Seuraa meitä somessa:

Selvät sävelet miesten lauantai-illassa - Imatralla hieno liigatapahtuma

23.11.2019

Liigan kärkijoukkueisiin kuuluvat VaLePa ja Hurrikaani ottivat selvät voitot lauantaina. Näistä peleistä historian kirjoihihn kirjoitetaan selkeästi isommin kirjaimin Imatralla pelattu VaLePa - Ducks.

Loistava tapahtuma Imatralla

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-14, 25-16, 25-22)

Ruokolahden Raju ja IPV järjestävät päivän pelin Imatran Urheilutalolla. On ollut ilo seurata sitä intoa ja innostusta, miten seurojen talkoolaiset ovat peliä valmistelleet. Imatran Urheilutalolle on rakennettu hieno areena ja muutenkin olosuhteet ovat erinomaiset. Kaikessa tekemisestä on näkynyt suuri arvostus, että VaLePa pelaa kotipelinsä täällä Imatralla. Hyvin oli onnistunut illan markkinointi näkyi hienosti yleisömäärässä, paikalla 825 katsojaa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Ducks: Milstein, Vallin, Lehtonen, Kyrölä, Kankaanpää, Strugar, Hyvärinen L

Ensimmäisessä erässä Ducks aloitti vahvasti ja otti 3-0 johdon. Sen jälkeen pukkipaidat menivät menojaan ennen kaikkea kovilla ja varmoilla aloitussyötöillä. Erän vastaanottoprosentit 60-23 pukkipaidoille. Niko Suihkonen syötti peräti 9 kertaa peräkkäin. Syötöt olivat todella kovia, peräti 3 ässää. Tässä kohtaa valmentaja Janne Kangaskokko ja tilastohirmu Mikko Korpela olivat taktikoineet aloitusjärjestyksen niin, että syötöt osuivat otolliseen kohtaan.

Toinen erä tasoittui aloitussyöttöpelissä, mutta VaLePa jylläsi tässä erässä vahvalla virheettömällä hyökkäyspelillä. Vain yksi suora hyökkäysvirhe ja hyökkäysprosentit 76-27. Erässä ilahdutti valepalaisittain Mikko Karjarinnan tehokas hyökkäyspeli. Passarit Esko ja Lehtimäki löysivät hänet hyvin.

Kolmanteen erään Kangaskokko vaihtoi 1000. pisteen tehneen Erik Sundbergin tilalle Ilari Toimelan. Ducksin Rajala puolestaan otti hakkuriksi Aleksander Rastamon.



Pukkipaitojen keskittyminen hivenen herpaantui ja samalla Ducks tiivisti pelaamista. Erityisen hyvin onnistui vaihdosta tullut Marko Määttänen. Lopulta tuplavaihdosta tullut Aaro Nikula päätti Ducksin kirin ja erä VaLePalle.

VaLePan pelissä oli paljon hienoja asioita. Niko Suihkosen vahvat aloitussyötöt, keskimiesten Pettersson/Karjarinta onnistunut hyökkäys- ja torjuntapeli, Sunbergin 1000. piste, Mutkan varma pelaaminen, Eskon taidonnäytteet ja tuplavaihdosta tulleiden Lehtimäen ja Nikulan tehokas pelaaminen. Oivanen jatkoi varmaa, vähävirheistä hyökkäyspeliä.

Ducks ei pystynyt tällä kertaa vastaamaan VaLePan vahvaan syöttö- ja hyökkäyspeliin. Ducksin paras onnistuja oli Määttänen. Ducks puolusti joukkueena ajoittain hienosti, mutta se ei riittänyt tänään huippuvireiselle pukkijoukolle.

Parhaat pistemiehet
VaLePa Suihkonen 14/+8, Oivanen 12/+10, Pettersson 11/+8
Ducks Määttänen 13/+12, Strugar 7/+3, Vallin 6/+2

LähiTapiola pisteet
3 Niko Suihkonen VaLePa
2 Mikko Esko VaLePa
1 David Pettersson VaLePa

PROLibero:
Aleksi Mutka, VaLePa

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen valitsivat parhaat pelaajat, VaLePa Erik Sundberg ja Ducks Marko Määttänen

Ottelutilasto

Hurrikaani paketoi Lakkapään tunnissa

Sarjajohtaja Hurrikaani kylvetti sarjajumbo Team Lakkapään Loimaan lauantai- illassa tylysti 3-0 (25-14-25-8,25-19). Ottelu kesti vain tunnin, mikä osaltaan kertoo Hurrikaanin ylivoimasta. Kotijoukkueen tehosaldo oli +37 ja Lakkapään vastaava lukema oli -11.

Isännät aloittivat tehokkaasti ja kahden ensimmäisen erän aikana se ei antanut vieraille minkäänlaisia mahdollisuuksia. Ylivoimasta kertoo paljon, että kahden ensimmäisen erän aikana Lakkapää sai kokoon ainoastaan 22 pistettä!

– Ei jäänyt mitään kerrottavaa tästä illasta, Olli Saarenmaa tuhisi.

Saarenmaa oli joukkueensa harvoja onnistujia 12 pisteellä. Kun ykköshakkuri Regan Fathers oli poissaolojen takia siirretty yleispelaajaksi, sai Saarenmaa pelata hakkurina läpi ottelun.

Tuomen joukkueesta poissa kokoonpanosta olivat Joel Juurinen, Miikka Lemola ja Gavin Taylor.

Jussi Heino vaihtoi kahden erän jälkeen kentälle Tino Vuoren ja Lauri Vanhasen. Sekään ei muuttanut ottelun kulkua millään tavalla. Nuorisokaartin jatkoi tehokasta pelaamista, eikä rovaniemeläiset päässeet kuin parin pisteen päähän ajoittain. Koko ottelun passarina operoinut Santeri Välimaa palkittiin Hurrikaanin parhaana pelaajana, eikä syyttä. 18- vuotias viihtyi kentällä kuin kokeneempikin passari.

Jussi Heino:

- Ennen peliä jännitti, mutta ensimmäisen pisteen jälkeen helpotti. Aika helppo ilta seurata joukkueen pelaamista. Joissain tilanteissa olisin toivonut toisenlaista ratkaisupelaamista, mutta muuten ok. Kaikki, jotka pääsivät kentälle, onnnistuivat hyvin.

Henri Tuomi:

- Meidän olisi pitänyt pystyä parempaan. Muutamalla kaverilla fiilis laski kun normaalisti vähemmmän peliaikaa saaneet pelaajat tulivat kentälle. En hyväksy, että kaverille käännetään tuolla tavalla selkä. Tämä peli pitää unohtaa väittömästi. Haluan, että huomiselle jokaisella pelaajalla on parempi asenne.

Juuso Riponiemen kuvat

LähiTapiolan pisteet
3 Välimaa, Hurrikaani
2 Suomalainen, Hurrikaani
1 Porkka, Hurrikaani

PROlibero
Vuorinen, Hurrikaani

Ottelutilasto

Kuvat:
Aaro Nuoramo / Imatra
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin