjantai-ilta oli avauserän verran huumaa avausvoittooaan hakevalle TUTO Volleylle Kupittaalla, mutta tämän jälkeen Savo Volley hoiteli viikovaihteen käyntiin voitokkaasti 3-1.

Kupittaalla nähtiin perjantai-iltana Mestaruusliigan jumbokamppailu, kun TuTo Volley haki kauden avausvoittoaan Savo Volleyta vastaan. Kentällä nähtiin tasaisen kovaa vääntöä pisteistä, ja pitkiä pisteputkia molemmilla puolilla verkkoa. TuTo Volley jäi kovasta taistelustaan huolimatta jälleen kerran tyhjin käsin, kun Savo Volley ryöväsi täydet pisteet erin 1-3 (25-22, 21-25, 21-25, 23-25)

TUTO Volleylta ylivoimainen kentän hahmo oli 30-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt ja 26 pistettä jysäyttänyt Antti Karttunen, joka harmitteli tappiota.

- Pelit tuntuvat toistavan samaa kaavaa, taas se voitto jäi pienestä kiinni. Annetaan muutamia palloja sekä pisteputkia vastustajille, ne kun saadaan pois, niin peli paranee. Pisteputket pitäisi katkaista äkkiä tai ei ainakaan antaa niiden toistua pelissä. Sunnuntaina pitää pelata itse hyvin ja napsia vastustajalta syömähampaat pois. Luottoa riittää, että peli saadaan käännettyä ja ruvetaan ottamaan pisteitä.



Päävalmentaja Olli Kuoksa oli kovan tappelun päätteeksi myrtynyt.

- Vaikka tuntuu siltä, että erot ovat pieniä ja tekemisessä on hyviä asioita sekä pelit voitettavissa olevan tiukkoja, niin heikkoudet paljastuvat väistämättä ja peli leviää. Niitä on parsittava yksi kerrallaan umpeen. Karttunen paransi tasoaan loistavasti, samoin Tihumäki. Tarvitsemme koko joukkueen onnistumisen. Toisessa erässä Jauhiaisen syöttövuoro heikensi vastaanottoprosenttia, se oli anteeksiantamatonta. Ne syötöt olisi pitänyt nostaa sormilla kuppiin. Raadik syötti kolmanteen pitkän putken. Usein ensimmäiset syötöt nousivat vastapalloiksi ja tämän tason pelaajat kun saavat putken päälle, niin he syöttävät lujaa. Pojat kyllä varmasti yrittävät kaikkensa. Sunnuntaina vastaanoton pitää pysyä omalla puolella ja saada passeja lyötäväksi. Vastus on erilainen, mutta ei varmasti helppo. Vastustajan peli on varmasti vähän yksipuolisempaa kuin tänään. Lähdetään pysäyttämään ystävääni Gustavssonia.

Ensimmäisessä erässä joukkueet marssivat rinta rinnan pitkän tovin takoen pisteitä vuorotellen. Puolenvälin jälkeen TUTO Volley repäisi pienen etumatkan savolaisiin Karttusen laitahyökkäysten johdolla. Isäntien torjunta puolestaan onnistui pysäyttämään tehokkaasti Savo Volleyn laitapelaamisen. Muurina hääri usein Matias Tihumäki. Vieraat yrittivät vielä kiriä, mutta TUTO Volleyn johto riitti erävoittoon saakka. Toisessa erässä puolestaan vierasjoukkue otti tasaisen taistelun jälkeen pelin ohjat ja meni parhaimmillaan 8-17 johtoon puolustuspelin pohjustettua hyökkäyspaikat. Savo Volleyn ratkaisijoita olivat Miki Jauhiainen ja Michael Michelau. TUTO Volley kuitenkin nousi takamatkalta parin pisteen päähän Karttusen johtaessa joukkuetta edelleen onnistumisillaan, etenkin syöttöruudussa Karttunen oli elementissä tykittäessään ässiä Savon kenttään Taistelua ei palkittu, vaan Savo Volley vei erävoiton.

Pitkän erätauon jälkeen ottelun jatkui vuoristoratamaisena, kun kummallakin joukkueella oli omat hetkensä. Kymmenen pisteen kohdalla Savo Volley meni selvään johtoasemaan hakkuri Veikka Lindqvistin naputellessa pisteitä ja kotijoukkueen sortuessa virheisiin. TUTO Volley kuitenkin rinnalle ja meni hetkeksi ohi, kun torjunnat pysäyttivät oivasti Savon hyökkäysarsenaalia ja Karttunen jatkoi hyökkäyksissä vahvaa säkenöintiään. Hurmoshetki tarttui nopeasti jokaiseen pelaajaan ja kentällä alkoi näkyä yhä enemmän tunnetta. Tuomas Siirilä ja Oleksii Bulgyn tahdittivat nousua ilkeillä syötöillään. Käänteet päätyivät kuitenkin vierasjoukkueen hyväksi Andrus Raadikin pommittaessa kovia syöttöjään ja niillä tehtiin ratkaiseva ero. Neljättä erää edettiin pitkään isäntien komennossa, kun laitahyökkäykset tekivät tehojaan. Pelaamista värittivät syöttövirheet verkon molemmin puolin. Loppuhetkiä mentiin tasaisissa merkeissä ja Savo Volley oli jälleen kokeneiden pelaajiensa ohjaamina riittävästi vahvempi.

Entistä seuraansa vastaan pelannut Aleksei Zhbankov palasi tuttuun ympäristöön iloisin mielin.

- Aina on kiva palata Kupittaalle tuttuun ja yhteen hienoimmista halleista sekä nähdä tuttuja niin kentällä kuin katsomossakin. Torjunta sujui tänään itseltä hyvin ja kokonaisuudessaan ihan ok peli, mutta paljon parantamista riittää vielä pitkällä kaudella. Huomiseen lähdetään taistelumielellä. Loimu on kova vastus, mutta voittamaan lähdetään.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen oli tarkka sanoissaan

- Jos tämä oli liigan jumbokamppailu, niin taso on kova. TUTO Volleyn sarjataulukko näyttää rumalta verrattuna peliesitykseen. Virheitä sateli molemmille. Peli lähti meiltä hyvin käyntiin, mutta jäimme vähän katselemaan Kupittaan valoja, vaikka hallitsimmekin. Sen jälkeen TUTO Volley hyödynsi tilanteen, meidän vastaanotto oli huonoa ja se aiheutti haasteita pari erää. Jauhiaisen syöttövuoro antoi uskoa ja ilme muuttui. Lindqvistille on annettava iso plussa, hän oli koko viikon harjoittelematta ja teki pisteitä 62 prosentin teholla. Se, että puolustamme hyvin, mutta toinen kosketus on heikko huonosta kommunikaatiosta johtuen, se aiheuttaa stressiä.


TUTO Volley - Savo Volley 1-3
25–22, 21–25, 21–25, 23–25
Koti:Karttunen 26/+13, Tihumäki 14/+9, Groffier 7/+0
Vieras:Lindqvist 23/+13, Michelau 15/+2, Zhbankov 13/+8

Ässät: 6-8
Syöttövirheet: 13-15
Torjunnat: 12-11
Hyökkäys%: 41-47

Joukkueiden MVP:t
Antti Karttunen TUTO Volley
Keisuke Matsuo Savo Volley

PROlibero
Keisuke Matsuo, Savo Volley

Yleisöä: 403

Ottelutilasto

Kuvat: Roosa Vilkanen

  Takaisin