Tiikerit jyräsi Loimun - Etta vei viisieräisen Akaassa

10.02.2019

Miesten Mestaruusliigan viikko päättyi Ettan 3-2 -voittoon Akassa ja Tiikereiden komeaan esitykseen kotonaan Loimua vastaan.

Etta vei kaksi pinnaa Akaasta Ouluun

Akaa-Volley otti Ettan melko tylysti vastaan Toijalan Monarille. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen hyväksi peräti 25-12. Ettan vastaanotto toimi melko hyvin (50%), mutta siitä huolimatta hyökkäystehot jäivät 20 prosenttiin. Akaa-Volleylle kirjattiin viisi torjuntapistettä ja joukkueen saldo erässä oli 20/+14.

Toinen erä oli tasaisempi vääntö. Akaa-Volley vei erää pisteen parin johdossa, mutta Etta oli huolellisempi jatkopalloilla. Erän hahmo oli ilopilleri Enderwin Herrera, jonka hyökkäysten onnistumisprosentti nousi jo 85:een. Yleispelaajan saldo toisen päätyttyä oli 12/+10.

Kolmannessa erässä Akaa-Volley päätti näyttää kotiyleisölle, että se kykenee myös voittamaan tasaisia eriä. Etta ahdisti aivan loppuun saakka, mutta ei pystynyt murtamaan hyvän hengen löytänyttä akaalaisnippua. Tästä erästä kannattaa nostaa esiin Ettan vastaanottajakolmikko Pennanen, Ronkainen ja Hakala. Herrojen hihat toimivat tarkkuudella 50, 75 ja 67 prosenttia.

Neljäs erä alkoi Akaa-Volleyn kannalta murheellisesti. Virheet seurasivat toinen toistaan eikä pisteitä tahtonut syntyä miltään pelipaikalta. Erän puolivälissä valmentaja Oliver Lüütsepp herätteli joukkuettaan ottamalla hakkuri Joni Mikkosen ja passari Ville Junturan huilaamaan. Näin Mikko Kuusela ja Aatu Pöllänen pääsivät tositoimiin. Joukkue ei kuitenkaan herännyt. Oli Ettan vuoro ottaa selkeä erävoitto.

Akaa-Volley siis jatkoi kauden mittaan tutuksi tulleita viiden erän otteluitaan.
Viides erä alkoi Ettan siirtyessä nopeasti 0-7 johtoon. Siihen tarvittiin hieman tuuriakin, kun Ville Kaksosen syöttö pyörähti verkkonauhan kautta ässäksi. Mutta joukkue otti myös muutama makea torjunta ja Akaan hyökkäysvirheitä. Kotijoukkue sai pelistä kiinni vasta tilanteessa 2-9. Loppuerä mentiin tasaisesti, mutta vieraiden johto oli alussa kasvanut liian suureksi.

Ottelun lopputulos oli 2-3 (25-12,25-27,25-23,17-25,11-15).

Ettan parhaana palkittu Eetu Pennanen kiitteli joukkueen hyvää peruskuntoa.

- Ei ollut ensimmäinen kerta, kun pitkä ottelu kääntyy meille. Meillä on sitkeä ja kovakuntoinen sakki. Ihan sama, vaikka pelattaisiin kymmenen erää.

Olli Kuoksa kehui sekä joukkueensa että Akaa-Volleyn ja sen kotiluolan.

- Minusta tämä oli aika tyypillinen kahden tasaisen ja hyvin puolustavan joukkueen peli. Meidän fysiikkavalmentajaa pitää kiitellä. Joukkue jaksaa tahkota loppuun saakka. Myös illan tuomarityöskentelyä pitää kiittää. Vähillä virheillä mentiin. Siitä on hyvänä merkkinä sekin, että minä en saanut yhtään korttia.

Akaa-Volleyn apuvalmentaja Hasse Mattila nosti esiin Kuoksan menestyksekkään työn Oulussa.

- Olli on tehnyt kyllä hyvää työtä. Ettalta ei usko lopu tiukassakaan paikassa. Ottelu ratkesi tänään meidän heikkolaatuisiin puolustuksen jälkeisiin toisiin kosketuksiin neljännessä ja viidennessä erässä. Niissä emme päässeet hyökkäämään hyviltä paikoilta.

Tiikerit jyräsi voiton Loimusta

Aiemmat kolme Kokkolan Tiikereiden ja Raision Loimun välistä ottelua ovat aina päättyneet kotivoittoihin. Neljäs ottelu meni saman kaavan mukaisesti. Tulos 3-0 (25-19, 25-22, 25-10).

Raision Loimulla oli (ainakin Tiikereiden näkökulmasta) uusi hakkuri, Ivan Marquez ja Tiikereillä uusvanha yleispelaaja: Niklas Seppänen. Marquez on pelannut jo muutaman ottelun Loimun riveissä, mutta Seppäselle tämä oli ensimmäinen peli Tiikereissä tälle kaudelle ja hän tuli heti avaukseen.

Ensimmäisessä erässä Tiikerit otti heti hallinnan. Niklas Seppäsen syöttövuorolla piste-ero kasvoi viiteen (7-2) ja siitä eteenpäin Erä sujui Tiikerihallinnassa. Loimun valmentaja Christophe Achten teki tilanteessa 15-8 passari-/hakkurivaihdon: Kasper Vuorinen ja Oskari Keskinen Ivan Marquezin ja Tomi Saarisen tilalle. Ottelun kulkuun se ei kuitenkaan tässä erässä enää vaikuttanut. Tiikereiden Jiri Hänninen teki 7 pistettä ja Niklas Seppänen 4. Loimun paras pisteidentekijä oli Ossi Rumpunen.

Toisessa erässä Loimu jatkoi edellisen erän lopussa olleella passari/hakkuriparilla. Loimu piti yhden kahden pisteen eroa
tilanteeseen 13-13 saakka. Sen jälkeen mentiin hetki tasatahtiin. Antti Leppälän syöttövuorolla Tiikerit repi eroa ja joukkue pitikin erän lopun hallinnassaan. Loimu otti Pablo Guzmanin tilalle Ivan Marquezin keskitorjujaksi. Loimu pääsikin pisteen päähän, Marquezin hyökkäyksellä, mutta Tiikerit veivät erän Jiri Hännisen hyökkäyksestä. Rami Rekomaa teki erässä kuusi pistettä; yksi torjunta, yksi ässä ja neljä torjuntaa. Oskari Keskinen oli Loimun tehokkain viidellä pisteellä.

Kolmanteen erään Loimu otti keskitorjujiksi Pablo Guzmanin ja Ivan Marquezin. Oskari Keskinen jatkoi hakkurina. Varovaisen alun jälkeen Tiikerit meni menojaan ja kasvatti koko ajan piste-eroa edukseen. Tilanteessa 9-3 Loimun libero Esko Vuorinen vaihdettiin pois polvivaivan vuoksi ja hänen tilalleen tuli Väinö Rahko. Ihan erän loppuvaiheessa Loimu teki jälleen passari-/hakkurivaihdon: Kasper Vuorinen ja Tuomas Koppanen Oskari Keskisen ja Tomi Saarisen tilalle. Koppanen tuli siis hakkuriksi. Tiikerit ei siitä hätkähtänyt, vaan jatkoi pommitustaan ja dominoi erän loppuun saakka.

Tiikereiden alkuvuonna hankkimat vahvistukset, Rami Rekomaa ja Niklas Seppänen olivat ottelun hahmoja. Onnistuneitä täsmähankintoja!