Tiikerit palasi mitalikantaan

27.03.2021

Kokkolan Tiikereille SM-mitali oli seurahistorian viides ja ensimmäinen pronssinen. Tiikerit voitti mestaruuden 2013, 2015 ja 2016 sekä hopeaa 2014.

Tiikereiden mitalit tulivat taas työn kautta, vaikka alku näytti Tiikereiden kannalta hyvältä. Ducks tuli takaisin otteluun ja vei kolmannen erän. Neljäs erä menikin sitten jatkopalloille ja sitä myöten pronssit Tiikereille 3-1 (25-21, 25-19, 19-25, 26-24)

Ensimmäisen erä varovaisen alun jälkeen Anton Välimaa teki kaksi ässää ja Tiikeritkaksi torjuntaa. Tilanteeksi 8-4. Marko Määttänen kuitenkin syötti tilanteen tasoihin, joukossa kaksi ässää. Sitten Ducks ”urakoi” virheitä ja Tiikerit repi eroa uudelleen, tilanteeksi 16-11. Loppu menikin sitten Tiikereiden hallinnassa.

Toinen erä alkoi Tiikereiden hallinnassa. Tiikerit tekivät pisteitä hyökkäämällä ja etenkin syöttöruudussa. Rami Rekomaa tekin kolme ässää ja Tiikerit yhteensä kuusi ässä erän aikana. Näytti jo siltä, että Ducks antaa periksi ja Tiikerit vie pronssimitalit. Erän hahmo oli Jere Mäkinen, joka hyökkäsi tehokkaasti ja teki tyhjiltä myös erän viimeisen pisteen.

Ducks ei kuitenkaan antanut periksi ja kolmas erä oli heidän. Atte Kyrölä tuli avaukseen ja oli tehokas. Ducksin torjuntapeli tukki
Tiikerihyökkäykset ja erä selkeästi Ducksille.

Neljännessä erässä Tiikerit aloitti veturin roolissa Ero ei ollut missään vaiheessa suurempi kuin kolme pistettä. Tilannetta 7-5
seuranneessa pallossa Atte Kyrölä loukkaantui ja hänen tilalleen vaihdettiin Kalle Kattelus. Jonkin aikaa Tiikerit vielä johti erää,
mutta sitten Ducks torjui kolme kertaa peräkkäin ja siirtyi veturin paikalle. Jatko sujui tasaisena ja mentiin jatkopalloille. Muutama
Ducksin hyökkäysvirhe antoi Tiikereille voiton.

Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Tässä jo Mikon kanssa juteltiin. Peli kulminoitui vastaanottopeliimme. Sitä myöten hyökkäyspelimme ei toiminut. Kaksi viimeistä erää jo parempaa peliä molemmin puolin. Olen ylpeä poikien taistelusta. Viimeinen erä meni jatkopalloille. Atte Kyrölällä meni kyynärpää sijoiltaan ja Joona Väänäsellä vääntyi aivan lopussa polvi, joka vaikeutti hänen pelaamistaan. Joukkuehenkeä Vantaalla on aina ollut. Joukkue ensin -periaatteella mennään. Tavoittena oli päästä neljän joukkoon ja sinne päästiin. Tietenkin oli pettymys ettei oltu finaaleissa eikä tässäkään ottelussa saatu mitalia.