Sivula käänsi voiton VaLePalle Kokkolassa

25.02.2019

Kokkolassa pelattiin kaksivaiheinen lentopallo-ottelu. Alun kaksi ensimmäistä erää oli Kokkolan Tiikereiden ja loput kolme erää VaLePan vahvaa esitystä, etenkin Urpo Sivula nosti profiiliaan ja oli pitelemätön. Tulos 2-3 (25-22, 25-23, 17-25, 22-25, 12-15).

Sivula teki ottelussa huimat 34 pistettä.

VaLePalla oli useita pelaajia sivussa. Niko Suihkosella, Olli Kunnarilla ja Mikko Eskolla on alaraajavamma. Kentällä oli Ilari Toimela Kunnarin/Suihkosen tilalla ja Arttu Lehtimäki Eskon tilalla.

Tiikereillä on koko joukkue kunnossa ja avauksessa oli pääosin samat miehet kuin Ettaakin vastaan. Vain Jiri Hänninen otettiin uutena avaukseen, kun hänen nilkkavammansa ei ollutkaan vakava.

Ensimmäisessä erässä Tiikerit saivat heti alkuun pienen otteen. VaLePa teki erän aikana useita syöttövirheitä, joka auttoi Tiikereitä. Tiikereillä parhaita pistemiehiä olivat Niklas Seppänen ja Antti Leppälä (4 pistettä kummallekin). Urpo ”Upi” Sivulla teki VaLePalle 9 pistettä ja Tommi Siirilä 4 pistettä.

Toinen erä alkoi hirveinä syöttövirheputkina molemmilta joukkueilta. Kokonaisuudessaan molemmat tekivät erän aikana viisi syöttövirhettä. Näistä molemmille kolme heti erän alussa, melkein yhteen putkeen. VaLePalla oli pieni johto erän alussa, mutta kun päästiin kymmenen pisteen paremmalle puolen, Tiikerit siirtyi johtoon ja kasvatti eron parhaimmillaan jopa viiteen pisteeseen (21-16). VaLePa kuroi eroa kiinni mm. Erik Sundbergin ässällä. Kohtalokas loppu erälle tuli, kun Urpo Sivulan syöttö meni verkkoon.

Pitkän erätauon jälkeen alkoi Upi-show. Hyökkäyspisteitä hän teki 9 kappaletta ja tuntui olevan pitelemätön. Sivulan syöttövuoron aikana piste-ero kasvoi viiteen, tilanteeksi 12-17. Lehtimäen syöttövuoron aikana Erik Sundberg iski vastapallosta ja torjui heti perään Jiri Hännisen. Piste-ero kasavoi kahdeksaan (15-23). Erä selkeästi VaLePalle.

Neljännessä erässä jatkui Upi-show ja Tiikeripuolella paras vastaan hangoittelija oli Antti Leppälä, joka ohitti Tommi Siirilän torjunnan usean kerran. Erä kuitenkin pysyi VaLePan hallinnassa likimain koko erän ajan. Erä päättyi Edvarts Buividsin verkkosyöttöön.

VaLePa otti heti viidennen erän alkuun otteen ja meni 0-3 johtoon. Aikaa myöten Tiikerit kuroi eroa kiinni ja pääsi kahdesti jopa tasoihin (9-9 ja 10-10). VaLePa kuitenkin kiri lopussa Upin kolmen hyökkäyksen ja Sundbergin ässän kera erä- ja otteluvoittoon.