Seuraa meitä somessa:

Sivula hakkuriksi ja Pennanen liberoksi - Mäkinen ja Esko jatkavat VaLePassa

02.06.2022

VaLePan liigajoukkueen runko kaudelle 2022-2023 on jo varsin hyvässä mallissa. Maajoukkueessakin erinomaisesti esiintynyt Sakari Mäkinen jatkaa VaLePassa yleispelaajana. Mikko Eskon sopimuksesta alkaa toinen kausi, kuten myös päävalmentaja Janne Kangaskokolla. Sastamalaan muuttanut Urpo Sivula palaa kahden välivuoden jälkeen VaLePaan. Eetu Pennanen liberon tontilla on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Mestarivalmentaja Janne Kangaskokko jatkaa edelleen päävalmentajana.

VaLePalla on sopimus myös Joel Laakson ja Mikko Karjarinnan ja Raivis Oiguksen kanssa. Päävalmentaja Janne Kangaskokko haluaa toimia myös nuorten pelaajien kehittäjänä. Ensi kauden joukkueeseen liittyvät yleispelaajat Ben-Simon Bonin ja Jiri Leinonen. Severi Savonsalmella ja Jiri Hännisellä on sopimus ensi kaudelle, mutta heillä on sopimuksessa pykälä, mikä mahdollistaa vielä siirtymisen ulkomaille.

VaLePan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanne Arve-Talvitie on tyytyväinen joukkueen tilanteeseen

- Joukkueen kokoaminen on hyvällä mallilla. Pyrimme tekemään joukkueen, jolla on mahdollista menestyä myös kansainvälisissä peleissä. Osallistumme Mestarien liigaan ja tavoitteena on pääsy lohkovaiheeseen. Kansainvälinen yhteistyö seuratasolla on erittäin tärkeää suomalaisen lentopallon kehittämisessä. Aloitimme yhteistyön VfB Friedrichshafenin kanssa vuosi sitten. Tavoitteena on mm. pelaajavaihto, sieltä voi tulla lahjakkaita pelaajia meille hakemaan peliaikaa ja vastaavasti he seuraavat tarkasti meidän pelaajia pelaajahankinnoissa. Uskon, että kansainvälisyys on VaLePassa tärkeä vetovoimatekijä nuorille pelaajille.

Eetu Pennanen vaihtaa peliroolia

VaLePassa pudotuspeleissä mainiosti ottelut Risto Ruohola totesi kauden jälkeen, että hän menee opiskelemaan Turkuun eikä pelaaminen VaLePassa ja opiskelu Turussa ole mahdollista. VaLePan tehtäväksi jäi etsiä uusi pelaaja takakentän lukoksi.

VaLePan onneksi Eetu Pennanen oli tehnyt päätöksen, että hän vaihtaa yleispelaajan roolista liberoksi. Savonlinnasta kotoisin olevan Pennasen kasvattajaseura on East Volley jr. Liigaura alkoi 17-vuotiaana Saimaa Volleyn joukkueessa. Neljän Saimaa Volley-kauden jälkeen ura jatkui Mutalan Riennon (nyk. Karelian Hurmos) riveissä ja sieltä tie vei Oulun Ettaan. Kaudella 2015-2016 Pennanen voitti LähiTapiolan pistekilpailun ja oli pistepörssin toinen. Kova saavutus 183 cm pitkältä pelaajalta ja osoittaa hänen monipuolisuutensa. Tuon kauden päätteeksi hänet valittiin maajoukkueeseen Maailmanliigaan.

Pitkän yleispelaajauran aikana virisi ajatus peliroolin vaihtamisesta.

- Peliroolin vaihdos on ollut tiedossa jo useamman vuoden, että se tulee tapahtumaan jossain vaiheessa ja nyt on aika uusien haasteiden liberon roolissa. Vastaanotto ja puolustus on ollut aina se minun vahvuus, mutta nyt haluan ja pyrin tuomaan myös selkeää johtajuutta takakentälle.

Seuravalinta oli lopulta helppo tehdä.

- VaLePan valitsin koska täältä oltiin kiinnostuneita hyvissä ajoin ja kaikki sujui helposti ja mutkattomasti. On myös kunnia päästä pelaamaan pukkilogo rinnassa.

