Savo Volley sai revanssin – Kokkolassa täydet viisi erää

25.01.2023

Tiikerit kukisti syksyllä Savo Volleyn vieraissa 3-2. Keskiviikkona pelattiin Kokkolassa ja Savo otti revanssin samoin lukemin, 3-2.

Tiikerit vei avauserän 26-24, Savo Volley toisen 25-18, Tiikerit kolmannen 25-23, Savo neljännen samoin lukemin ja lopulta viidennen 15-10.

Erät olivat tasaisia, lukuun ottamatta toista, jossa vierasjoukkue oli selvästi parempi.

Avauserässä Tiikerit oli pitkään niskanpäällä, mutta Savo nousi ohi, aina eräpalloon asti. Tiikereiden Antti Leppälä tasoitti, 24-24. Sen jälkeen vierasjoukkue teki kaksi virhettä ja erä Tiikereille.

Tiikerit sai erässä peräti yhdeksän pistettä Savon virheillä.

Toinen erä mentiin vieraiden tahtiin. Andrus Raadikin ässällä Savo siirtyi 14-11 johtoon ja lähti karkumatkalle. Erän lopussa Savo otti kaksi torjuntapinnaa putkeen.

Vierasjoukkueelta hyvä erä.

Tasaista, erittäin tasaista oli kolmannessa erässä. Missään vaiheessa kumpikaan joukkue ei johtanut enemmän kuin kahdella pinnalla. Tasaisesti edettiin ja aikalisätkin pakkaantuivat aivan erän loppuun.

Erä päättyi Aleksei Zhbankovin syöttövirheeseen.

Tasaista oli myös neloserässä. Veikka Lindqvistin johdolla Savo sai pientä etumatkaa, 19-15. Tiikerit nousi vielä lähelle, lähinnä Jere Mäkisen iskuilla, 20-22.

Sitä seurasi vieraiden virhe ja Tiikerit oli pisteen päässä. Timo Tolvasen aikalisän jälkeen iski Michael Michelau vieraille 23-21. Lahti kavensi, Lindqvist teki 24-22, Lahti kavensi vielä kerran, mutta erä päättyi Daniel Thiessenin syöttövirheeseen.

Viitoserässä Savo meni ensin johtoon, 4-1. Tiikerit nousi rinnalle, 8-8. Ratkaisu nähtiin, kun Lindqvist teki 10-9, Raadik 11-9 ja Tiikereiden aikalisän jälkeen Jakub Kovac torjui 12-9. Sitä seurasi Tiikereiden kaksi virhettä ja Savo johti 14-9.

Tiikerit sai vielä yhden kavennuspisteen, ennen kuin Kovac iski ratkaisun.

Tiikereistä palkittiin Teemu Lahti, vieraista Andrus Raadik.

Hakkuri Daniel Thiessen teki paluun Tiikereiden riveihin.

Tiikerit pelaa kotiyleisön edessä jälleen lauantaina, kun vieraaksi saapuu Perungan Pojat.

Andrus Raadik, Savo Volley:

-Ottelun tasosta en osaa sanoa, mutta tiukkaa oli. Tilastot meillä paremmat, mutta Tiikerit on aina vaikea vastustaja. Ärsyttävä vastustaja. Meteliä oli ja tunnelmaa, niin katsomossa kuin myös kentällä. Hienoa kun saatiin revanssi.

Teemu Lahti, Tiikerit:

-Tiukka vääntö, toista erää lukuun ottamatta. Pitkiä palloralleja ja Savo oli tuon verran parempi. Mukava kun nyt on saatu pelata muutama kotipeli.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

-Taisi takahampaista irrota paikat. Sen verran joutui pureskelemaan. Tiikerit on vaikea vastustaja. Tyytyväinen kun saatiin väännettyä voitto. Nytkin oli vaikeaa, mutta päät pidettiin kylmänä. 58 prosentin hyökkäystehot lämmittää. Hyvä oli myös Tiikereiden 48. Edelleen tehdään liikaa virheitä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Kokonaisuutena meiltä ihan asiallinen peli. Näillä hyökkäystehoilla moni muu joukkue olisi kaatunut. Syötöllä ei saatu murrettua Savon peliä. Peli oli viihdyttävä.

Tiikerit - Savo Volley 2-3
26–24, 18–25, 25–23, 23–25, 10–15
Koti:Thiessen 12/+7, Lahti 9/+7, Mäkinen 8/+1
Vieras:Raadik 20/+13, Michelau 15/+6, Lindqvist 11/+4