Seuraa meitä somessa:

Tiikerit hyökkäsi cupfinaaliin

03.01.2015

Puolustava lentopallon Suomen Cupin mestari Kokkolan Tiikerit pelaa cupin finaalissa tänäkin vuonna. Tiikerit voitti lauantain välierässä Hämeenlinnan Elenia Areenassa Pielaveden Sammon suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-18, 25-16, 25-21).

Finaalikerta on kokkolalaisille toinen. Toisessa välierässä kohtaavat 16:30 VaLePa Sastamala ja Hurrikaani-Loimaa. Finaali käydään sunnuntaina 16:30.

Tiikereiden avaus: Kehoe, Ojansivu, Sauss, Hietanen, Leppälä, Väisänen, Hyvärinen (L)
Sammon avaus: Kössi, Leikas, Ikonen, Väliaho, Herrera, Poikela, Sivonen (L).

Tiikerien keskitorjujista Tommi Siirilä oli kuumeen takia poissa, mutta saattaa olla pelikunnossa jo finaalissa.

Avauserä tarjosi dramatiikkaa, kun 17-17- pisteen tehtyään Sammon venezuelalaisvahvistus Enderwin Herrera loukkasi nilkkansa tultuaan hyökkäyksestä huonosti alas. Tiikereiden fysio Jukka Ritola hoiteli pikaisesti vastustajan ykköstähden kuitenkin loistavssa urheiluhengessä kuntoon ja jo ennen erän loppua Herrera veti pelitossua uudelleen jalkaan.

Erän loppu meni kuitenkin Tiikereille peräti 8-1 ja erän kokkolalaisille 25-18. Lelu Ojansivu ja Roman Sauss tekivät seitsemän pistettä mieheen, Sammolta Timo Leikas viisi. Tiikerit kuittasi erän, vaikka virheillä vastustajalle annetut pisteet menivätkin 8-2.

Toiseen erää Tiikerit hankki 11-7- johdon ja säilytti sen tasaisella esityksellä läpi erän vieden sen 25-16. Sauss jatkoi vahvaa pelaamistaan tehden kahdeksan pistettä erään. Lisäksi koko kokkolalaisjoukkue syötti hyvin keräten kuusi ässää kahteen ensimmäiseen erään.

Pelin hahmo Romans Sauss johdatti syötöillään Tiikerit kolmannessa erässä 7-4 - johtoon. Sampo kuittasi kuitenkin johtoon 8-9. Pienen tasaisen vaiheen jälkeen Tiikerit otti taas pelin hallintaan ja kuittasi päätöserän 25-21.

Romans Sauss. Tiikerit:
- Syötimme melko hyvin ja aiheutimme Sammolle ongelmia. Myös puolustus ja torjunta olivat hyviä, kuten hyökkäyskin. Herreran loukkaantuminen oli ikävä, tämä on urheilua. Sampo pelasi tästä huolimatta hyvin. Ei ole välilä kumpi joukkue tulee finaalissa vastaan. Näin aikaisin oli hankala pelata.

Timo Leikas. Sampo:
- Homma lähti ihan mukavasti käyntiin. Eddyn loukkaantuminen sotki peliä ja säpsäytti, kaikkien pelaajien pitää tuoda tällaisissa tilanteissa parasta peliään esille. Tiikerit hyökkäsi meidät kumoon ja tappoivat hyvin roskapalloja. Hyvää syöttöä tuli myös. Hävittiin lyöntikilpailu.

Tommi Tiilikainen, Tiikereiden päävalmentaja:
- Valmistautuminen oli erilaista aikaisen alkamisajan takia. Oli mielenkiintoista nähdä, miten peli lähtee käyntiin. Sampo lähti isolla höökillä tehden juttuja pikkaisen odotustenvastaisesti. Herreran loukkaantuminen helpotti meidän peliä. Ikävä asia, mutta ei sille voi mitään. Saatiin Sammon vastaanottoa riittävästi rikki, joskin Kössi pelasi vähän erilailla mitä odotettiin. Mukava päivä, vesikielellä kohti finaalia.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:
- Oli tavoite tulla ensimmäiseen erään vahvasti ja tapella sen voitosta täysillä, mutta siinä ei onnistuttu. Tiikerit hyökkäsi äärinmäisen hyvin. Aleksin (Kössi) peliin olen tyytyväinen.

Parhaat pistemiehet
Tiikerit Romans Sauss 20/+11, Lelu Ojansivu 17/+10, Matti Hietanen 13/+7
Sampo Timo Leikas 13/+5, Antti Poikela 9/+1, Mikko Väliaho 5/+3

Yleisöä 821

Ottelutilasto

Kuvat: Tommy Lågland

  Takaisin