Seuraa meitä somessa:

Suosikit vaikeuksitta voittoon naisten liigakeskiviikkona - Salolaisille 500. runkosarjavoitto ja paikka FTC finaaliturnaukseen

01.12.2021

Kaikki neljä keskiviikon naisten Mestaruusliigan ottelua päättyivät ennakkosuosikkien voittoon suoraa kolmessa erässä. LP Viesti ja LiigaPloki voittivat kotonaan, kun taas LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo vbeivät voitot mukanaan vieraskentältä


LP Viestillä paljonkin syitä juhlimiseen

LP Viesti ja LP-Vampula ratkaisivat niin Mestaruusliigan sarjapisteiden kuin Finnish Teknikum Cupin välieräpaikankin kohtalon Salohallissa keskiviikkona. LP Viesti vei ottelun 3-0 (25-11, 25-18, 25-17) ja kirjautti tililleen myös 500:nnen runkosarjan otteluvoiton naisten ylimmällä sarjatasolla. Mestaruusliigan Kuukauden Tekijä, LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili, pelasi hyökkääjilleen mahtavia paikkoja pistää palloa parkettiin.

Aloitusseitsikot:
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Anna Czakan, Jenni Jantunen, Jessica Kosonen, Elena Becheva, Iina Andrikopoulou, Netta Laaksonen
LP-Vampula: Cassidy Baird, Samantha Rubal, Kristiana Petrova, Laura Laukkanen, Elvita Dolotova, Julia Seikkula, Mia-Maria Jokinen

LP Viesti aloitti 500:nen runkosarjavoiton metsästämisen ryminällä. Tilanne oli hetkessä entisen lp-vampulalaisen, Jenni Jantusen, vaikeiden syöttöjen siivittämänä 10-1 ja välillä myös onnetar oli LP Viestin puolella, kun pallot kierivät verkkonauhan kautta LP-Vampulan kenttään.

Toiseen erään tuli sisuuntunut vierasjoukkue, joka piti johtoa aina tilanteeseen 12-16 -asti. Sen jälkeen LP Viestiltä syöttöruutuun parkkeerasi Jessica Kosonen, joka syötti 11 kertaa ja musersi LP-Vampulan vastaanoton yhteensä peräti kuudella ässällään, joista viisi tuli peräjälkeen. Syöttöputki päättyi lopulta LP-Vampulan torjuntaan, mutta erän voittaja oli jo selvillä.

Ottelun viimeinen erä ratkesi puolestaan Anna Czakanin syöttövuorolla, kun LP Viesti nappasi muutaman pisteen eron ja piti sen otteen hienoisesta herpaantumisesta huolimatta erän loppuun asti.

LP-Vampulan vaikeudet lähtivät vastaanottopelistä, prosentti oli vain 27% Huonosta prosentista ei voi syyttää vain vastaanottajia, kun vastassa oli Mestaruusliigan 10:stä kovimmasta syöttäjästä neljä (Czakan, Andrikopoulou, Jantunen ja Kosonen). Koko joukkueen +- -lukema oli -3 LP Viestin +42 vastaan. LP Viestin pelaajista neljä pääsi yli 10 pisteen tehoille, LP-Vampulasta ei keskiviikkona noussut ketään ylitse muiden.

Jessica Kosonen, LP Viesti:

- Ihan hyvin hoidettiin tämä peli niin kuin pitäisikin hoitaa. Ensimmäisen erän lopussa tuli meidän puolelle muutama löysä pallo, jotka sitten näkyivät myös kahdessa viimeisessä erässä ettei oltu ihan parhaalla terällä, kun se eka erä tuli niin helposti. Hyvin hoidettiin ja toki Vampula myös paransi peliään.

