Seuraa meitä somessa:

Savolaiset ja VaLePa kovia sunnuntaina

19.10.2014

Miesten sunnuntain liigaotteluissa savolaisjoukkueet Sampo ja LEKA Volley juhlivat voittoja, kuten myös VaLePa ja lopulta tiukan viisieräisen väännön jälkeen Hurrikaani-Loimaakin.


Sammolle ensimmäinen täysi pistepotti

Siilinjärvellä Iskua isännöinyt Sampo nappasi liigakauden ensimmäisen täyden kolmen pisteen potin voittaessaan suoraan kolmessa erässä hämäläiset 3-0 (25-22, 25-19, 25-21).

Timo Leikas (17/+6) ja Eddy Herrera (17/+8) olivat kotijoukkueen tehomiehet Tuomas Tihisen tehtyä Iskusta 12/+3.

Jukka Tuovinen Sampo:
- Tänään olin tyytyväinen joukkueen kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Liberon Ilari Sivosen vaihdolla oli tarkoitus rauhoittaa pelirytmiä tässä onnistuttiin. Kaikki pelasivat kokonaisvaltaisesti hyvin. Palapeliä rakennetaan vähitellen.

Jussi Heino Isku:
- Ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkueemme ei päässyt koko pelissä pelirytmiin kiinni. Vastaanotto ja hakkuripeli toimivat meillä hyvin. Tänään näin

Ottelutilasto

LEKA Volley käänsi pelin Rovaniemellä itselleen

Liigakärki LEKA Volley käänsi illan edetessä pelin koko ajan enemmän itselleen Rovaniemellä. Hävityn avauserän jälkeen kuopiolaiset petrasivat menoaan ja kuittasivat vieraspisteet Team Lakkapäältä 1-3 (25-21, 20-25, 16-25, 13-25).

LEKA teki koko ottelussa vain neljä suoraa hyökkäysvirhettä Lakkapään 18 vastaabn. Syöttövirheetkin menivät kirkaasti LEKA:n eduksi 12-4.

Mart Tiisaar tykitti 19/+14, Pekka Seppänen 12/+10 ja Simo Puttonen 11/+9. Kotijoukkueesta Joseph Smalzer kasasi 23/+11 ja Tuomas Hautala 13/+7.

Petteri Penttinen, LEKA:
- Hyvä peli meiltä ja jaksoimme pelata omaa peliämme uskoen sen tuovan voiton.

Tuomas Hautala, Lakkapää:
- Hyvä alku peliin, mutta jotenkin omasta pelistä katosi paras terä. Alettiin katselemaan toisiamme ja vähän jokainen osa-alue hajosi.

Lauri Hakala, LEKAn valmentaja:
- Lakkapään syöttö tehokas toimiessaan, mutta tavoite oli luottaa omaan peliin pallon noustessa. Virheetöntä peliä. Omaan peliimme luotan, mutta osa liigan vastustajista yhä tuntemattomia. Tasainen sarja.

Normunds Veinbergs, Lakkapää valmentaja:
- Hyvä vastaanottopeli pitkästä aikaa, mutta hyökkäystehot jäivät yhä alhaisiksi. Lekan kärsivällinen ja virheetön peli isossa asemassa. Kiire vaivaa yhä pelaamista, lisää puolustuksia ja torjuntoja jäin kaipaamaan.

Ottelutilasto

Video lehdistötilaisuudesta

VaLePan varmuus liikaa Korsolle

VaLePan varmuus oli liikaa Sastamalassa vierailleelle Korson Vedolle. Pässien voittonumerot olivat 3-0 (25-22, 25-17, 25-22).

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:
- Kontrolloitiin peliä pari erää mutta kolmannessa keskittyminen hieman karkasi. Johdettiin kolmatta selkeästi mutta sitten tuli helppoja virheitä, onneksi saatiin rivit kasaan.

Petri Sainio, Korson Vedon päävalmentaja:
- VaLePa kaatoi meidät peruspelillään ja sitten vielä autettiin heitä. VaLePa on tosi hyvä joukkue ja vaihtopenkiltä löytyy laajuutta vaikka tänään heidän suurin tykkinsä (Kunnari) olikin vaihdossa. Oli tässä saumat esim. kolmas erä vielä ottaa mutta tänään ei riittänyt.

VaLePan paras Eduard Venski (10/+5) ja Korson paras libero Ville-Erik Tarkiainen. Sakari Mäkinen pelasi toisena kotijoukkueen yleispelaajana tehoin 10/+5 Elviss Krastinsin (14/+10) hoidettua toista pestiä vastaavassa roolissa. Korsolta Miro Määttänen teki 14/+4 ja Karl Külaots 13/+6.

Ottelutilasto

Riento nappasi kotipisteen Hurrikaanilta

Joensuussa Riento nappasi yhden sarjapisteen ennakkosuosikki Hurrikaani-Loimaalta. Vieraiden voittonumerot olivat 2-3 (26-24, 17-25, 26-24, 20-25, 12-15).

Hurrikaanista Matti Oivanen tykitti peräti seitsemän ässäsyöttöä tehden kaikkiaan 16/+6. Vladimir Cedic teki komeat 31/+22 ja isännistä Joni Savimäki 22/+7.

Peliä sävyttivät nuoren kotijoukkueen ailahdelleiden otteiden lisäksi lukuisat syöttövirheet joita Riennolle kirjattiin hieman vastustajaa enemmän. 

Riennolla oli omat saumansa viedä myös ottelun voitto. Viidennen erän ratkaisuhetkillä pelattiin yleisöönmeneviä palloralleja Hurrikaanin noustessa 8-10 tappioasemasta 13-10 johtoon Cedicin syöttövuorolla.

- Kaksijakoinen peli. Onneksi saatiin sytykkeitä loppuun ja aggressiivisuutta peliin, summasi Hurrikaaniluotsi Ville Kakko peliä ja viidennen erän tuomaritulkintoja.

- Rohkeutta oli enemmän kuin järkeä lopun ratkaisupalloissa. Parempaan päin ollaan kuitenkin koko ajan menossa, tiivisti ottelun Riennon Jani Säisä.

Matti Oivanen, Hurrikaani:
- Syöttö kulki, pitää olla tyytyväinen pisteisiin.

Ville Louhela, Riento:
-  Vammat alkavat olla voitettuna. Oma ja joukkueen esitys paranevat koko ajan. Peli kulkee ajoittain hyvällä tasolla. Tästä on hyvä jatkaa keskiviikon kotipeliin Sampoa vastaan.

Ottelutilasto

Kuvat:
VaLePa - KoVe, Mäsi
Sampo - Isku, Eemeli Kiukkonen

  Takaisin