Seuraa meitä somessa:

Tiikerien vuoro ottaa liigakärki

26.11.2014

Miesten Mestaruusliigan liigakärki vaihtui jo ties kuinka monennen kerran tällä kaudella, kun Kokkolan Tiikerit nousi sinne keskiviikkona vuorostaan. Tiikerit löi Vantaalla Korson ja Hurrikaani kotonaan Sammon.


Sampolla ei löytynyt tunnetta Loimaalla

Hurrikaani-Loimaa (8-3) otti makean kotivoiton edellispäivän Raisiossa Loimun kaataneesta Pielavden Sammosta (6-6) suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-21, 25-20, 25-21).

Ville Kakko, Hurrikaani:

- Alku oli nihkeää. Olen erittäin tyytyväinen hyökkäykseemme tänään. Joka äijä oli yli 50 % tehoilla verkolla. Samoin ässätilasto oli komea. Kolmannessa erässä ajatus vähän karkasi selvässä johtoasemassa, mutta 3-0 on aina kova juttu.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Meiltä pikkunättiä pelaamista. Oma torjuntamme oli tänään ulalla varsinkin jatkopalloissa. Ei saatu tänään samaa tunnetta kuin eilen Raisiossa.

Vladimir Cedic, Hurrikaanin paras:

- Olemme vähitellen pääsemässä sille tasolle kuin tavoittelemme. Kaksi erää oli hyvää, mutta kolmannessa oli jälleen vaikeaa. Molemmat joukkueet olivat väsyneen oloisia.

Toni Mäkitupa, Sampon paras:

- Tappiopelin jälkeen on aina huono fiilis. Ei saatu tänään samaa taistelua päälle kuin eilen. Hurrikaanille ei olla pärjätty täällä Loimaalla viiteen vuoteen, mutta ei se silti mörköksi ole
muodostunut.

Parhaat pistemiehet
Hurrikaani: Cedic 20/+10, Oivanen 13/+10, Petrusevics 12/+7
Sampo: Herrera 15/+6, Leikas 14/+6, Seppänen 7/-1

Katso videosivuilta Leikas, Kutilanlahti, pelaajat ja valmentajat

Ottelutilasto
Juuso Riponiemen kuvat

Tiikerit kesytti KoVen gladiaattorit

Kokkolan Tiikerit (9-3) kuittasi vierasvoiton Vantaalta Korson Vedosta (5-9) suoraan kolmessa erässä 0–3 (15–25, 15–25, 23-25). Korossa saatiin nauttia Tiikereiden vahvasta näytöksestä. Tiikerit on Kokkolasta ja viime vuosien kestomenestyjä. Korsolaiset ovat aloittaneet kauden vahvoilla kotikentän esityksillä, mutta tänään ei peli lähtenyt kahdessa ensimmäisessä erässä käyntiin.

790 katsojaa saivat nähdä, miksi Tiikerit on vahva kotimaisilla kentillä.

Ensimmäinen erä alkoi Tiikereiden tahtiin. 0 – 4 tilanteessa oli Korson ensimmäinen aikalisä. Toinen aikalisä oli tilanteessa 1 – 8 Ojansivun syötön kulkiessa. Tiikereiden syöttö suunnattiin koko ajan Miro Määttäselle ja Mirolla oli alussa vaikeuksia. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 7 – 14. Korso sai jo pikkuisen makua pelistä. Teknisen jälkeen Tiikerit meni menojaan ja Korso ei saanut koko erässä vastaanottoaan kuosiin. Tiikereiden neljä ässä erässä kertoo omaa karua kieltään.

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä erän alussa. Tiikerit karkasi vahvoilla puolustuksillaan ja syötöillä 7 – 10 johtoon, jossa oli Korson ensimmäinen aikalisä. Tiikerit hallitsi peliä ja Sainio vaihtoi Määttäsen Kuosmasen Pasiin. Tekniselle mentiin tilanteessa 10 – 14. Tiikerit laittoi erän lopussa todellisen vauhdin päälle ja kyyti oli kylmää. Erä lopulta helposti vierasjoukkueelle lukemin 15 – 25.

