Tiikerit ja Ducks veivät thrillerit

17.02.2019

Sunnuntain miesten liigatupla tarjosi kaksi huimaa thrilleriä. Sarjajumbo Vantaa Ducks yllätti kotonaan voittamalla sarjakärki VaLePan 3-2 ja Kokkolan Tiikerit yli 2,5 tunnin nelieräisessä Ettan 3-1. Neljäs erä meni Tiiereille 34-32.

Ducks teki temput VaLePalle

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks sai aurinkoisen sunnuntain kunniaksi vieraakseen eurooppalaisia huippuotteluita pelanneen VaLePa Sastamala Tampereen. VaLePa Sastamala Tampere on myös viime vuoden mestari ja johtaa tälläkin hetkellä Mestaruusliigaa. Nämä näytöt eivät auttaneet vaan Vantaa Ducks näytti taivaan merkit ja voitti ottelun komeasti 3 – 2 (20 – 25, 25 – 19, 25 – 18, 19 – 25, 15 - 11)

Voitosta huolimatta samalla varmistui, että Ducks jää runkosarjassa viimeiseksi eli yhdeksänneksi ja pelaa liigakarsinnoissa.

Voitto teki todella hyvää niin joukkueelle, tukijoille ja erityisesti otteluisännälle Suomen Vibrakone Oy:lle sekä ankkatalkoolaisille. Tärkeä voitto pääkaupungin parasta lentopalloa pelaavalle Vantaa Ducksille.

Ducks voitti torjunnat ja ässät. Hakkuri Reynaldo Green Rogers pelasi komean pelin teholukemilla 30/+21. Kotijoukkue onnistui kokonaisuudessaan ja nyt oli hyökkäyksessä ytyä. Leo Jack ja Juho Kaunisto täydensivät hyvin Rogersin panosta. Yleisöä oli ankkaparvea tullut kannustamaan Lumon kaislikkoon uskolliset 318 katsojaa. Otteluisäntänä oli Suomen Vibrakone Oy, betonitäryttimien luotettava ja ammattitaitoinen toimittaja.

Ensimmäisen erän vieraiden avauskuusikkoyllärinä oli se, että Mikko Esko ei ollut matkassa ollenkaan. Näin passari Arttu Lehtimäki hoiti kapellimestarin virkaa. Liberona pelasi itse Kunkku eli Olli Kunnari. Tommi Siirilän syöttövuorolla vieraat reuhtoivat eroa ja tilanne oli jo 6 – 3. Leo Jack kavensi tilanteeksi 6 – 5. Sivula oli vieraiden yleispelaajana ja hakkurina oli Someron suuri mies, Aaro Nikula. Ankkahakkuri Reynaldo Green Rogersin käsistä kelloon lyönti kaventaa tilanteeksi 10 – 11. Leo Jackin pommi nelospaikalta tasoittaa tilanteeksi 12 – 12. Tilanteessa 13 – 15 otti ankkakäskijä Tuominen ensimmäisen aikalisänsä. Pienet ankkavirheet ja torjuntalyönnit auttoivat vieraiden johdossa pysymistä. Tilanteessa 15 – 19 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Erän lopussa pukkilauma laittoi ison vaihteen silmään ja tilanne oli jo 15 – 21. Erässä nähtiin myös kunnon suksilyönti, kun Nikula löi Mikasan lähes pukukoppiin. Jackin rättisyöttö päättää erän lukemiin 20 – 25.

Toisen erän alkua viritteli DJ Queen-yhtyeen I want to break free biisillä. Erä alkoi tasaisissa tunnelmissa, mutta ankkojen hyökkäyspeli oli edelleen tukkoista. Kovilla ankkatorjunnoilla tilanne oli jo 7 – 5. Nurmisen ässällä 8 – 5. Jackin painettua vastapallosta pisteen, niin tilanteessa 11 – 7 otti pukkikäskijä Radovan Gacic aikalisän. Reynaldon jäätyä torjuntaan oli tilanne 13 – 10, tilanteen oltua jo 13 – 8. Erän suurin jännitysnäytelmä oli putoaako Sari Kolehmainen tuomarintuoliltaan. Molempien joukkueiden pelaajat riensivät apuun ja Sari saatiin pelastettua. Tasatilanteessa 14 – 14 otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisän. Tilanteessa 16 – 17 Tuominen sai pitkän ja hartaan pyytämisen jälkeen Esa Virralta erän toisen aikalisänsä. Juho Kauniston kuutospaikan superpommin jälkeen oli Gacic pakotettu ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 18. Kauniston ässä Sivulan oksistosta vie ankat jo 21 – 18 johtoon. Ankat äityivät Joona Väänäsen syöttövuorolla todelliseen hurmokseen. Reynaldo Green Rogersin hirvittävä pommi rajaan vie ankat erävoittoon komeasti numeroin 25 – 19.

