Seuraa meitä somessa:

Sivula hakkasi VaLePan finaaleihin

25.03.2019

Hakkuri Urpo Sivula (26/+21) oli hurjalla pelipäällä ja se turvasi VaLePa Sastamala Tampereelle neljännen perättisen miesten Mestaruusliigan finaalipaikan ja seitsemännen yhdeksään viime kevääseen. VaLePa eteni finaaliin otteluvoitoin 4-1 Savo Volleyn jatkaessa pronssiotteluissa. Finaalit alkavat sunnuntaina 7.4.

Ennen ottelua oli paljon jännitystä pelissä. VaLePa oli vienyt kaksi ensimmäistä peliä näytöstyyliin ja kolmannenkin puhtaasti. Sitten ensimmäisen voittoerän jälkeen, Savo tyrmäsi VaLePan Siilinjärvellä näytöstyyliin. VaLePa lähti peliin normaalikuusikolla, mutta Savo Volleylla Siilinjärvellä loistanut Antti Siltala ei tullut yllättäen aloituskuusikkoon vaan Andrus Raadik.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Alan L
Savo Volley: Penttinen, Kaatrasalo, Lehtonen, Raadik, Heiskanen, Kawaguchi L

Tiukan taiston jälkeen VaLePa Sastamala Tampere selviytyi voittajaksi 3-0 (25-22, 26-24, 25-22) ja sen myötä otteluvoitoin 4-1 finaaliin. Tänään voitto ei tullut helpolla vaan Savo Volley taisteli esimerkillisesti. Savo puolusti ja haki VaLePan voimahyökkäyksiä hienosti peliin, se söi ajoittain pukkipaitojen uskoa. Toisaalta Savon kenttään jäi peippipalloja keskelle kenttää yllättävän paljon.

VaLePan voiton suurin sankari oli ehdottomasti Urpo Upi Sivula. Upi selvitti monia vaativia hyökkäystilanteita, eivätkä hyökkäyspaikat aina olleet ihanteellisia. Välillä Upi joutui hyökkäämään vaikeista paikoista ja asennoista, silti 40 passista 24 pistettä (60%) eikä yhtään suoraa hyökkäysvirhettä. Lisäksi Sivula haki useita varmistuspalloja esimerkillisesti, maailmaluokan hakkuripeli. Erik Sundberg joutui Savon syöttöjen kohteeksi, Savon vahingoksi. Erik vastaanotti yli puolet syötöistä 31/56 ja teki sen 71%:n tarkkuudella! Myös Niko Suihkonen ja Alan Domingos hoitivat osuutensa vastaanotosta kunnialla, joten Mikko Eskolla oli hyvä paikka pyörittää peliä. Markus Kaurton hyökkäys on jatkuvasti pelote. Tommi Siirilä otti tällä kertaa 2 torjuntaa, mutta torjuntojen lisäksi hänen hyvä torjuntansa pakottaa vastustajan hyökkääjät virheisiin.

Savo Volley taisteli miehekkäästi, mutta joutui erien lopussa taipumaan. Savon peli kaatui lopulta virheisiin. Toisen erän loppu oli tästä hyvä esimerkki. Vieraat johtivat erää parin pisteen turvin koko erän, vielä 21-19. Sivula kavensi 21-20. Tämän jälkeen VaLePa teki itse vain yhden pisteen, Sivulan torjunnalla. Savo Volley teki erän loppuun 5 suoraa hyökkäysvirhettä ja yhden syöttövirheen.

Taichi Kawaguchi oli aiemmin hieman vaikeuksissa vastaanotossa, mutta hoiti tänään hommansa 80%:n tarkkuudella ja haki monia puolustuspalloja. Andrus Raadik oli tehokkain laituri ja Aleksi Kaatrasalon keskihyökkäys oli jatkuva uhka.

YIT palkitsi parhaat pelaajat Urpo Sivulan ja Andrus Raadikin.

Eetu Häyrinen, Savo Volley:

- Laitettiin kaikki peliin, mutta ei vain riittänyt. Upi oli tänään kova ja häntä emme saaneet kiinni, muuten olisimme voineet pärjätäkin.

Urpo Sivula, VaLePa:

- Pikkuhiljaa alkaa pallo tarttua käteen niin kuin pitääkin. Fyysisesti tuntuu hyvältä. Kahdessa viimeisessä pelissä Savo pisti hyvin kampoihin. Tiikerit tekivät meille hirveän palveluksen ja halusivat oikeasti voittaa ja oltiin tosi valmiina kolme ensimmäistä matsia. Kovimmat olivat kentällä. Nyt klapihommiin.

Jukka Tuovinen, Savo Volley:

Onnittelut VaLePalle finaalipaikasta. Tänään laitoimme kaikki kehiin, mutta emme pystyneet käyttämään paikkoja. Upin hyökkäyksiä emme pystyneet kesyttämään. Pari päivää vedetään henkeä ja tottakai haluamme mitalin. Ottelusarjasta jäi mieleen toinen peli Siilinjärveltä, jossa VaLePa pelasi niin kovalla tasolla, että en ole tämän uran aikana nähnyt.

Radovan Gacic, VaLePa:

- Olen erittäin tyytyväinen, ottelu oli hieman haastava. Nyt meillä on aikaa hieman palautua ja valmistautua finaaleihin.

VaLePa Sastamala Tampere - Savo Volley 3-0
25-22, 26-24, 25-22
VaLePa: Sivula 26/+21, Suihkonen 9/+3, Kaurto 4/+1
Savo: Häyrinen 15/+5, Raadik 13/+7, Kaatrasalo 12/+10

Ottelutilasto

Tulevat välieräottelut
Ti 26.3. 18:30 Etta - Hurrikaani, Oulun urheilutalo
Tarvittaessa:
To 28.3. 18:30 Hurrikaani - Etta, Loimaan liikuntahalli

Kuvat: Hannu Moilanen / VaLePa

  Takaisin