Kolmannessa erässä Korso sai pienen taisteluvireen päälle, mutta Tiikerit oli tänään vain selkeästi vahvempi kaikilla pelin osa-alueilla. Tiikereille merkittiin tilastoihin komeat yhdeksän ässää kolmeen erään. Peli ei noussut klassikkojen joukkoon, mutta lauantaina on uusi peli ja mahdollisuus palauttaa tuttu kotiotteluista tuttu taisteluilme päälle.

Otteluisäntä palkitsi ottelun parhaina pelaajina Korson Vedosta Lassi Nurmisen ja Tiikereistä Matti Hietasen Helsingin Pyttykerho palkitsi Olli-Pekka Ojansivun.

LähiTapiolapisteet
3 pistettä Matti Hietanen, Tiikerit
2 pistettä Olli-Pekka Ojansivu, Tiikerit
1 piste Roman Sauss, Tiikerit 

Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Karl Külaots 12/+9, Toni Kankaanpää 8/+1, Lassi Nurminen 5/+4
Tiikerit: Roman Sauss 15/+10, Olli-Pekka Ojansivu 12/+6, Matti Hietanen 9/+5 

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Korson Veto:

- Eihän se ihan mennyt kuten suunniteltiin. Kyllä osittain Kokkola teki meidät aseettomiksi, mutta jotenkin lähdettiin jo peliin lampaina. Pyydän anteeksi ennätysyleisölle esityksestä. Vasta viimeiset 5 minuuttia taisteltiin. Valmistautuminen ei ollut optimaalinen. Kova putki pelejä ja osa hoitaa Puolustusvoimien velvollisuuksia. Turha sen taakse on mennä ja lauantaina jatketaan.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto:

- Ei yksikään joukkue ole tullut täällä Lumossa noin kovaa heti alussa vastaan. Harmittaa, että lähti heti 0-5 ja vaikeuksia oli tulla takaisin peliin. Yllätys oli, että ei pystytty lähes ollenkaan pistämään hanttiin. Itseäni harmittaa, että muutettiin syöttösuuntaa liian myöhään. Hietanen napsi sormilla leijat, nautti hommastaan ja oli kentän paras pelaaja. Määttänen saa paljon tavaraa. Kaveri on 17 –vuotias on normaalia, että taso vaihtelee, kun vastuuta tulee enemmän kuin koskaan. Jätkien pitää näyttää sitä kuuluisaa ”munaa”.

Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu, Tiikerit:

- Oli selvempää mitä odotin. Korsolla on ollut hyvä draivi ja yleisömäärätkin kasvaneet. Saatiin hyvä syke ja kaikilla kulki paitsi Korsolla. En tiedä tehtiinkö Korso aseettomaksi. Korso on pelannut paremmin kuin aikaisemmilla kausilla. Hyvä taisteluilme on ollut jätkillä. Ollaan yleensä tultu päivää ennen, mutta nyt tultiin vasta aamulla. Oli erilainen lähestyminen ja peli kulki. Otettiin luokkahuoneessa pienet torkut kuten Power Cupissa.

Päävalmentaja Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Oli tosiaan hieman erilainen valmistautuminen kuten Lelu nätisti sen muotoili. Aamujunalla lähdettiin, joten ei oltu täällä jo eilen. Tultiin hakemaan kolmea pistettä ja se saatiin. Toki voittajan on helppo hymyillä kun peli kulkee. Olen iloinen pelivireen löytymisestä. Olin myös hieman yllättynyt ettei Korso pistänyt kovempaa hanttiin. Korso on ollut kuumaa kamaa erityisesti kotona. Nyt lähdetään takaisin Kokkolaan, lauantaina Joensuuhun ja tiistaina saadaan Minsk vastaan CEV Cupissa.

Ottelutilasto


Kuvat:
Juha Jäntti, Vantaa
Juuso Riponiemi, Loimaa

  Takaisin