Kolmas erä alkaa Leo Jackin kunnon kopilla Nikulan pommista, 1 – 0. Sivulakin otetaan torjunnalla kiinni, 3 – 2. Jack ottaa yksin Someron Voiman kasvatin kiinni ja Nikula saa komennon penkille, 5 – 3. Siirilä kaventaa pystypaterilla 6 – 4. Reynaldo vie käsien kautta ankat johtoon 8 – 4 ja Gacic ottaa erän ensimmäisen aikalisän. Reynaldon juju jää kenttään ja ankat johtoon 12 – 7. Sivulan leija kaventaa tilanteeksi 13 – 10. Tilanteessa 14 – 11 Karjarinta vaihtuu Kaurtoon. Gacic kaivaa hiljalleen kaikki kruununjalokivet kassakaapista. Jackin ässän jälkeen tilanteessa 16 – 11 pukkikäskijä Gacic ottaa erän toisen aikalisänsä. Arvis Greene vetää syötön rättiin ja tilanne 17 – 12. Juho Kaunisto oli pelipäällä ja painaa nelosesta pisteen 18 – 13. Reynaldo painaa sormien kautta tilanteeksi 20 – 15. Pukkitorjunnan oltua verkossa ankat menevät jo 21 – 15 johtoon. Arvis Greenen pukkileija leijailee lähes Vierumäkeen ja ankat vievät erän komeasti 25 – 18. Hieno esitys sarjan viimeiseltä joukkueelta sarjaa johtavaa suurinta mestarisuosikki VaLePa Sastamala Tamperetta vastaan

Neljäs erä alkaa pukkitorjunnalla, 0 – 1. Sari otti kapteenit puhutteluun verkon läpi kuittailusta. Peli eteni tasaisesti erän alussa. Kaurto punnertaa vieraat 4 – 5 johtoon. Sivulan viisto nelosesta vie VaLePa Sastamala Tampereen 6 – 8 johtoon. Leo Jackin vastaava pommi kaventaa tilanteeksi 7 – 8. Vallin ässällä tullaan tasoihin 8 – 8. Reynaldo Green Rogers vie ankat johtoon 10 – 9. Siirilän paterin jälkeen kutsuu Tuominen ankat aikalisälle tilanteessa 10 – 12. Greene sai melkein kaikki passit ja hän viekin pukit 14 – 16 johtoon. Reynaldo lyö pikkuisen pitkäksi ja vieraat siirtyvät kolmen pisteen johtoon. Tämä riittää Tuomiselle, joka ottaa aikalisän tilanteessa 14 – 17. Sivulan syöttövuorolla vieraat kuroivat jo viiden pisteen johdon, 17 – 22. Erä lopulta helposti pukkilaumalle lukemin 19 – 25.

Viidennen erän syötöt aloittaa Aksel ”Aksu” Lankinen. Greenen kahdella hyökkäysvirheellä ankat siirtyivät 2 – 0 johtoon. Reynaldo lyö käsistä Omegaan ja ankat 5 – 3 johtoon. Kauniston lyönti pitkäksi ja tilanne tasoihin 5 – 5. Alan jää torjuntaan ja ankat 7 – 5. Gacic kutsuu joukot aikalisälle. Alan nostaa vastapallon ja Vallin pamauttaa pisteen 8 – 5. Alan haluaa Sastamalan kunniakansalaiseksi ja syöttää ässän, tilanne 8 – 7. Jack joutuu vastaanottonsa jälkeen sidontapaikalle. Hoitotoimenpiteiden jälkeen Alan syöttää yli, 9 – 7. Sivulan nelospaikan lyönti jää alarättiin, 10 – 7. Gacic ottaa toisen aikalisänsä. Joona Väänänen syöttää aikalisän jälkeen ässän, 11 – 7. Greene haluaa vielä haastaa, 11 – 8. Sitten ankkatorjunnalla 12 – 8 ja Jack painaa torjunnan läpi, 13 – 8. Sivula kaventaa vielä 13 – 9. Reynaldon lyönti päättää erän ja viime vuoden mestari on lyöty.

Otteluisäntä Suomen Vibrakone Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Reynaldo Green Rogers ja VaLePa Sastamala Tampereesta Olli Kunnari. Ottelun PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärisen.

Reynaldo Rogers Green, Vantaa Ducks

- Voitto teki hyvää ja menemme askel askeleelta eteenpäin.
Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Puhisin ottelun jälkeen kuin Danny puolentoista tunnin shown jälkeen. Korsolainen aurinko on tehnyt tehtävänsä ja meidän toinen yleispelaaja, Leo Jack, heräsi henkiin. Häntä ajateltiin alun perin koko kautta ajatellen kantavaksi pelaajaksi. Joukkue halusi tänään pelata, vaikka meillä oli kaksi avainpelaajaa telakalla. Pojille suon tämän voiton. Sarjataulukkoa tässä on nyt turha katsoa, mutta hoidetaan joka peli mahdollisimman tyylikkäästi ja ottaa voittoja. Tunnustus tänään myös Akselin passipelille. Aiemmin tällä kaudella on hyökkäyspelissä tullut vähän räiskimistä, mutta tänään laitapeli oli kunnossa.