Cassidy Baird, LP-Vampula:

- Emme pelanneet hyvin, meidän ajatuksemme eivät olleet oikeassa asennossa. LP Viesti pelasi oikein hyvän ottelun ja siksi he voittivat meidät.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä esitys, olen tyytyväinen voittoon. Aika vaikeita paikkoja, kun Mestarien liigan peli oli viime viikolla ja tulevalla viikolla, niin on haastavaa, miten joukkue keskittyy näihin peleihin. Varmaan oli hyvä, että tässä pelissä oli muukin panos kuin vain sarjapisteet. Puhuttiin, että tämä on meidän kauden tähän mennessä tärkein peli. Kovalla latauksella tytöt lähtivät ensimmäiseen erään, mikä näkyi myöskin lukemissa. Sellainen ammattimainen esitys, jos tilastoja katsoo, niin en löydä mitään moitittavaa. Ainoastaan huonon vastaanoton jälkeen vähän heikko hyökkäys, mutta muuten huippulukemat kolmen erän peliin. Tasainen esitys koko joukkueelta. Tosi tyytyväinen ja tänään kun oli Cupin jatkopaikka panoksena, niin tehtiin vaan muutamia vaihtoja.

Ziga Kos, LP-Vampula:

- Ensinnäkin onnea LP Viestille, he olivat paljon parempia kuin me tänään. Me aloitettiin tosi huonosti ensimmäinen erä, siinä meni itseluottamus ja luotto taitoihimme. Nousimme hyvin toiseen erään, mutta sitten Jessican syöttövuorolla vastaanotto hajosi ja aika lailla ongelmat vastaanotossa olivat meidän pelin kuva tänään. Hyökkäyksemme oli vaikeuksissa ilman keskipelaajia juuri huonon vastaanoton takia. Nyt pitää vaan kerätä itsemme ja jatkaa eteenpäin.

LP Viesti - LP-Vampula
3-0 (25-11, 25-18, 25-17)
Koti: Czakan 13/+6, Kosonen 12/+7, Andrikopoulou 11/+10
Vieras: Petrova 9/-3, Baird 6/+2, Rubal 5/+2
Ässät 12-1, syöttövirheet 10-9, torjunnat 7-3, hyökkäys% 48-35, vastaanotto% 51-27

Joukkueiden MVP:t
Jessica Kosonen, LP Viesti
Cassidy Baird, LP-Vampula

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia: 496

Ottelutilasto

LiigaPlokille 3-0 taisteluvoitto WoVo:sta

LiigaPloki Pihtipudas - WoVo Rovaniemi 3-0 (25-20, 25-21, 26-24)

LiigaPloki kaatoi kotisalissaan iloisella esityksellä WoVo Rovaniemen puhtaasti 3-0. Pihtipudas-salissa oli totutun hyvä tunnelma.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. WoVo kävi pariin otteeseen johtoasemassa, mutta Silvia Pertensin syöttövuorolla kotijoukkue onnistui ottamaan 21-18 johdon, joka riitti viemään sen erävoittoon. LiigaPlokin hakkuri Anna Yefremenko oli huikealla pelipäällä. Erän saldo 7 (+6) hyökkäysprosentin ollessa 86!. Martina Konecna piti vierasjoukkueen tahtipuikkoa tekemällä samat 7 (+6) lukemat kahden ässäsyötön ja viiden hyökkäyspisteen muodossa. Vaikka kotijoukkueen vastaanotto ontui, Lena Napalkovan passipeli oli mallikasta.

Toinen erä jatkoi samaa kaavaa. WoVo kävi muutaman pisteen etumatkalla, mutta puolivälissä kotijoukkue sai otetta ja hivuttautui ohi. Siiri Vehmanen, Yefremenko ja Pertens takoivat kukin erään viisi pistettä ja Jada Stackhousen neljä pistettä kertoivat, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Rovaniemeläisten onnistumiset olivat Konecnan ja keskipelaaja Ramosin varassa.

Kolmannen erän aloitukseen WoVo vaihtoi passariksi Petra Salmelan ja Nelli Rantasen yleispelaajaksi. WoVo karkasi jo 4-8 johtoon, mutta Silvia Pertensin syöttövuorolla ja Roosa Päykkösen kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä kotijoukkue tuli mukaan taisteluun. LiigaPloki sai kaksi ottelupalloa tilanteessa 24-22, mutta rovaniemeläiset tulivat tasoihin. Sinnikkäästi taistellut kotijoukkue pisti pelin pakettiin ja pääsi äänekkään kotiyleisön riemuksi juhlimaan tärkeitä sarjapisteitä!

