Seuraa meitä somessa:

Sinkkonen Akaa-Volleyn vahvistukseksi

10.10.2018

Lentopallomaajoukkueen keskipelaaja Sauli Sinkkonen on tehnyt ottelukohtaisen sopimuksen Akaa-Volleyn Mestaruusliigajoukkueen kanssa.


- Sopimus on niin kutsuttu ottelukohtainen. Sinkkosella on täten mahdollisuus siirtyä ulkomaille kesken kauden, mikäli tarpeeksi houkutteleva tarjous löytyy, selvittää Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Yli kaksimetrisen sekä Belgiassa (2016-17) että Ranskassa (2017-18) ammatikseen pelanneen Sinkkosen manageri Nisse Huttunen tekee töitä luotettavan ja mahdollisimman korkealla tasolla pelaavan joukkueen löytämiseksi.

- Ensi sijassa kartoitamme eurooppalaisia seuroja. Kausi on kuitenkin jo käynnissä ja joukkueet ovat täynnä. Pelipaikka saattaa avautua esimerkiksi jonkun avainpelaajan loukkaantumisen seurauksena, kertoo takavuosina myös A-Volleyn paidassa esiintynyt Sinkkonen.

Äetsäläisen FC57:n kasvatti ja yhdeksän vuotta Rantaperkiön Iskua edustanut 29-vuotias lentopalloilija oli mukana A-Volleyn voittaessa Suomen Mestaruudet sekä A-junioreissa että alle 21-vuotiaissa.

Akaalaiselle lentopalloyleisölle ehkä tutumpi pelaaja on Saulin vanhempi veli Saku Sinkkonen, joka edusti Akaa-Volleyta useiden
vuosien ajan.

Kuortaneen kautta menestykseen

Palloiluhallit tulivat Sinkkoselle tutuiksi jo lapsena. Hänen molemmat vanhempansa Paula ja Jarmo ovat pelanneet lentopalloa kansallisella tasolla.

Kun pituutta ja pallonkäsittelytaitoa tarttui nuoreen mieheen riittävästi, tie vei Kuortaneen urheilulukioon ja nuorten maajoukkuevalmennukseen. Tuolta ajalta Sinkkosella on palkintokaapissaan Pohjoismaiden mestaruusmitali.

- Rantaperkiön ajalta minulla on kaksi SM-pronssia ja Suomen Cupista sekä kultainen että hopeinen mitali. Vuonna 2008 Suomen Lentopalloliitto palkitsi minut kauden miesjuniorina, luettelee Sinkkonen uransa tähtihetkiä kotimaassa.

Miehen saavutukset kansainvälisillä kentillä ovat nekin huomattavat, vaikka pelaajauraa on edessä vielä vuosia. Vuodesta 2015 lähtien maajoukkueen vakiokalustoon kuuluneella Sinkkosella on EM-kisojen 11. sija ja juuri päättyneiden MM-kisojen 13. sija.
Seuratasolla mainittavimmat merkinnät löytyvät viimekaudelta Ranskasta Chaumont Volley-Ball 52 –joukkueesta. CVB52 sijoittui toiseksi sekä maan liigassa että cupissa ja sen lisäksi ylsi 12 parhaan joukkoon Euroopan Mestarienliigassa.

Akaaseen avopuolisonsa kanssa muuttava Sinkkonen nähdään Akaa-Volleyn kokoonpanossa ilmeisesti jo tulevana viikonloppuna Oulussa ja Kokkolassa. Akaalaisyleisön eteen mies ilmestyy sunnuntaina 21.10. Kello 17 alkavassa pelissä vastustajana on perinteikäs Raision Loimu.

FC-57:n kasvatti on pelannut Mestaruusliigassa Iskussa 2007-2016 yhteensä 281 ottelua ja tehnyt 1815 pistettä.

  Takaisin