Seuraa meitä somessa:

Tiikerit putosi voitolla- Hurrikaanien Europelit ohi

19.11.2014

Kokkolan Tiikerit otti 3-2- voiton puolalaisesta Zaksa Kedzierzyn-Kozlesta, mutta putosi jatkosta CEV Cupissa. Kokkolalaisten pelit jatkuvat kolmannen tason Eurocupissa, Challenge Cupissa. Hurrikaani-Loimaan Europelit sen sijaan päättyivät Challenge Cupissa, kun se hävisi vieraspelinsä Turkissa.

Tiikereille vastustaja Valko-Venäjältä

Pari maailmanmestariakin riveissään omannut puolalainen Zaksa Kedzierzyn-Kozle joutui antautumaan Kokkolan jäähallissa Tiikereille, mutta eteni silti jatkoon toiseksi korkeimmalla Eurotasolla eli CEV Cupissa. Tiikereiden voitto irtosi 3-2 (31-29, 22-25, 28-30, 25-22, 15-13).

Puolalaisjoukkue voitti avausosa 3-1, joten sille riitti kaksi voittoerää Kokkolasta. Ne se saavutti kolmannen erän myötä. Kaksi viimeistä jatkopaikan suhteen merkityksetöntä erää Tiikereit taisteli komeasti itselleen.

Hakkureiden taistelussa kotijoukkueen Lelu Ojansivu merkkautti 26/+12 ja vieraiden Kay Van Dijk 29/+20. Romans Sauss teki 19/+8 ja Tommi Siirilä ilman yhtään hyökkäysvirhettä 17/+13.

Neljännessä erässä ZAKSA otti nuorempia pelaajia kentälle ja peluutti niitä ottelun loppuun saakka. Tiikereille tuli neljännessä erässä takaisku, kun Matti Hietanen loukkasi nilkkansa. Hänen tilalleen tuli Lauri Jylhä, joka pelasi kelpo pelin, tehden mm. kuutospaikan onnistuneen hyökkäyksen.

Sebastian Swiderski, Zaksa:

- Tärkeintä oli se, että etenimme cupin toiselle kierrokselle. Annoimme keskeisille pelaajille lepomahdollisuuden. Tiikereistä Ojansivu vakuutti. Muiden pelaajien suorituksia pyrimme estämään. Vahvuuksiamme oli syöttö ja hyökkäys. puolan sarjassa kautemme alkoi loukkaantumisten vuoksi huonosti, mutta nyt rivit ovat järjestyksessä ja peli paranee. Pelin lopussa oli vaikea motivoida pelaajia. Käytimme nuoria pelaajia heti kun jatko varmistui.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Olen ylpeä pojista. Teimme kaikkemme. Halusimme tehdä historiaa, muttemme onnistuneet siinä. Kiitos kaikille tiikerisydämen omaaville katsojille, etenkin Pasi Hyvärisen ”privaattifanijoukolle”. Toivottavasti ehtivät käymään Jyväskylästä toistekin. Jatketaan Challenge cupissa. Pelissämme oli paljon hyvää, mutta linkit eivät aina toimineet. Meille tuli turhan paljon syöttövirheitä. Hietasen loukkaantuminen oli harmittava sattuma, mutta näitä sattuu. Se ei tainnut olla kovin vakava loukkaantuminen, mutta otetaan vastaan mitä tulee. Vastustaja yllätti alussa, kun Puolalaispassari ei ollut kentällä, mutta ei se peliimme vaikuttanut sen enempää.

Tiikerit kohtaa Challenge Cupissa valkovenäläisen Stroitel Minskin, joka voitti bulgarialaisen CSKA Sofian kotonaan 3-0 ja vieraissa 3-1. Peli alkavat joulukuun alussa.

Galatasaray hyökkäsi vahvasti

Hurrikaani-Loimaalta olisi vaadittu avausosan 2-3- kotitappion jälkeen jatkopaikkaan vierasvoittoa Istanbulista. Galatasaray ei siihen mahdollisuutta anatanut, vaan voitti loimaalaiset suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-14, 25-21, 25-18).

Galatasaray hyökkäsi vahvasti (53%) ja teki hyökkäysvirheitä selkeästi Hurrikaania vähemmän (11-20). Turkkilaisten keskitorjujakaksikko Emet-Akseker oli yhdessä tehokas (15/+14) joukkueen parhaan pistemiehen oltua Ranskan maajoukkuemies Samuel Tuia (13/+6).

Hurrikaanista Vladimir Cedic oli tehokkain (16/+8). Muun joukkueen tehot olivat yhteensä vaisut 23/+2. Erityisesti Aivars Petrusevicsilla (7/-9) oli vaikeuksia mm. seitsemän vastaanottovirheen verran.

Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko oli pettynyt ottelun kulkuun. Suurin ero joukkueiden välillä oli hyökkästehoissa.

- Olen erittäin pettynyt tappioon ja erityisesti ilmeeseen, millä tappio tuli. Omaan piikkiini voin ottaa sen, että valmistautuminen ei mennyt ihan niin kuin olin kaavaillut.

- Tänään lähdettiin hakemaan rohkeaa ja reipasta peliä, mutta molemmat puuttuivat ja tuska ottelun edetessä lisääntyi koko ajan, kun ei uskallettu vastustajaa vastaan pelata. Tämän tason joukkuetta vastaan peli kulku oli näin ollen selvä. Tästä varmasti taas opittiin jotakin ja nyt lähdetään keskittymään kotimaan sarjoihin ja siellä on työmaata ihan riittävästi.

Myös Hurrikaanin kapteeni Kalle Määttä oli joukkueen pelaamiseen ja tappioon pettynyt.

- Ensimmäinen erä oli todella vaikea ja näin ollen vähän huono lähtö peliin. Toisessa erässä saatiin pikkasen parannettua ja pelin juonesta kiinni, mutta kyllä tänään oli tasan yksi joukkue kentällä ja se oli Galatasaray. Miehet pelasi ja pojat vikisi.

Raision Loimun CEV Cupin ottelu Belgiassa käynnistyy kello 21.30.

VaLePa pelaa oman toisen osaottelunsa CEV Cupissa torstaina Tallinnassa Selveriä vastaan. VaLePa voitti avausosan 3-0.

Ottelutilasto Galatasaray - Hurrikaani
Ottelutilasto Tiikerit - Kedzierzyn-Kozle

Kuvat: Tommy Lågland, Tiikerit- Zaksa

  Takaisin