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

- Tutussa salissa ja paikassa oli kiva pelata. Tänään pelasimme hyvää hyökkäyspeliä ja saimme 11 torjuntaa plus hyviä vaimennuksia. Puolustajat osuivat useimmiten oikeille paikoille.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö, WoVo

-Kaveri oli selkeästi parempi hyökkäyspelissä tänään ja meidän laitahyökkäyksemme oli heikko. Pitää ruveta miettimään meidän torjunta/puolustuspelaamistamme. Tänään se oli luokatonta.

Roosa Päykkönen, LiigaPloki

-Tuntui hyvältä pelata tänään. Joukkueena saimme maanantain tappiosta kasattua itsemme. Meillä oli hyvä taisteluasenne ja saatiin tapettua pallot.

Janina Laine, WoVo

-Oli aika vaikeata. Ei peli mennyt niin kuin suunniteltiin. Jos saadaan pallo ylös se pitäisi heti tappaa.

LiigaPloki - WoVo Rovaniemi
3-0 (25-20, 25-21, 26-24)
Koti: Yefremenko 15/+11, Pertens 12/+7, Päykkönen 9/+5
Vieras: Konecna 15/+9, Ramos 11/+5, Lindgren 8/0
Ässät 3-8, syöttövirheet 10-10, torjunnat 11-2, hyökkäys% 44-36, vastaanotto% 36-46

Joukkueiden MVP:t
Anna Yefremenko, LiigaPloki
Martina Konecna, WoVo

Otteluisäntä J. Paanasen Liikenne Oy

PROlibero
Janina Laine, WoVo

Katsojia: 121

Ottelutilasto

JymyVolley ei löytänyt keinoja Pölkyn kaatoon

JymyVolley taisteli välillä kuin leijona, puolusti lattianpintaa myöten ja seisoi torjunnassa muurin lailla, mutta sekään ei riittänyt kaatamaan Nurmohallille vieraaksi tullutta Pölkky Kuusamoa keskiviikkoillan kotiottelussa. Peli vieraille 0-3 ( 23-25, 14-25, 17-25).
Ensimmäiseen erään kotijoukkue tuli voitontahtoisena ja hyvin valmistautuneena. Erä etenkin tasaisesti loppuun saakka. Yleisö pääsi nauttimaan pitkistä palloralleista ja libero Laura Penttilän huikeista puolustuksista, mutta samalla myös virheistä, joihin erä lopulta kaatui.

Sekä toisen että kolmannen erän vieraat aloittivat pirteästi ja veivät etenkin toista erää miten tahtoivat. Kolmannessa erässä vieraiden passari Jalissa Trotter paukutti heti erän alkuun kahdeksan pisteen syöttöputken. Se ei kotijoukkuetta kuitenkaan lannistanut, vaan emännät nousivat kanveesista aina neljän pisteen päähän. Ihan loppuun saakka ei voitontahto kuitenkaan riittänyt. Kolmannessa erässä nähtiin myös keltainen kortti, kun tuomari huomautti Pölkkyä pelin viivyttämisestä.

- Pölkky oli tänään kovempi. Ensimmäiseen erään tulimme hyvin, oli latauduttu ja tultiin kentälle sillä asenteella, että nyt taistellaan. Lähdettiin otteluun hyvällä energialla. Kolmannessa erässä Pölkky otti hyvin alun, mutta me saatiin tehtyä pisteitä. Oma peli oli ihan ok, mutta paremmin pitäisi pystyä pelaamaan

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Ottelun alku oli tasaista pelaamista. Oli harmittavaa, että ensimmäiseen erään mahtui kahdeksan hyökkäysvirhettä. Niistä parikin jos olisi saatu pois, olisi erä kääntynyt ihan toisin. Toisen ja kolmannen erä olivat shokkialkuisia, ja kun Pölkky pääsee hallitsemaan peliä, vaikeaa se silloin on.

