Seuraa meitä somessa:

Tiikerit ja VaLePa finaaleihin 4-1- voitoin

06.04.2014


VaLePan ja Sammon välieräsarja oli huikeaa taistelua alusta loppuun. (Kuva: Mäsi)

Kokkolan Tiikerit sekä VaLePa varmistivat sunnuntaina paikat miesten Mestaruusliigan finaalisarjaan. Molemmat voittivat välieräsarjat voitoin 4-1.

Tiikerit lunasti paikkansa lentopallon finaaliin voittamalla Hurrikaanit viidennessä välierässä Kokkolassa erin 3-0 (25-21, 25-18, 25-19)

Kaikki erät alkoivat tasaisesti, mutta aikaa myöten Tiikerit repi kaulaa käyttäen laajemmin hyväksi hyökkäysarsenaaliaan. Sekä Seppästä että Saussia ruokittiin menestyksellä hakkuri Ojansivun lisäksi. Cedic edelleen Hurrikaanien pisterohmu, vaan yksi mies ei riitä.

Ville Kakko, Hurrikaani:

- Tiikerit oli kokonaisuudessaan parempi joukkue sekkä tässä pelissä, että koko välierässä. Meille tuli yksi peli ja muut vei Tiikerit. He ansaistsivat paikkansa, eikä meille jäänyt jossiteltavaa. Meidän joukkueen ongelmana on koko kauden ollut laitamiesten kestävyys. Tänäänkin kolme laituria jäi miinukselle ja silloin on vaikea voittaa. Jos olisi paremmin voitu vääntää, voisi nyt harmittaa, mutta nyt pitää rehdisti tunnustaa. Pronssipeliin ei nyt jäänyt paukkuja, mutta siihen pitää latautua. Kaksi aiempaa kautta on päättynyt tappioon. Tänä vuonna tavoitellaan voittoa viimeisestä pelistä. Tulosurheilua tämä on, joten pakko on syttyä pelaamaan. Ensi kauden sopimuksia pitää ajatella, ettei pelaajat lyö pensseliä santaan liian aikaisin. Ensi viikolla aletaan ajatella ensi kautta. Mäntylä ja Petrusevic ainoat sopimuspelaajat ensi kaudelle. Anttila lopettanee.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Nyt oli toinen paikka näyttää miten tuplapelit pelataan. Tänään annettiin hetkittäin Hurrikaaneille mahdollisuuksia, mutta meidän laiturit pelasivat kaveria paremmin. Koko ottelusarjasta sanoisin, että se yksi tappio oli hyväksi. Kovaa saatiin vääntää, vaikka jotkin eränumerot näyttävätkin selviltä. Nyt valmistaudutaan finaaliin. Tulevaa vastustajaa en mieti vielä. Tänä iltana levätään ja otetaan ehkä lasi punaviiniä.

Sastamalassa VaLePa hoiti oman välieräsarjan päätökseen Sampoa vastaan jälleen viiden erän väännön jälkeen 3-2 (19-25, 25-21, 24-26, 25-23, 15-12).

Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen oli todella pettynyt taiston tauottua.

- Onnittelut Valepalle finaalipaikasta. Pelattiin hyvin ja Valepa erinomaisesti. Marginaalit olivat pienet mutta aina ne sieltä löytyivät. Todella lujille ottaa ja harmittaa poikien puolesta, tarkoitus oli ainoastaan mennä finaaliin.

Valepan päävalmentaja Ugis Krastins oli syystäkin tyytyväinen;

- Totta kai tulos on tärkein kun välierissä kamppaillaan. Sampo teki tästä todella vaikeaa, hienoa puolustuspeliä heiltä. Joukkueena onnistuttiin hyvin ja vaihdosta löytyi apuja”.

Miesten Mestaruusliigan finaalit VaLePan ja Kokkolan Tiikereiden välillä käynnistyvät maanantaina 14.4. VaLePan kotiottelulla Tampereen Areenalla.

Kaksi seuraavaa finaalia pelataan Kokkolan jäähallissa 17. ja 18.4. Neljäs finaali on vuorossa 22.4. tiistaina jälleen Tampereella ja tarvittaessa viides seuraavana päivänä. Kuudennen pelipäivä on 25.4. ja paikka taas Kokkola. Kausi päättyy viimeistään seitsemänteen finaaliin Tampereella 27.4. sunnuntaina.

Pronssiotteluissa kohtaavat Hurrikaani-Loimaa ja Pielaveden Sampo. Paras kolmesta pelattavan ottelusarjan ohjelma selviää maanantaina.

  Takaisin