Tiikerit horjutti, muttei kaatanut VaLePaa

17.03.2021

Ensimmäinen välierä meni tiukan taistelun jälkeen VaLePalle 2-3 (25-20, 18-25, 19-25, 25-23, 4-15). Viimeinen erä ei kuitenkaan ollut taistelua, kun VaLePa syötti Tiikerit nurin.

Ensimmäisen erän hallinta siirtyi Tiikereille Rami Rekomaan ja Anton Välimaan syöttövuorojen myötä. Tilanteeksi 16-10. David Pettersson ja Aaro Nikula kavensivat eroa syöttövuoroillaan, mutta erä Tiikereille. Merkille pantavaa oli, että VaLePa teki erässä yhdeksän virhettä Tiikereiden viittä vastaan.

Toista erää hallitsi VaLePa alusta loppuun. Sakari Mäkinen hyökkäsi tehokkaasti. Tilanteessa 13-19 Antti Ropposen tilalle vaihdettiin Oskari Keskinen. Tällä kertaa Tiikerit teki yksitoista virhettä ja VaLePa vain kuusi.

Kolmanteen erään Tiikerit teki rotaatiomuutoksen, vaan sekään ei auttanut. Erän alku oli Tiikerihallintaa, mutta Mikko Eskon
syöttövuorolla VaLePa tasoitti pelin (12-12) ja hetkeä myöhemmin Aaro Nikulan syöttöputki repi eron ValePan eduksi. Sakari Mäkinen jatkoi pistetehtailuaan. Tiikereistä erottui Rami Rekomaa.

Neljänteen erään Tiikerit palautti rotaation samaksi kuin ottelun alussa. Erä oli koko ottelun tasaisin, jossa joukkueet siirtyivät
johtoon vuorotellen. Tilanteessa 12-12 Antti Ropposen tilalle tuli taas Oskari Keskinen. Erän lopussa Tiikerit onnistuivat voittamaan riittävän monta pistettä ja viemään erän. Virheiden määrä oli ennätyksellinen: Tiikerit kymmenen virhettä ja ValePa kaksitoista.

Viidenteen erään VaLePa kokosi itsensä ja vei erän mennen tullen. Aaro Nikula hyökkäsi erän alussa tehokkaasti ja myöhemmin, siirryttyään syöttämään, teki syötöillään rumaa jälkeä.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Oli hyvin sekava ja jännittynyttä peliä, eli perinteinen sarjan aloituspeli. Molemmin puolin tuli ihmeellisiä palloja ja peli aaltoili.
Pidettiin omassa pelissämme hyvä maltti, vaikka Tiikerit painoi päälle. Jatkossa tarvitaan vastaanottopeliin lisää rentoutta.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Olihan se pikkasen vaihtelevaa peliä molemmilta. Hyökkäyksissä tehtiin virheitä, joka paljolti johtui VaLePan hyvyydestä. Heillä on pitkät torjujat. Jossakin vaiheessa meiltä loppui kärsivällisyys. Viimeinen erä meni sitten VaLePan syöttöputken myötä VaLePalle. Eiköhän tästä samanlainen vääntö tule viikonloppuna. Periksi ei anneta. Joka osa-alueella on asioita, joita voisimme parantaa.

Palkitut:
Mäkinen, ValePa
Rekomaa, Tiikerit

Ottelun tilastonostoja

* Tiikerit on maratontaulukon 8. 59 ottelua, 43 voittoa - 16 tappiota
* VaLePa on maratontaulukon 4. 171 ottelua, 97 voittoa - 74 tappiota
* Tiikerit on 5. kerran välierissä (aiemmin -13,-14,-15,-16)
* VaLePa on 13. kerran välierissä, nyt 10. kerran perättäin
* Kauden aiemmat kohtaamiset 17.2. Sastamala 1-3, 20.2. Kokkola 3-1

Eniten pudotuspeliotteluita
Tiikerit: Leppälä 58, Ropponen 49, Mäkinen 25
VaLePa: Vesanen 174, Esko 83, Mäkinen 39, Sauss 36

Tiikerit - VaLePa ke 17.3.2021 | Jiri Hänninen Ottelunjälkeen haastattelussa Tiikereiden Jiri Hänninen. Toimittajana Maria Nisula

Julkaissut Kokkolan Tiikerit Keskiviikkona 17. maaliskuuta 2021

Kokkolan Tiikerit - VaLePa
2-3 (25-20, 18-25, 19-25, 25-23, 4-15)
Tiikerit: Häninen 15/+2, Leppälä 14/+11, Rekomaa 10/+6
VaLePa: Mäkinen 24/+8, Nikula 19/+11, Sauss 12/0
Ässät 4-7, syöttövirheet 14-18, torjunnat 6-12, hyökkäys% 38-44, vastaanotto% 49-38