- Kolmannen erän alussa pelattiin 8-0 tilanteen jälkeen erä tasan. Tänään hienoa olivat puolustaminen ja torjunta, mutta kun pelin painopiste siirtyy naapurille ja hyökkäykset monipuolistuvat, emme me saaneet aikaiseksi niitä tehoja, joita olisi pitänyt saada. Jokainen kyllä näki, että tehot loppuivat hyökkäykseen, ja juuri se on kaikkein tärkein. Suunnitelmia lisäpelaajista ei ole, joten näiden nykyisten kanssa tehdään jumppaa ja töitä eteenpäin. Tänään vastassa oli kärkijoukkue, seuraavissa peleissä meillä on mahdollisuuksia jo voittoonkin.

Ella Autere, Pölkky:

- JymyVolley puolusti tänään todella hyvin, mutta sitten kuitenkin meidän kova hyökkäys oli se, joka ratkaisi tiukoissa paikoissa. Hyvin JymyVolley taisteli vastaan. Meillä on ollut tosi monta ottelua putkeen eli valmistautuminen on aina todella lyhyttä, mutta oleellisiin asioihin keskitymme videoita katselemalla ennen peliä. Joukkueen alkukausi on mennyt ihan hyvin, kaksi tappiota mutta silti ok. Oma pelini meni tänään ihan jees, vaikka välillä olinkin vähän tyhmä hyökkäyksissä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Me olimme tänään parempia hyökkäyksessä kuin JymyVolley. Ratkaisupalloissa onnistuimme, ja vaikka vastustaja oli hyvä torjunnoissa, me onnistuimme ohittamaan heidät hyökkäyksissä. Kausi on mennyt odotusten mukaan, ollaan kolmen kärjessä. Ei ole ollut helppoa, on paljon matkustamista, mutta olen tytöistäni ylpeä.

JymyVolley - Pölkky Kuusamo
0-3 (23-25, 14-25, 17-25)
Koti: Lundvall 13/+4, Salminen 6/-1, Niemi 5/+3
Vieras: Lengweiler 12/+5, Lambert 10/+1, Andersson 8/+7
Ässät 1-6, syöttövirheet 8-6, torjunnat 6-9, hyökkäys% 26-35, vastaanotto% 41-47

Joukkueiden MVP:t
Sara Niemi, JymyVolley
Ella Autere, Pölkky

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky

Katsojia: 210

Ottelutilasto

LP Kangasala ei antanut Helsinki Volleylle mahdollisuuksia

Helsinki Volleyn ja LP Kangasalan kohtaaminen sujui ennakkoasetelmien mukaan: sarjakakkonen ei antanut sarjanousijalle mahdollisuuksia. Otteluvoitto ja pisteet menivät LP Kangasalle erin 3-0 (19-25, 18-25, 16-25). Helsinki Volleyn riveistä olivat ottelusta poissa kapteeni Mona Kokko ja yleispelaaja Janica Helenius.

Ensimmäisessä erässä LP Kangasala pelasi omaa perusvarmaa peliään, kun puolestaan Helsinki Volleyn otteissa oli haparointia. Vierasjoukkueen yleispelaaja Roosa Heikkiniemen tehokkaat hyökkäykset ja passari Emmi Jalosen syötöt olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Lisäksi LP Kangasalan torjuntapeli toimi hyvin. Helsinki Volleyn hakkuri Sanni Vallin yritti kovilla hyökkäyksillään ja ässäsyötöillään valaa kotijoukkueen peliin itseluottamusta, mutta se ei joukkuekavereita riittävästi sytyttänyt. Erä päättyi 19-25.

Toiseen erään Helsinki Volley lähti ennakkoluulottomasti. Erän alku oli hakkuri Sanni Vallinin näytöstä kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä, tätä näytöstä yleispelaaja Jemina Jäärni säesti omilla tehokkailla hyökkäyksillään. Kotijoukkueen 6-3 johto kuitenkin muuttui 10-13 takaa-ajoasemaksi. Tässä vaiheessa kotijoukkue vaihtoi passari Irina Melnichukin tilalle Elina Lindin ja hetken kuluttua yleispelaaja Johanna Oikarin tilalle Saimi Heikkisen. LP Kangasalan puolella hakkuri Gabriela da Silva hyökkäsi tehokkaasti toisessa erässä. LP Kangasala venytti johtonsa eräpistelukemiin 18-25.