Pennanen odottaa innolla tulevaa kautta, uusi seura, uusi pelipaikka ja mahdollisuus pelata kansainvälisiä pelejä.

- Teen osaltani parhaani, että tulevalla kaudella tavoitellaan mestaruutta ja cup-pokaali paluuta takaisin Sastamalaan, myös kansainväliset europelit kiinnostaa todella paljon, koska niitä en ole vielä pelannut.

Myös päävalmentaja Janne Kangaskokko näkee Pennasen uuden roolin joukkueen vahvuutena.

- Mielestäni erittäin onnistunut hankinta uuteen joukkueeseen. Pena tunnetaan taitavana pelaajana ja hyvänä persoonana. Pelipaikan vaihdos tuo Eetulle varmasti uutta intoakin pelaamiseen ja uskon, että häntä kiinnostaa myös mitata tasoaan Euroopan kentillä. Tuo kokemusta ja johtajuutta takakentälle.

Eetu Pennanen
S. 18.9.1993
Pituus 183 cm
Pelipaikka: Libero
366 mestaruusliigapeliä
47 maaottelua
Seurat: Saimaa Volley, Mutalan Riento, Etta, Akaa-Volley, Etta

Urpo Sivula palaa VaLePan hakkuriksi

Kurun Giba, Urpo Upi Sivula aloitti lentopallon pelaamisen Kurun Ryhdin juniorijoukkueessa, mutta siirtyi sieltä Virtain Urheilijoiden riveihin. Ensimmäinen maajoukkuevalinta tuli jo Kuortaneen valmennuskeskuksen aikoihin ennen kuin Sivula oli pelannut yhtään liigapeliä. Ulkomaiden ammattilaiskentillä Sivula ehti pelata 5 kautta. Keväällä 2015 Sivula siirtyi VaLePaan, mutta akillesjänteen katkeaminen ennen sarjakautta pilasi ensimmäisen kauden. Sen jälkeen VaLePa voittikin kolme mestaruutta putkeen Sivulan toimiessa hakkurina. Sivula on parhaimmillaan paineessa tiukoissa tilanteissa. Nyt Sivula on muuttanut asumaan Sastamalaan ja takavuosien ajomatkat harjoituksiin jäävät pois. Into on kova päästä näyttämään taitonsa ja henkisen kanttinsa.

Sivula odottaa paljon tulevalta kaudelta.

- VaLePasta on upeita muistoja ja laadukas seura. Nyt, kun asun Vammalassa, niin tämä on kaikkiaan aika täydellinen paketti. Minulla on kova motivaatio pelata täysillä lentopalloa hyvässä ja laadukkaassa porukassa.

Sivulalla on selkeä näkemys tulevasta kaudesta ja vahva luotto omaan pelaamiseen

- Tulevalta kaudelta odotan tietenkin menestystä niin Suomessa kuin eurokentillä. Tuon VaLePaan rekkalastillisen pisteitä ja vuosien tuoman kokemuksen voittamiseen ja tiukassa paikassa tuloksen ulosmittaukseen!

Kangaskokko ottaa mielellään tutun hakkurin joukkueeseen.

- Upin paluu VaLePaan on mielenkiintoinen mauste tulevan kauden joukkueeseen. Kokemus ja pelitaidot puhuvat puolestaan ja linkki Mikko Eskon kanssa löytyy pukukoppipalaverin jälkeen. Varma ja laadukas ristipaikan pelaaja, jolta odotan myös isoa panosta johtajuudessa ja positiivisen joukkuehengen luomisessa.

