Seuraa meitä somessa:

Sunnuntain yllätykset sulivat suosikkien edessä

21.10.2018

Sunnuntaina suuryllätykset näyttivät hyvinkin mahdollisilta pitkillä erätauoilla Nurmon Jymyn ja WoVon johtaessa kotonaan 2-0 LP Kangasalaa ja Pölkky Kuusamoa vastaan. Vierassuosikit kuitenkin kuittasivat loput erät sekä voiton matkaansa.

WoVo Rovaniemi vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä, mutta jäi sen jälkeen Pölkky Kuusamo puristukseen ja vieraat veivät voiton mukanaan erin 2-3 (25-21, 25-23, 12-25, 18-25, 10-15).

Outi Polso, WoVo:

-Kaksi ensimmäistä erää oli kivoja, luvutkin sen kertovat. Pitkän erätauon jälkeen meillä alkoi sellainen yleinen tason lasku. En tiedä, eikö meillä sitten riitä vielä keskittyminen pi-tämään yllä sitä tasoa ja taisteluntahtoa läpi pelin.

-Vastustajan hakkuri nakutti taas ihan mukavasti pisteitä. Emme saaneet häntä kiinni. Tun-tui, että meillä alkoi vähän joka osa-alueella lipsua, mitä edemmäs ottelua mentiin. Vaikka saimme pistetilin nyt auki, niin kolme hävittyä erää ei tyydytä. Sieltä olisi pitänyt tulla kaksi pistettä lisää.

-Tuntui tosi kivalta kuitenkin päästä kotiin pelaamaan pitkästä aikaa ja näytti, että se oli ko-ko joukkueelle helpompaa. Olimme jollain tavalla rentoutuneempia ja halusimme joukku-eena päästä näkemään, millaista se peli täällä kotikentällä tulee olemaan, koska olemme nyt tosi kauan jauhaneet vieraissa.

Trine Kjelstrup, Pölkky:

-Jos katsotaan ottelun toista puoliskoa, se oli kuin eri peli, mitä kaksi ensimmäistä erää. Pit-kän erätauon jälkeen pelasimme joukkueena, hyvällä hengellä, intohimolla ja energialla. Aloitimme ottelun hieman vapisten ja teimme virheitä, mutta onneksi saimme sen lopulta käännettyä.

-Verrattuna keskiviikkoon WoVo syötti tänään hyvin. Emme myöskään onnistuneet kunnolla pelaamaan paineen alla ottelun alussa. He tekivät hyvää työtä voittamissaan erissä, em-mekä olleet joukkueena ollenkaan valmiita alkuun.

Juha Keihäskoski, WoVo:

-Kotiavaus takana, oli hienoa päästä pelaamaan tänne opistollekin vaihteeksi. Pari ensim-mäistä erää tuli, mutta kyllä minä siinä vaiheessa jo näin, että siellä muutamalla pelaajalla ehkä tämä kotiavaus jännitti ja oli vähän ylimääräisiä ajatuksia päässä. Kahden erän jäl-keen henkinen läsnäolo ei ollut täydellisellä tasolla ja kun väsymystä tuli, niin kentällä alkoi näkymään sellaisia suorituksia, mitä meiltä ei olla aikaisemmin nähty, eikä saisi näkyä.

-Pölkky nosti tauolta omaa tasoaan ja olimme siihen valmistautuneetkin, mutta me emme vain pystyneet siihen tänään vastaamaan. He vaihtoivat torjuntataktiikkaa ja meillä meni peli tukkoon ajoittain, mutta silti siellä oli ne paikat ottaa pallot ja kääntää ne itselle. Huolel-lisuutta olisin kaivannut enemmän, virhemäärät alkoivat jopa kolminkertaistua loppua koh-den.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

-WoVo tuli ensimmäiseen kotipeliinsä, niin kuin kuuluukin tulla: itseluottamusta uhkuen. Meillä ei ollut avauserässä mitään saumaa. Rovaniemeläisyleisölle sen verran noottia, että miksei sitä ollut saapunut enempää paikalle katsomaan, herätys!

-Toisen erän tappio harmittaa. Siinä me syötimme jo hyvin ja saimme WoVon hyökkäyste-hoja alemmas. Pitkällä tauolla muutimme hieman pelaajien paikkoja kentällä, keskareita ja yleispelaajia sekoteltiin siellä ristiin ja joukkue tuli tosi hienosti latautuneena kopista. Vie-raskentällä, kun nouset 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon, niin ei voi olla, kun pirun tyytyväi-nen.