Kolmas erä käynnistyi tasaisesti tilanteeseen 6-6 asti. Tämän jälkeen LP Kangasalan pelivarmuus tuotti kotijoukkueeseen riittävän eron, joka piti ottelun loppuun saakka. Helsinki Volleyllä oli tässäkin erässä vaikeuksia vastaanotossa. LP Kangasalan vastaanottajat ja puolustajat saivat puolestaan hoidettua pallot passari Emmi Jaloselle edelleen hyökkääjille tarjoiltaviksi. Kolmas erä päättyi 16-25.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen:

- Olen tietenkin tyytyväinen 3-0 voittoon. Kokoonpanoa muutettiin vahvasti tähän peliin. Tällä kokoonpanolla ei ole vielä tällä kaudella pelattu ja se näkyi ottelun alussa. Teemana oli kommunikaatio ja kova työnteko. Mielestäni onnistuttiin loppua kohden koko ajan paremmin. Tämä on luonnollista, kun pelaajat pääsevät keskenään pelaamaan yhdessä ja pitkän erätauon aikana päästään juttelemaan ja viilaamaan asioita. Peli parani loppua kohden, se on tärkeintä. Nyt pelaamme aika tiiviillä tahdilla, meillä on kolmen pelin viikko käynnissä. Muutama tällä kaudella vähemmän pelannut pelaaja, Emmi ja Neea, saivat nyt pelata kokonaisen pelin. Kaikkia pelaajia tarvitaan, joskus voi olla tilanne, että aidosti ei olekaan vaihtoehtoja; jokaisen on näissä tilanteissa voitava kantaa vastuuta. Nämä ovat niitä tilanteita, jotka sitten helpottavat tulevaisuuden varalle.

LP Kangasalan Emmi Jalonen:

- Loppua kohden peli parani, alussa oli vähän hakemista. Tämä johtui siitä, että oli erilainen kokoonpano kuin yleensä. Ihan hyvät fiilikset jäi. Seuraaviin peleihin vielä opiksi, että kommunikaatiota voidaan aina parantaa.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Oli tarkoitus lähteä harjoittelemaan omaa syöttöä. Eka erä syötettiin määrätyllä tavalla ja se alussa purikin ihan hyvin. Peliä jouduttiin sitten muuttamaan, kun vastustajan vastaanotto parani. Kaksi erää olivat numerollisesti hyviä, kun saatiin 19 ja 18 pistettä noin 13 %:n vastaanotolla, joku asia on siis toiminut. Kun ottaa vielä huomioon, että oli kaksi järjestysvirhettä ja kolme viivarikkoa, siinä mielessä toinen erä oli jo siis ihan peliä. Teemana oli, että jos jonkun asian on kehityttävä, niin että pelataan ainakin parempi peli kuin ensimmäisen kierroksen peli LP Kangasalaa vastaan. Se toteutui. Nyt pitäisi saada flunssa voitettua, kolmen viikon aikana on ollut kahdet harjoitukset, joissa kaikki pelaajat ovat olleet paikalla. Kaksi pitäisi saada sairastuvalta takaisin. Oppina seuraaviin peleihin on, että vastaanoton kanssa pitää tehdä töitä.

Helsinki Volleyn Sanni Vallin:

- Taisteltiin hyvin, mutta tuli paljon huolimattomuusvirheitä. Keskittyminen ei ehkä ollut parhaimmillaan. Taistelu oli kuitenkin hyvää joka pallosta. Tästä pelistä saatiin kokemusta ja hyviä onnistumisia. On kiva pelata kovan tason joukkuetta vastaan.

Helsinki Volley - LP Kangasala
0-3 (19-25, 18-25, 16-25)
Koti: Vallin 16/+8, Jäärni 5/-2, Oikari 4/-4
Vieras: Da Silva 15/+11, Roo.Heikkiniemi 15/+8, Tutton 9/+6
Ässät 6-15, syöttövirheet 4-14, torjunnat 3-11, hyökkäys% 31-32, vastaanotto% 17-33

Joukkueiden MVP:t
Sanni Vallin Helsinki Volley
Emmi Jalonen LP Kangasala

Otteluisäntä REMAX Loiste

PROlibero
Sini Eerola Helsinki Volley

Ottelutilasto

  Takaisin