Taas viisi erää Salossa - LP-Vampula joutui tyytymään lopulta yhteen vieraspisteeseen

18.11.2022

LP Viesti pelasi jälleen viisieräisen ottelun, tällä kertaa LP-Vampulaa vastaan. Vierailijat pyyhkivät kotijoukkueella lattiaa kaksi ensimmäistä erää. LP Viesti kuitenkin syttyi pelaamaan aivan viime hetkillä, käänsi kolmannen erän itselleen ja loppu oli rennompaa peliä. Eränumerot Salohallissa 19-25, 10-25, 31-29, 24-20 ja 15-13.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Saana Lindgren, Kseniia Puhach, Nea Haatainen, Dagmar Boom, Irina Mäkinen, Iina-Reeta Kaikkonen, Netta Laaksonen
LP-Vampula: Iveta Stanchulova, Ella Aalto, Teija Vuorenmaa, Kristiana Petrova, Vanessa Jarma, Lotta Kukkonen, Henna Minkkinen ja Maria Naasko

Ottelun ensimmäinen erä oli salolaisittain tahmeaa: tilanteen 6-6 jälkeen LP-Vampula alkoi ottaa eroa joka syöttövuorolla, erityisesti Vanessa Jarman kuritti kotijoukkuetta. LP Viestin +- - oli surullinen -6 (mm. kuusi syöttövirhettä) eikä LP-Vampulan +-0 sen enempää vakuuttanut.

Toiseen erään LP Viesti vaihtoi Julia Junilan passariksi ja Jenni Jantusen keskelle. Vaihdot eivät vaikuttaneet tuloksellisesti positiivisesti ja LP-Vampulan peli kulki rennolla ilmeellä. Mm. Lotta Kukkosen ja Teija Vuorenmaan syöttövuorot olivat myrkkyä eikä satunnaisten onnistuneiden vastaanottojen jälkeen saatu palloa kuolemaan. Vuorenmaa ja Iveta Stanchulova tekivät molemmat 5/+4. Salolaisista kaikki Saana Lindgreniä lukuun ottamatta olivat miinuksella.

Kolmas erä tarjosi jännitystä koko rahalla. Erän hahmo oli Saana Lindgren, joka piti joukkueensa pinnalla tehden 11/+7. LP Viestin Netta Laaksonen kokosi itsensä pitkällä erätauolla ja johti vastaanottoa upeasti. Vaiherikas erä lopulta kotijoukkueelle Dagmar Boomin käytettyä torjunnan käsiä kaksi kertaa peräkkäin 31-29.

Neljännessä erässä LP Viestillä oli mylly päällä ja Kseniia Puhach oli muurina verkolla: neljä torjuntaa. Iina-Reeta Kaikkonen sai syöttönsä toimimaan ja hänen syöttöputkellaan LP Viesti karkasi turvalliseen johtoon ja kuten jo niin monta kertaa tällä kaudella, mentiin jälleen viidenteen erään.

Viimeinen erä alkoi LP-Vampulan muutamalla virheellä ja kotijoukkue sai kolmen pisteen eron johtaen parhaimmillaan jo 9-4. LP-Vampula roikkui kuitenkin sitkeästi menossa mukana Teija Vuorenmaan onnistumisilla verkolla ja syöttöruudussa. ja nousi lähes tasoihin 12-11. Saana Lindgren sai kunnian päättää erän ja ottelun toisesta mahdollisesta eräpallosta.

Teija Vuorenmaa, LP-Vampula:

-Pelattiin kaksi erää tosi hyvin ja pitkän erätauon jälkeen Viesti paransi tosi hyvin. Kolmas erä oli tosi tiukka ja olisi pitänyt siinä ottaa voitto. Yritän olla välittämättä, jos tulee virheitä, tänään meillä oli koko joukkueella vaikeuksia syötössä. Kun oli vuoden pelaamatta, niin halu kasvoi, kun näki muiden pelaavan ja halusin vielä takaisin.

Saana Lindgren, LP Viesti:

-Tuntui, että oli kaksi eri peliä. Kaksi ekaa erää oli aivan kuraa ja kierrettiin vaan kenttää. Ei oltu oikein läsnä. Pieni keskustelu pukkarissa ja uudella agrella takaisin peliin. Olen ylpeä joukkueesta, että kovalla taistelulla voitettiin ja nuoret pelaajat onnistuivat. Harmittaa, ettei pelattu omaa kunnon peliä.

Ziga Kos, LP-Vampula:

- Onnittelut LP Viestille, he tulivat tauolta erilaisena joukkueena, kuten odotimmekin. Meillä oli tilanteita, joissa erän keskellä oli mahdollisuus ottaa johto, mutta emme käyttäneet niitä. Emme syöttäneet viidennessä erässä tarpeeksi hyvin, Viesti otti kontrollin heti alussa. Koko ottelussa olin tyytyväinen torjunta-puolustukseen. Ensimmäiset kaksi erää jatkoimme siitä, mihin sunnuntain pelissä (Hämeenlinnaa vastaan) jäimme.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pelasivat huonosti, me jatkoimme toisen erän vielä huonommin. Kerroin tauolla omat mielipiteeni pelistä ja sitten kyseltiin pelaajilta, mikä ongelma on ja jännitys on nuorilla pelaajilla kova. Jännitys ja paineet kuuluvat tälle tasolle. Kolmannessa erässä selvitettiin muutama ottelupallo ihan kovilla ratkaisulla ja kaksi viimeistä erää olivat enemmän meidän hallussa. Hyvä juttu, että saatiin kaksi pistettä. LP-Vampula on pelannut erinomaisesti kolme viimeistä ottelua. Heillä on hyvä porukka ja heidän laiturinsa ovat tehneet noin 20 pistettä jokainen. Saana näytti tänään johtajuutta ja otti joukkueen reppuselkään.

LP Viesti - LP-Vampula 3-2
19–25, 10–25, 31–29, 25–20, 15–13
Koti:Lindgren 24/+11, Kaikkonen 15/+1, Boom 9/-2
Vieras:Vuorenmaa 18/+8, Stanchulova 18/+3, Jarman 15/+9

Ässät: 11-10
Syöttövirheet: 17-18
Torjunnat: 9-7
Hyökkäys%: 36-41