Tiikerit ja VaLePa selvisivät säikähdyksellä

21.12.2014

Kärkikaksikko Tiikerit ja VaLePa joutuivat melko koville sunnuntaina, mutta selvisivät molemmat voittajina. Voittoon myös Pielaveden Sampo, joka kuitenkin menetti akillesvamman myötä passarinsa Toni Mäkituvan.

Team Lakkapää piinasi Sastamalassa

Valepa Sastamala otti monien vaiheiden kautta 3-2 (25-20, 25-17, 23-25, 22-25, 15-12) kotivoiton Team Lakkapäästä.

Normaalisti yleispelaajana pelaava VaLePan Elviss Krastins aloitti hakkurina, mutta kahden erän jälkeen siirtyi liberoksi kun Jarmo Korhonen joutui jäämään sivuun vatsataudin rasittamana.

Matthew Pollock sai kasaan isännistä komeat 12/+11 hyökättyään 8/10. Paras pistemies oli 16/+9 tehnyt Sakari Mäkinen ja vieraista yli 50 passia saanut Joseph Smalzer 24/+5.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Todella vaikea peli mutta voitto on voitto. Pitkällä erä tauolla lähti näköjään ilmat ulos. Toinen kolmen pelin viikko tuntui, energian loppuminen oli jotenkin ymmärrettävääkin.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapään päävalmentaja;

- Kaksi erää oltiin hukassa ja näytti siltä että tunti ja suihkuun. Kahden
erän jälkeen saatiin hienosti kaivettua taistelutahtoa ja erityisesti
neljännen erän voittaminen lähes epätoivoisesta asemasta lämmittää. Yksi vieraspiste Sastamalasta on hyvä saavutus.

Perinteisen tiukka vääntö Tiikereiden ja Ettan kesken

Vanhat taistelutoverit, Tiikerit ja Etta pelasivat perinteisen ”väännön”, jossa periksi ei annettu. Tiikerit oli loppujen lopuksi tehokkaampi 3-1 (26-24, 22-25, 25-22, 25-18).

Taistelupelin mieleenpainuvin asia oli molempien joukkueiden suuri syöttövirheiden määrä. Tiikereille syöttövirheitä tuli 16 ja Ettalle 14.

Ensimmäisen erän Tiikerit vei Siirilän ja Leppälän syöttöputkien tuomien piste-erojen ansiosta. Toisessa erässä Etta vei Walkerin suoritusten avulla. Tiikerit vaihtovat erän lopussa Lelu Ojansivun tilalle Antti Ropposen, joka jatkoi ottelun loppuun saakka.

Kolmannessa jatkettiin tasaista punnerrusta. Leppälän syöttöputki erän lopussa ratkaisi erän Tiikereille. Leppälä aloitti myös neljännen erän komealla pisteputkella, jonka Tiikerit piti erän loppuun saakka.

Ojansivun tilasto oli pelissä miehelle ennennäkemätön: ei yhtään hyökkäyspistettä 15 passista ja tehot 3/-1. Ropponen teki loppupeliin 6/0.

Joshua Walker oli vieraiden pisterohmu, mutta tehotilasto ei ollut kaunis mm. kahdeksan torjuntaan lyömisen myötä: 22/+4. Muutenkin Tiikerit dominoi torjuntoja 16-8.

Olli Kuoksa, Etta:

- Onnittelut Tiikereillle. Heidän pelaajansa ovat menneet eteenpäin. Omasta tekemisestä sanoisin: syyllinen istuu tässä. Kun Ropponen tuli kentälle, meidän torjuntapeli meni sekaisin. Oma puolustus ei ollut riittävän kärsivällistä.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Etta tuli tyypillisellä torjunta-puolustuspelillä. Me löimme nelospuolelta palloa ja tänään onnistuimme. Tärkeintä oli, että saatiin puristettua kaikki irti ennen taukoa. Hyvää joulua kaikille.

Etta: Walker 22/+4, Hakala 16/+9, Sorvoja 13/+3
Tiikerit: Sauss 19/+9, Hietanen 17/+13, Siirilä 16/+15

3 Siirilä Tiikerit
2 Hietanen Tiikerit
1 Sauss Tiikerit

Mäkituvan loukkaantuminen synkensi Sammon voittoa

Pielaveden Sammon passarin Toni Mäkituvan akillesjännevamma synkisti voittotunnelmia, kun savolaiset hakivat pisteet Kalajoelta LiigaSärkiltä erin 1-3 (25-19, 19-25, 15-25, 24-26).

Ottelussa nähtiin paljon pitkiä palloralleja, mutta myös useita virhesyöttöjä. Peli oli alusta asti jännittävä. LiigaSärkät voitti ensimmäisen erän 25-19, ja erä oli pelin aikana varsin tasainen. Toinen erä päättyi tappioon 19-25 ja kolmas 15-25. LiigaSärkkien pelin odotettiin olevan pelattu, kun taso oli pelin aikana laskenut. Vaan eipä ollutkaan. Kolmas erä pelattiin tasaisena lähes viimeiseen pisteeseen asti. LiigaSärkät hävisi neljännen erän vain numeroin 24-26.

Pelin parhaana pelaajana kolmella pisteellä Lähitapiola palkitsi Sammon Enderwin Herreran, joka oli osoittanut taitavaa peliä missä ikinä olikin. Varsinkin hänen iskunsa olivat huippuluokkaa. Kahdella pisteellä palkittiin LiigaSärkkien Srdjan Nadazdin ja yhdellä pisteellä Sammon Timo Leikas. Sammon valmentaja Jukka Tuovisen mielestä peli oli tasainen, pikkuhiljaa parannettiin ja toinen ja kolmas erä olivat Sammon.

Timo Leikas oli sitä mieltä, että kenttäpuolustus oli hyvä.

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo kommentoi, että saatiin hyvä vastus.

- Toisesta erästä alkaen ei enää pystytty pitämään pelin henkeä yllä kuten alussa. Viimeinen erä näytti hyvältä, harmi ettei pistettä tullutkaan.

Kapteeni Jussi Mäkinen oli sitä mieltä, että nyt pelissä oli hyvä järjestys.