Urpo Sivula
S. 15.3. 1988
Pituus: 195 cm
Pelipaikka: Hakkuri
343 mestaruusliigapeliä
234 maaottelua
Sampo, Galatasaray (TUR), Monza (ITA), Cavriago (ITA), Berlin (GER), Tiikerit, Izmir (TUR), Loimu, VaLePa, Akaa-Volley

Kansainvälinen yhteistyö tuottaa tulosta, Ben-Simon Bonin VfB Friedrichshafenista VaLePaan

VaLePa on rakentanut suunnitelmallisesti Urheilu-j a tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitien johdolla kansainvälistä yhteistyötä. Viime kaudella näiden verkostojen kautta VaLePaan tuli Italiasta Trentino Volleyn organisaatiosta Alberto Cavasin. Nyt Saksasta Friedrichshafenin joukkueesta VaLePaan tulee 19-vuotias yleispelaaja Ben-Simon Bonin. VfB Friedrichshafen sijoittui viime kaudella Saksan Bundesliigassa toiseksi ja Bonin oli hopeajoukkueen kokoonpanossa.

Bonin kävi tiistaina VaLePan harjoituksissa ja kertoi, että hän haluaa tulla Suomeen Ja VaLePaan kehittymään asetta kovemmaksi pelaajaksi.

- Haluan kehittää itseäni ammattimaisessa ympäristössä ja olla valmis kilpailemaan huipputasolla ammattilaisjoukkueen kanssa ja auttaa tätä joukkuetta menestymään.

- Odotan saavani tutustua uuteen kulttuuriin ja ammattimaiseen elämäntyyliin ensimmäistä kertaa ulkomailla.

Bonin tietää vahvuutensa ja asiat, joita hän haluaa kehittää

- Olen hyvä joukkuepelaaja. Muita vahvuuksiani ovat positiivinen asenne, peliäly ja vastaanotto. Tulevalla kaudella haluan ottaa enemmän vastuuta erityisesti hyökkäyksessä ja syötössä.

Janne Kangaskokko odottaa innolla, että pääsee kehittämään nuoria pelaajia

- Yleispelaajaosaston kolmas nuori pelaaja. Erittäin potentiaalinen kovan luokan pelaaja. Pidän erityisen hienona Ben-Simonin asennetta itsensä kehittämiseen ja rautaista työmoraalia. Hyvät fyysiset valmiudet omaava pelaaja, jolta odotan erittäin paljon tulevalla kaudella. Upeaa, että eurooppalainen seurayhteistyö tuo tällaisia pelaajia VaLePaan.

Ben-Simon Bonin
S.1.3.2003
Pituus: 201 cm
Pelipaikka: Yleispelaaja
VfB Friedrichshafen

Nuorten maajoukkuemies Jiri Leinonen yleispelaajaksi

Jiri Leinonen aloitti lentopallon merkittävän kasvattajaseuran Rikala Volleyn riveissä 6-vuotiaana. Juniorivuodet kuluivat Salossa ja seurojen yhdistymisen myötä seuraksi tuli Salon Viesti. Sen jälkeen Leinonen siirtyi Kuortaneen valmennuskeskukseen. Leinonen kuuluu U20 maajoukkueeseen ja pelaa kesä- heinäkuun vaihteessa EM-karsintojen 3.kierroksella Mariborissa, Sloveniassa.

Kangaskokko on seurannut tarkasti nuoren pelaajan kehitystä.

- Uutta nuorta verta joukkueeseen. Kuortaneelta saapuva Jiri on teknisesti hyvällä tasolla nuoreksi pelaajaksi ja halu kehittyä on valtava. Hyvä asenteella ja pilkesilmäkulmassa pelaavalla Jirillä on varmasti annettavaa kentällä asti tulevalla kaudella. Odotan innolla, että päästään nuorten yleispelaajien kanssa tekemään töitä.

Jiri Leinoselle seuravalinta ei ollut vaikea, kun siihen avautui mahdollisuus

- VaLePan valitsin, koska siellä on kokeneita ja hyviä pelaajia niin pystyy niiltä oppimaa jotain uutta. Ja muutenki hyvä ja toimiva seura et ne hoitaa asiat kunnolla.

- Ootan ens kaudelta kehitystä ja et pääsee kovatasoisiin harjoituksiin. Tuon VaLePaan nuorta energiaa. Tavoitteena lentopallossa on, että pääsen ulkomaille ja kehittyä mahdollisimman hyväksi. Tulevalla kaudella haluan kehittää hyökkäystäni monipuolisemmaksi.

Jiri Leinonen
S. 4.4.2004
Pituus: 194 cm
Pelipaikka: Yleispelaaja

  Takaisin