Yleisöä: 213

Parhaat pelaajat:
WoVo: Makena Schoene
Pölkky: Trine Kjelstrup

WoVo - Pölkky Kuusamo 2-3
25-21, 25-23, 12-25, 18-25, 10-15
WoVo: Schoene 19/+12, Jordan 14/+4, Helenius 9/-1
Pölkky: Kjelstrup 28/+17, Lambert 17/+8, Swanegan 14/+11

LähiTapiolan pisteet:
3 Kjelstrup Pölkky
2 Schoene WoVo
1 Helenius WoVo

Ottelutilasto

Alkukauden komeetta sai tehdä Nurmossa täyden iltapuhteen

Naisten lentopalloliigan alkukauden komeetta LPKangasala sai iskeä Nurmon Jymyä vastaan tosissaan ennen kuin voitto viidennessä erässä (25-19, 25-15,22-25,19-25,8-15) matkasi vieraiden mukana Kangasalle.

Kaksi ensimmmäistä erää oli Jymyn kauden parasta peliä. Joukkue meni menojaan, ja vieraat sortuivat helppoihin virheisiin. Myös kolmas erä alkoi kotijoukkueelta mainosti, ja se johti jo lukemin 18-12, mutta sitten tapahtui jotain, ja vieraat tulivat. Neljännessä erässä vieraat menivät koko ajan muutaman pisteen edellä, ja viides oli sitten jo Kangasalan kulkua.

Ottelussa nähtiin peräti 18 ässää, joista Jymyn Karoliina Friberg syötti viisi ja vieraiden Kayla Haneline neljä.

Kayla Haneline, LP Kangasala:

- Ottelu ei ollut meille todellakaan helppo. En tiedä, mitä kahdessa ensimmäisessä erässä tapahtui, meillä oli kommunikaatio-ongelmia, eikä peli kulkenut. Kolmannessa erässä meistä tuli joukkue, ja autoimme toisiamme voittoon. Otteluun tuli lisää aggressiivisuutta. Aina voi toki pelata paremmin, mutta tästä ottelusta kreditit nimenomaan joukkueelle.

Arttu Keränen, LP Kangasalan päävalmentaja:

- Nurmossa ottelut eivät ole koskaan helppoja, enkä tästäkään sellaista odottanut. Kahden ensimmäisen erän aikana oli turhautuminen jo lähellä, emme saaneet aikaiseksi yhtään mitään. Vain Kayla pelasi tasollaan, mutta lentopallossa se ei riitä, että yksi onnistuu. Pitkällä tauolla korostin pelaajille ammattietiikkaa, ja muistutin, että emme voi lähteä kentälle puoliteholla. Kolmannessa erässä vähensimme virheitä, ja ottelun loppua kohti myös pallojen tappoteho parani. Erän loput ovat olleet koko kauden meidän, ja niin oli tälläkin kertaa. Me palasimme oikeasti joukkueena, emme väistäneet palloa ja luotimme toisiimme. Joukkue työskenteli yhdessä.

Hilkka Hujanen, Jymy:

- Pelasimme kauden parhaan pelin aina kolmannen erän puoliväliin saakka. Sitten vastustaja, ja etenkin Kayla, heräsi, ja kelkka kääntyi heidän hyväkseen. Ottelu ratkesi puolustuksen jälkeisiin hyökkäyksiin, joissa meidän tulisi olla kovempia. Viime viikonlopun heikko ottelu Kuusamossa vain nollattiin, ja korostimme sitä, että pitää pelata joukkueena. Haettiin lisää itsevarmuutta.

Kari Tuomela, Jymyn päävalmentaja:

- Ehdottomasti ehjin peli meiltä tällä kaudella. Piste saatiin taistelemalla, sillä Kuusamon pelin jälkeinen viikko on ollut repaleinen. Joukkue on huilannut flunssaisena lähes koko viikon. Puolustuspallojen jatkot olivat vaikeita, meiltä ei oikein tappajaa pallolle löytynyt. Joukkueen tekemiseen olen tyytyväinen, se oli jotain sellaista, mikä on meidän tasomme tänään. Parasta päivän pelissä oli se, että kentällä oltiin joukkueena, ja Anniina (Keinänen) pyöritti peliä hyvin.

Nurmon Jymy - LP Kangasala 2-3
25-19, 25-15, 22-25, 19-25, 8-15
Jymy: Hujanen 19/+5, Krljc 14/+7, Friberg 13/+11
Kangasala: Peit 24/+8, Haneline 21/+20, Ruuska 12/+6

LähiTapiolan pisteet:
3 Haneline LP
2 Friberg Jymy
1 Ruuska LP

Ottelutilasto

Kuvat: 
Marko Junttila / WoVo
Tomi Mäenpää / Jymy

  Takaisin