Olli Kunnari, VaLePa Sastamala Tampere

- Ei missään nimessä tultu takki auki tähän peliin. Meillä on ollut omat haasteemme terveystilanteen takia. Mutta tänään saatiin tämmöinen porukka näille pelipaikoille. Kaveri pelasi tänään hyvin ja meillä oli vaikeuksia saada laitureita kuriin. Kaikki kunnia tänään Ducksille.

Päävalmentaja Radovan Gacic, VaLePa Sastamala Tampere

- Tässä liigassa ei voi noin vain kävellä kentälle ja voittaa. Ducks pelasi ensimmäisen erän jälkeen rentoutuneesti ja voitti meidät.

Tiikerit ja Etta esittivät jälleen kerran ikimuistoisen näytöksen

Tiikerit ja Etta ovat aikojen kuluessa pelanneet värikkäitä otteluja. Tänään tuli historiallinen peli, jossa Tiikerit veivät toisen erän,
vaikka olivat kymmenen pistettä jäljessä, veitsi kurkulla. Tulos: 3-1 (16-25, 27-25, 25-22, 34-32)

Tiikerit nousi voitollaan liigassa kahdeksannelta tilalta samalla kuudenneksi. Akaa-Volley on kokkolalaisten kanssa tasapisteissä pelin vähemmän pelanneena ja Team Lakkapää kahden pisteen päässä samoin pelin vähemmän pelanneena. Näin taisto sijoista 6-8 käy entistä tiukempana.

Molemmilla joukkueilla oli yksi normaalisti avaukseen kuuluva pelaaja sivussa loukkaantumisen vuoksi: Markus Väisänen Ettasta ja Jiri Hänninen Tiikereistä. Molemmilla alaraajavammat.

Etta vei ensimmäisen erän rutiinisuorituksella ja kasvatti eroa erän mittaan. Tiikerit yrittivät passari-/hakkurivaihtoa, vaan sekään ei
tässä erässä auttanut. Tulos oli ruma Tiikereiden näkökulmasta. Ettan Antti Ronkainen loisti nelospaikan hyökkäyksillään (yht. 7 pistettä)

Toisesta erästä tuli erikoinen. Alku meni ensimmäisen erän kaltaisesti, Ronkainen jatkoi samalla tavoin nelospaikan hyökkäyksiään. Erä näytti menevän selkeästi Ettalle. Tiikerit suorittivat vaihtoja (Buivids/Lahti, Määttä/Välimaa ja Kudrjašovs/Mäkinen). Tilanne oli jo 24-14 Ettalle, vaan sitten tehtiin historiaa. Anton Välimaa teki sellaisen syöttöputken, ettei toista samanlaista. Tiikerit nousi tasoihin ja sai jo eräpallonkin (25-24), mutta jatkopalloille mentiin. Sen vei Tiikerit ansaitusti 27-25.

Kolmanteen erään Tiikerit jatkoi samoilla pelaajilla, jotka tulivat toisessa erässä vaihdosta. Tiikerit johti kolme kertaa neljän tai viiden pisteen verran, mutta aina Etta kuroi eron kiinni. Lopussa Tiikerit teki taas eroa ja silloin tuli jo erän päätös vastaan.

Neljännen erän alkuun Tiikerit tekivät syöttövirheitä ja Etta pääsi pieneen johtoon. Tiikerit pääsi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 14-13. Erä jatkui kuitenkin tasaisena puurtamisena loppuun saakka ja luonnollisesti mentiin jatkopalloille. Koko ajan pelattiin pitkiä palloja. Ettalla oli neljä eräpalloa, joista kaksi tuhrittiin verkkosyötöillä. Tiikerit saivat viisi eräpalloa, joista se viimeinen ratkaisi erän ja ottelun.

Olli Kuoksa, Etta:

- Meidän kehityskaaressa on opittava myös voittamaan. Toisen erä tilanne meni tuskaiseksi ja sitä edempään oltiin vaikeuksissa. Jos tässä pelissä olisi voitettu neljäs erä, viidennessä olisi ehkä toisen erän oppi menetetty. Harmittaa kuin pientä oravaa, mutta tätä on lentopallo.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tuosta toisen erän tilanteesta jos nousee erävoittoon, täytyi pallon pomppiakin meille. Äärettömän ylpeä olen siitä, miten penkiltä tulleet hoitivat ottelun lopun. Peli muuttui siitä. Ilme oli sitä mitä toivon. Pelaajia kasvattaa tämmöinen tiukka paikka. Oltiin siinä mielessä joukkue, että penkiltä saatiin oikeasti apuja. Edvarts Buividsin loukkaantuminen vaivaa vieläkin. Jirin Hännisen tilanne on tällä hetkellä epävarma.